Φρανκ Μακ Κορτ, Η γη της επαγγελίας

14.02.2001
"H γη της επαγγελίας" είναι το δεύτερο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Φρανκ Μακ Κορτ. Αποτελεί συνέχεια του πρώτου βιβλίου του "Οι στάχτες της Άντζελα", στο οποίο ο συγγραφέας με χιούμορ και ανθρωπιά αφηγείται τις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων. Το βιβλίο διακρίνεται για το ευάλωτο πνεύμα του που κατακτά αμέσως την καρδιά του αναγνώστη.
"Βγήκε τώρα το όνειρό σου. Αυτό έλεγε η μητέρα μου όταν ήμαστε παιδιά στην Ιρλανδία και το όνειρο έβγαινε αληθινό. Εκείνο που έβλεπα εγώ ξανά και ξανά ήταν ότι έφτανα με πλοίο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και έμενα έκθαμβος βλέποντας μπροστά μου τους ουρανοξύστες. Το έλεγα στους αδερφούς μου και εκείνοι με ζήλευαν επειδή είχα περάσει μία νύχτα στην Αμερική, ώσπου άρχισαν να ισχυρίζονται ότι έβλεπαν και αυτοί το ίδιο όνειρο." (απόσπασμα από το βιβλίο)
Στο βιβλίο αυτό, ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική αληθινή ιστορία, η περιπέτεια του συγγραφέα, Φρανκ Μακ Κορτ, στην Αμερική. Ο μικρός Φρανκ φεύγει μόνος από την πατρίδα του, την Ιρλανδία και πηγαίνει στην Αμερική, τη χώρα των ονείρων του, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη και προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένεια του οικονομικά. Εκεί, έρχεται αντιμέτωπος με τις αντιξοότητες της ζωής, δεν το βάζει όμως ποτέ κάτω. Κατορθώνει, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά από φτωχός μετανάστης με στοιχειώδεις γνώσεις, τελειώνει το σχολείο, περνά στο πανεπιστήμιο και μεταμορφώνεται σε έναν έξοχο δάσκαλο και αφηγητή.
"H γη της επαγγελίας" είναι το δεύτερο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Φρανκ Μακ Κορτ. Αποτελεί συνέχεια του πρώτου βιβλίου του "Οι στάχτες της Άντζελα", στο οποίο ο συγγραφέας με χιούμορ και ανθρωπιά αφηγείται τις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων. Το βιβλίο διακρίνεται για το ευάλωτο πνεύμα του που κατακτά αμέσως την καρδιά του αναγνώστη. Η εξαίσια γραφή του και το ιδιότυπο χιούμορ του σε συνδυασμό με την εκπληκτική ικανότητα του να μεταφέρει διαλόγους, καθιστά την αφήγηση των αμερικάνικων εμπειριών του μαγευτική.

Εκδόσεις Νέα Σύνορα - Λιβάνη
Τίτλος: Η γη της επαγγελίας
Συγγραφέας: Φρανκ Μακ Κόρτ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Καλοφωλιάς Σελίδες: 627
Τιμή: 6.000
ISBN: 960-14-0334-5