"Ζούμε σε μια δημοκρατία που τρεκλίζει"

09.02.2011
Πρόσφατα ο Οδυσσέας Τσάκαλος, μετά από μια μακρόχρονη δισκογραφική απουσία, κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο, με τίτλο ‘Εσύ Που Δε Μιλάς’. Εξ αυτού ορμώμενος αποφάσισε να καταλάβει τον Σταυρού του Νότου την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου για μια μοναδική συναυλία! Kι εμείς εξ αυτού ορμώμενοι αδράξαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε για μία συνέντευξη! Ευχαριστούμε απο καρδιάς για την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την ..ταχύτητα(!) και δίνουμε ραντεβού στις 22 του Φλεβάρη στον Σταυρό του Νότου, σε μία συναυλία που ξέρουμε από τώρα ότι θα μπει ψηλά στη λιστα με τις αγαπημένες μας!

Πρόσφατα ο Οδυσσέας Τσάκαλος, μετά από μια μακρόχρονη δισκογραφική απουσία, κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο, με τίτλο ‘Εσύ Που Δε Μιλάς’. Εξ αυτού ορμώμενος αποφάσισε να καταλάβει τον Σταυρού του Νότου την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου για μια μοναδική συναυλία! Kι εμείς εξ αυτού ορμώμενοι αδράξαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε για μία συνέντευξη! Ευχαριστούμε απο καρδιάς για την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την ..ταχύτητα(!) και δίνουμε ραντεβού στις 22 του Φλεβάρη στον Σταυρό του Νότου, σε μία συναυλία που ξέρουμε από τώρα ότι θα μπει ψηλά στη λιστα με τις αγαπημένες μας!

Ε.Σ.


Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο σας άλμπουμ «Εσύ που δεν μιλάς» και πρόκειται για οκτώ τραγούδια με ξεχωριστό χαρακτήρα το καθένα, λαϊκά, λαϊκότροπα, ηλεκτρικά, μπαλάντες. Θα το ξεχωρίζατε ως το καλύτερο σας?
Αυτή είναι η δεύτερη προσωπικη μου δουλειά και φυσικά είναι καλύτερη. Πιστεύω εχω βελτιωθεί σαν τραγουδιστής,η παραγωγή που έκανε ο Κώστας Γιαννίρης απογείωσε τα κομμάτια και νιώθω πως δίνω πια ένα σαφές και αναγνωρίσιμο στίγμα σαν τραγουδοποιός.Ολα τα τραγούδια έχουν δύναμη, αλλά αυτό μένει να το επιβεβαιώσει και ο κόσμος βέβαια..

Η απήχηση που θα έχει κάθε καινούργιο album, σας αγχώνει;
Εγώ είμαι ήσυχος με τον εαυτό μου,γιατί έκανα το καλύτερο που μπορούσα,από εκεί και πέρα δεν το ορίζεις..τα τραγούδια ταξιδεύουν μόνα τους και εύχεσαι να μπούν σε καρδιές και να βγούν σε χείλη..Αυτό που μπορώ να κανω,και θα το κάνω με την ωραία μπάντα που έχω φτιάξει,είναι να τα δίνω όλα πάνω στο πατάρι..αυτός είναι ο δρόμος..με τον απέναντι σου, να είσαι άγνωστος στην αρχή της συναυλίας,κι όταν τελειώνει η βραδυά,αόρατο σχοινί να μας ενώνει..

Στον Σταυρού του Νότου την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου ετοιμάζεστε για μια μοναδική συναυλία! Θέλετε να μας πείτε κάτι από όσα έχετε ετοιμάσει? Τι να περιμένουμε?
Θα παρουσιάσω πρώτη φορά την καινούργια μου δουλειά σύν κάποια από τα παλαιότερα τραγούδια μου θα τα πούμε παρέα με τους καλεσμένους και στο τέλος όλοι μαζι θα τραγουδήσουμε δικά τους και άλλες επιλογές του καθενός.Νομίζω θα είναι μία βραδιά φορτισμένη και γιορτινή..την περιμένω πως και πως..Α!! επίσης να πω,ότι ο αριθμός των καλεσμένων αυξάνεται ..και έτσι εκτός των αναγγελθέντων,θα έχουμε και εκπλήξεις.

Ποια έχει υπάρξει η πιο συγκινητική ερμηνευτική στιγμή σας?
Αυτή είναι ερώτηση να την απαντήσει κάποιος που έχει συγκινηθεί από κάποια ερμηνεία μου, όχι εγώ..Πάντως έχω βιώσει έντονες στιγμές στην μουσική πορεία μου και είμαι τυχερός γιατί το χόμπυ μου έγινε η δουλειά μου..

