Πόσο μάλλον να είναι σπιτικά και να τα έχουμε φτιάξει μόνες μας. Και η Υβόννη Μπόσνιακ αφού αρικά μας έδειξε μια χαλταριστή κούπα με αχνιστή σοκολάτα και ρώτησε αν θέλουμε να μας δείξει πως γίνονται, άκουσε τα ναι που ήθελε και έδωσε τη συνταγή και τις οδηγίες αναλυτικά
Υλικά για τα MARSHMALLOWS
410 γρ. λευκή ζάχαρη
80 γρ. Σιρόπι αγαύης
120 mL νερό
120 mL παγωμένο νερό για τη ζελατίνη
21,6 γρ. ζελατίνη
Μια πρέζα αλάτι
1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για την Πούδρα:
120 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
60 γρ. κορν φλάουρ.
Ετοιμασία Ζελατίνης:
Βάλτε τα 120μλ παγωμένο νερό σε ένα μπολ του μίξερ. Ρίξτε τη ζελατίνη και ανακατέψτε να υγρανθεί. Αφήστε τη για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Εκτέλεση
Ετοιμασία Σιροπιού:
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι αγαύης και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί η ζάχαρη.
Ζέσταμα:
Ζεστάνετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να βράσει το σιρόπι. Κουνήστε ελαφρά την κατσαρόλα για να κατανεμηθεί η θερμότητα ( ΜΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΣΗΡΟΠΙ ΠΟΤΕ!) Καλύψτε με καπάκι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε το για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής και αφήστε το σιρόπι να φτάσει τους 116-118°C
Ανάμειξη Σιροπιού και Ζελατίνης:
Όταν το σιρόπι φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε τις φουσκάλες να υποχωρήσουν. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίξτε το σιρόπι σιγά-σιγά στη ζελατίνη, κατά μήκος των τοιχωμάτων του μπολ. Προσθέστε το αλάτι και αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια-υψηλή.
Χτυπήστε για 3-5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει λευκό και πρόσθεσε το αλάτι, Συνεχίστε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να Τριπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέστε τη βανίλια στο μείγμα και χτυπήστε για 1 λεπτό ακόμα.
Ετοιμασία Φόρμας:
Στρώστε μια φόρμα 20x30 εκ. με λαδόκολλα και πασπαλίστε το με μπόλικη άχνη ζάχαρη
Στρώσιμο:
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα με μια λαδωμένη σπάτουλα. Πασπαλίστε άχνη ζάχαρη από πάνω και αφήστε να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 6 ώρες !!
Κόψιμο:
Ξεφορμάρετε τα ζαχαρωτά σε επιφάνεια πασπαλισμένη με την πούδρα ( την ζάχαρη άχνη με το Κορν φλάουρ) Κόψτε με λαδωμένο μαχαίρι και πασπαλίστε τα με την πούδρα.
Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.