Whitesnake magic

30.06.2008
Ενα χρόνο μετά, το θρυλικό ροκ συγκρότημαεπιστρέφει στην Ελλάδα με νέο άλμπουμ και 30 χρόνια ιστορίας.

Αλλος στη θέση του, μετά το τέλος της εκπληκτικής πορείας του με τους Deep Purple, θα είχε αποσυρθεί και θα αναπολούσε τις παλιές καλές στιγμές. Αλλά ο David Coverdale δεν είναι σαν τους άλλους. Και γι αυτό, την 1η Ιουλίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 30 χρόνια των Whitesnake με μία μοναδική συναυλία με χορηγό επικοινωνίας το max. Η ψυχή του συγκροτήματος μας δίνει μία γεύση του τι να περιμένουμε.

Όλα είναι έτοιμα για ακόμη μία συναυλία σας στην Αθήνα. Τι σου αρέσει περισσότερο εδώ;

Την αγαπάω πάρα πολύ τη χώρα σας. Όταν ήμουν νέος είχα διαβάσει την ιστορία και τους μύθους της Ελλάδας, ενώ τη θεωρώ και μία από τις πιο φιλόξενες χώρες. Δεν είναι τυχαίο που ο καλύτερός μου φίλος είναι Ελληνοκύπριος.

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό κοινό;

Είστε τρελοί! Σας αρέσει να περνάτε καλά, στις συναυλίες είστε πολύ ενθουσιώδεις και κάνετε πολλή φασαρία. Γι αυτό μας αρέσει να παίζουμε στην Ελλάδα. Θυμάμαι την προηγούμενη φορά που ήμαστε εδώ, άνοιξα τη συναυλία με το «Βurn» των Deep Purple και ξαφνικά μία παρέα άναψε μια μεγάλη φωτιά και άρχισε να χορεύει! Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Τι διαφορετικό θα δούμε το βράδυ της 1ης Ιουλίου;

Μία μεγάλη γιορτή για τα 30 χρόνια των Whitesnake, αλλά και για τη συνεργασία μας με τους Def Leppard. Θα ενώσουμε τις φωνές μας κάτω από τα αστέρια της ελληνικής νύχτας. Θα είναι πραγματικά απίστευτο. Τρεις ώρες με καλά, δυνατά και μελωδικά τραγούδια. Ό,τι καλύτερο.

Προτιμάς τις συναυλίες ή να ηχογραφείς στο στούντιο;

Φυσικά τις συναυλίες. Το να είσαι μουσικός σημαίνει να είσαι στη σκηνή. Να κοιτάς τον κόσμο στα μάτια, να τους βλέπεις να περνούν καλά και να τραγουδούν. Και ιδιαίτερα τώρα, το έχω πολύ μεγάλη ανάγκη αυτό, μετά την ηχογράφηση του νέου μας δίσκου «Good To Be Βad».

Γιατί χρειάστηκες 10 χρόνια για να κυκλοφορήσεις νέο δίσκο;

Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Για την ακρίβεια, δεν είχα έμπνευση για να γράψω και να ηχογραφήσω. Δεν δέχομαι να γράφω μουσική επειδή πρέπει και θέλει η δισκογραφική εταιρεία. Γράφω μόνο όταν έχω κάτι να πω και όλα τα περασμένα χρόνια με οδήγησαν σε αυτό το δίσκο.

Τι θα ακούσουμε στο «Good To Be Βad»;

Είναι ένας Whitesnake δίσκος 100%. Έχει πολλές μελωδίες, αλλά και πολλή ένταση, ενώ τα φωνητικά μου αρχίζουν από ψίθυρους για να καταλήξουν σε κραυγές. Το λατρεύω αυτό.

Τι χρειάζεται ένα group για να μείνει ζωντανό τόσο μεγάλο διάστημα;

Τραγούδια. Οι εικόνες ξεθωριάζουν με το πέρασμα του χρόνου, οι μουσικοί μεγαλώνουν, όμως τα τραγούδια είναι αυτά που μένουν για πάντα. Αυτή είναι η ουσία.h