Τι θεωρείτε ελάττωμα για ένα μουσικό?
Το να μην εξελίσσεται και να αντιμετωπίζει την δουλειά του σαν κακός δημόσιος υπάλληλος.Η μουσική είναι μεγάλο ταξίδι με πολλά δώρα, στο χέρι μας είναι να τα βρούμε και να τα ανοίξουμε..αλλά θέλει να αφιερωθείς.Θαυμάζω τους συνάδελφους που το κάνουν και δυστυχώς δεν είμαι ένας από αυτούς..

Ποιος είναι ο καλύτερος δίσκος για τη χρονιά που πέρασε?
Αν θέλω να είμαι αντικειμενικός…εεε ο δικός μου μάλλον!!Ε τι ψέμματα να πω?Αφού αυτό μου ήρθε πρώτα στο μυαλό..Πέρα απ την πλάκα.. Ωραίο δίσκο έκανε ο Δρογώσης,ο Δεληβοριάς,ο Παυλίδης,γενικά υπάρχουν τραγουδοποιοί που εχουν βρει έναν προσωπικό ήχο και τον εξελίσουν διαρκώς κι αυτό είναι ελπιδοφόρο.Τώρα αν αυτός ο ήχος ντύνει και δυνατά τραγούδια ακόμα καλύτερα..

Έχετε αναιρέσει απόψεις σας για συναδέλφους σας με την πάροδο του χρόνου;
Ναι, παλιά είμουν απόλυτος και φανατικός σε κάποιες απόψεις μου,οπότε και άδικος με κάποιες περιπτώσεις. Μεγαλώνοντας όμως,τα σκέφτεσαι πιο σφαιρικά τα πράγματα και έχεις μεγαλύτερη κατανόηση και γνώση για τον εαυτό σου και για τους άλλους.Οπότε είναι δικιά σου απόφαση αν θα γλυκάνης την ζωή σου η θα μείνεις στην γκρίνια..

Βλέπετε την οικονομική κρίση σαν ευκαιρία για ξεκαθάρισμα (και) στο χώρο της Μουσικής?
Φυσικά και εδώ έχει μεγάλη ευθύνη το κοινό,το οποίο πρέπει να πάρει θέση και να στηρίξει τις προσπάθειες που έχουν κάτι να πουν,να μείνει το ουσιαστικό και να φύγει το δήθεν..και υπάρχει πολύ δήθεν..το κακό είναι ότι θα πάρει η μπάλλα και προσπάθειες που αξίζουν,γιατί δεν έχουν και μεγάλη αναγνωρισιμότητα και η σκληρή αυτή εποχή δεν θα τις αφήσει να ανθίσουν..Εύχομαι να αντέξουν..

Τελικά, στην ουσία ζούμε σε δημοκρατία, σε αναρχία ή σε δικτατορία;
Ζούμε σε μια δημοκρατία που τρεκλίζει, με πολίτες που υπακούουν επιλεκτικά στους νόμους ανάλογα με το συμφέρον τους και δικτατορικά μας επιβάλλονται τα σκουπίδια όλων των ειδών, η κακογουστιά και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.. Και μέσα σε αυτό το φόντο εμείς καλούμαστε να αγαπάμε, να ονειρευόμαστε και να βλέπουμε μπροστά.. Θέλει δουλειά αυτό..

Και για το τέλος... Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Θα έβαζα ‘’ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ’’ του Μάνου Χατζιδάκι,θα πρότεινα να το ακούνε με συννεφιά, σιωπηλοί όλοι και αν γίνεται να χαζεύουν έξω απ τα παράθυρα τον ουρανό..

Πληροφορίες για το live:
Για περισσότερο από δύο ώρες ο ίδιος και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του θα γεμίσουν την κεντρική σκηνή του ‘Σταυρού’ με καθαρόαιμη μουσική ενέργεια σε ένα πρόγραμμα που χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, θα γίνει η ζωντανή παρουσίαση του δίσκου, ενώ στο δεύτερο θα ακουστούν τραγούδια από όλη την δισκογραφία του καθώς και μερικές επιλεγμένες διασκευές αγαπημένων του κομματιών μαζί με τους Ορφέα Περίδη, Νίκο Ζιώγαλα, η Ευτυχία Μητρίτσα και Στάθη Δρογώση. Αν θέλετε να καθίσετε μπροστά-μπροστά (πρώτο τραπέζι πίστα που λέμε) αρκεί να πάτε λίγο νωρίτερα για να προλάβετε θέση ή να επικοινωνήσετε με τον Σταυρό του Νότου στο 210-9226975.

Tι: Οδυσσέας Τσάκαλος , «Εσύ Που Δε Μιλάς»
Πότε: Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Ώρα έναρξης: 9.30 το βράδυ
Είσοδος: €15 με ποτό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