"Οι καθηγητές μου θα με χαρακτήριζαν εργατική & τελειομανή"

22.02.2011
H Aντιγονη Ψυχράμη, με αφορμή το υποψήφιο για την εκπροσώπηση της Ελλάδας, It's all greek to me, μας απαντάει στις ερωτήσεις μας, λιγο πριν τον Τελικό, που θα αναδείξει τον Νικητή για τη φετινή διοργάνωση της Eurovision.

H Aντιγονη Ψυχράμη, με αφορμή το υποψήφιο για την εκπροσώπηση της Ελλάδας, It's all greek to me, μας απαντάει στις ερωτήσεις μας, λιγο πριν τον Τελικό, που θα αναδείξει τον Νικητή για τη φετινή διοργάνωση της Eurovision.


Θα έχεις βαρεθεί φαντάζομαι να κάνουν αναφορές όλοι στην «Πόπη», και σε εκείνη την εποχή, γι αυτό κι εμείς θα ρωτήσουμε κάτι άλλο... τι συνέβη από την Πόπη μέχρι το Greek Idol όσον αφορά τις μουσικές σου κινήσεις, συνεργασίες και εμφανίσεις? Είχες ενεργό ρόλο στη δισκογραφία όσο σπούδαζες ή απείχες?
Αποφοίτησα απο το μουσικό σχολείο Ιλίου. Δισκογραφία και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με την παιδική χορωδία Δ. Τυπάλδου. Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τον Δ. Τσακνή. Μαθήματα φωνητικής και μιούζικαλ με τον Πάνο Δήμα. Συνεργασίες: στην ακτή περαιώς με τους Β. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ζουγανέλη Χ. Θηβαίο, Σ. Μπουλά στην ιερά οδό με τους Π. Ζήνα Δ. Μητροπάνο. Απο τη δισκογραφία απείχα λόγο των σπουδών μου.

Έχεις σπουδές και στην τέχνη της Υποκριτικής. Τέθηκε ποτέ μέσα σου το δίλημμα θέατρο ή μουσική, ή πάντα τα αντιμετωπίζεις ως μία Τέχνη που πότε σε πάει από τη μία μεριά της και πότε από την άλλη?
Εχω αποφοιτήσει με αριστείο απο τη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα. Πάντα τα αντιμετώπιζα σαν μία τέχνη γι’ αυτό ασχολούμαι με το μιούζικαλ. (Μελωδια της ευτυχίας,Grease, ο βιολιστης της στεγης, το μαγαζάκι του τρόμου ,Rent.)

Έχω την εντύπωση από άλλες σου συνεντεύξεις ότι ακούς 'έντεχνη' μουσική. Θυμάμαι σωστά? Καθόλου ποπ όσον αφορά την ελληνική σκηνή?
Ακούω όλα τα είδη μουσικής ανάλογα με την διαθεσή μου. Η μουσική είναι μια οι εκφράσεις της διαφέρουν. Δεν έχει σημασία το είδος αλλά η ανάγκη της έκφρασης.

Ερχόμαστε στα Eurovision-ιακά. Πανέξυπνος στίχος του αγαπημένου μας Δημήτρη Σωτάκη και μουσική μέσα στον παλμό της εποχής από τον αδελφό σου. Είσαι αισιόδοξη για την εκπροσώπηση μας στον ελληνικό τελικό?
Είμαι αισιόδοξη γιατί είναι ένα τραγούδι που με εκφράζει. Θέλω να κάνω μία καλή εμφάνιση και να το ευχαριστηθώ.

Αν θυμάμαι καλά είχες ανοίξει πέρυσι το δικό μας τελικό.. Ήταν πάντα το όνειρό σου να πας στη Eurovision για την Ελλάδα ή είναι κάτι που έτυχε, προέκυψε και που ποτέ δεν είχες κυνηγήσει?
Δεν ήταν μέσα στα άμεσα σχεδιά μου. Μου έκαναν την πρόταση και την δέχτηκα με χαρά.

Αν έβγαζες το δικό σου απ έξω, θα μπορούσες να μας πεις ποιο από τα υπόλοιπα κομμάτια σου έκανε ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερο κλικ όταν το άκουσες?
Μου αρέσουν όλα τα τραγούδια γιατί το καθένα έχει κάτι το ξεχωρστό.

Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι για την παρουσίαση του «It's all grek to me», στον τελικό?
Θα είναι κάτι πολύ δυνατό. Τα υπόλοιπα θα τα δέιτε εκείνο το βράδυ.

Ας πάμε αλλού...
Στήσε μας την ιδανική σου παράσταση. Με ποιους συναδέλφους, σε τί πρόγραμμα, και σε ποια σκηνή???

Με τα αδέρφια μου και δύο τρείς ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες, σε ένα πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε νέους κάθε ηλικίας με αγαπημένα τραγόυδια γεμάτα ενέργεια. Σε ένα χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτή τη δουλειά.

Αν ρωτούσαμε τους καθηγητές σου πώς θα σε χαρακτήριζαν? Και αν ρωτούσαμε τους φίλους σου?
Οι καθηγητές μου θα με χαρακτήριζαν εργατική, τελειομανή και ερωτευμένη με αυτό που κάνω. Οι φίλοι μου κοινωνική, υπερκινητική, (ομιλητική) και πάντα δίπλα τους όταν με χρειάζονται.

Και μία τελευταία ερώτηση...Αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Το χάρτινο καράβι της παιδικης χορωδίας Δ. Τυπάλδου.