Burning Sticks: "Mήνυση σε Αθηναϊκό rock club"

28.02.2011
Η συνέντευξη των Burning Sticks ήρθε σε μία βδομάδα που συνέπεσαν πολλές συνεντεύξεις μαζί.. Καθυστερήσαμε να την ανεβάσουμε ακριβώς επειδή ήταν τόσο γεμάτη πληροφορία, που ανάμεσα στις άλλες -μάλλον κενές- κουβέντες που κάναμε εκείνες τις μέρες με άλλους συναδέλφους τους, δε θέλαμε να ρισκάρουμε να μην έχει αυτή η συγκεκριμένη το χώρο και το χρόνο που της αναλογεί...

Η συνέντευξη των Burning Sticks ήρθε σε μία βδομάδα που συνέπεσαν πολλές συνεντεύξεις μαζί.. Καθυστερήσαμε να την ανεβάσουμε ακριβώς επειδή ήταν τόσο γεμάτη πληροφορία, που ανάμεσα στις άλλες -μάλλον κενές- κουβέντες που κάναμε εκείνες τις μέρες με άλλους συναδέλφους τους, δε θέλαμε να ρισκάρουμε να μην έχει αυτή η συγκεκριμένη το χώρο και το χρόνο που της αναλογεί...
Τα παιδιά γουστάρουν αυτό που κάνουν, και το δείχνουν. Είναι εκεί με μυαλό και ψυχή, και δεν "διεκπεραιώνουν" απλώς... Εκτιμούν αυτό που τους ρωτάς, και απαντάνε δίνοντάς σου τροφή για σκέψη και σχολιασμό, εκφράζοντας συγκεκριμένες απόψεις, μεταδίδοντάς σου τα συναισθήματά τους σε κάθε σου ερώτηση. Σέβονται τη δουλειά τους, τη δουλειά σου και τη Μουσική. Είναι -ας μου επιτραπεί- ατομάρες, και αυτό είναι το στοιχείο που θα τους πάει αναμφισβήτητα μπροστά!

Τα συγχαρητήρια μου παιδιά!
Ε.Σ.

Η Μουσική Σκηνή ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE! σας φιλοξένησε για δυο εμφανίσεις, Πέμπτη 17 και Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου όπου και παρουσιάσατε μεταξύ άλλων και το νέο σας single με τίτλο Last Drink που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες σε digital μορφή.. Ας αρχίσουμε πρώτα από όλα με το πρόγραμμα εκεί.
Παρουσιάσαμε συνθέσεις μας αλλά και διασκευές με πολύ από ''Burning Sticks ήχο ''
ήταν σαν κάθε μέλος της μπάντας να βγάζει τον εαυτό του μέσα από διασκευές που εκφράζουν και τους 5! Επίσης οι Burning Sticks κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.... δηλ. Να παίζουν Live..!

Πότε θα κυκλοφορήσει το κομμάτι σε φυσική μορφή?
Το κομμάτι είναι στη διαδικασία του mastering , και αναμένουμε να κυκλοφορήσει επίσημα μέσα στις 2 επόμενες εβδομάδες.

Είστε στο στούντιο ηχογραφώντας κομμάτια για πιθανό επερχόμενο άλμπουμ?
Ναι.... και όχι...! Μας ενδιαφέρει πολύ όταν βγει το Album να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το υλικό, οπότε είμαστε στη φάση να γράφουμε demo από τα κομμάτια και να διαλέγουμε ποια θα ήταν κατάλληλα να είναι στο debut album μας.

Τι προγραμματίζετε στη συνέχεια όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις σας...
Προγραμματίζουμε μια σειρά από συναυλίες στην επαρχία καθώς και στην Κύπρο! Σημαντικό για εμάς είναι να παίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα live γίνεται... τα live είναι ο λόγος ύπαρξης αυτής της μπάντας καθώς είναι κάτι το οποίο λατρεύουμε...!

Ποια θεωρείτε την καλύτερη σας εμφάνιση στο X Factor?
Κάθε εμφάνιση για εμάς ήταν ξεχωριστή μέσα στο παιχνίδι! Ο καθένας από εμάς φυσικά έχει να θυμάται αγαπημένες live στιγμές... για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια ....... Ίσως όλοι να συμφωνούμε στο ότι το seven nation Army (στο 2ο live) ήταν μία από τις καλύτερες!

Σε ποιον θα θέλατε να κάνετε μήνυση αυτό τον καιρό?
Χμμμμ... καθόλου δύσκολη ερώτηση καθώς πρόσφατα είχαμε μια (κακή) συνεργασία με ένα αρκετά γνωστό rock club της Αθήνας......... Οπότε ο Συγκεκριμένος ιδιοκτήτης θα ήταν ο νούμερο 1 στη λίστα των ανθρώπων που θα κάναμε μήνυση !

Τι σας εκνευρίζει πολύ στους συναδέλφους σας?
Αν εννοείτε άλλες μπάντες, το μόνο που βλέπουμε ως αρνητικό είναι η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ μας και πιστεύουμε ότι αυτό πάει όλη τη σκηνή πίσω

Dream tour... Πότε, με ποιον και σε ποιο venue?
Δύσκολη ερώτηση από την άποψη ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικά μουσικά ακούσματα αλλά σε κάτι που σίγουρα θα γουστάραμε όλοι.... θα ήταν μια παγκόσμια περιοδεία με τους CURE!

Τι νομίζετε ότι είναι αυτό που σας πηγαίνει μπροστά μαζί? Η κοινή αντίληψη των πραγμάτων (αν υπάρχει) ή η διαφορετική αντιμετώπιση του καθένα (αν υπάρχει)?
Η διαφορετική αντιμετώπιση του καθένα κάτω από έναν κοινό στόχο ! Δηλαδή ο καθένας μας έχει μία διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων και μουσικά, αλλά και σαν στάση ζωής ωστόσο όλοι μας τρέφουμε μια τεράστια αγάπη για την μουσική που κάνουμε, η οποία είναι αποτέλεσμα αυτής της διαφορετικότητας και επίσης όλοι μας έχουμε ένα κοινό όραμα για το που θέλουμε αυτό να φτάσει.... Ελπίζουμε να σας καλύψαμε.....

Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση μπορεί να είναι ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα στο χώρο του τραγουδιού;
Χαχαχα....Καλή ερώτηση....έτσι θα θέλαμε να πιστεύουμε....νομίζουμε ότι χρειάζεται....

Και για το τέλος... Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd ελληνικό ή ξένο, να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Άλλη μία πολύ καλή ερώτηση....Σίγουρα και οι 5 από εμάς θα έχουμε και από ένα διαφορετικό cd να προτείνουμε , ας πούμε ο Χρήστος θα πρότεινε το Dark side of the moon
από τους Pink Floyd, άποψη που συμμερίζεται και η Νάνσυ. Ο Γιώργος θα πρότεινε κάτι από Bach το The Well-Tempered Clavier, o Κώστας θα πρότεινε κάτι από Smashing Pumpkins το Mellon Collie and the Infinite Sadness , και τέλος ο Κωνσταντίνος θα πρότεινε κάτι από Aldee Meola , Zan louc ponty, Stanley Clarke το the ride of strings . Βέβαια αυτή η ερώτηση χωράει πολλή κουβέντα αλλά σε γενικές γραμμές αυτά θα προτείναμε.