"Ερμού και Ασωμάτων" για διεθνείς και ελληνικές γεύσεις

28.02.2001
Σε ένα αναπαλαιωμένο γωνιακό κτίριο, που διατηρεί τις μνήμες του περασμένου αιώνα λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια το μπαρ-ρέστοραν "Ερμού και Ασωμάτων". Η διακόσμηση του εστιατορίου είναι μοναστηριακού στυλ, με βαριές κουρτίνες και έπιπλα, αλλά και εντυπωσιακά φωτιστικά, ενώ ιδιαίτερα επιβλητικός είναι ο διατηρημένος πέτρινος τοίχος του ρεστοράν.
Σε ένα αναπαλαιωμένο γωνιακό κτίριο, που διατηρεί τις μνήμες του περασμένου αιώνα, λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια το μπαρ-ρέστοραν "Ερμού και Ασωμάτων". Η διακόσμηση του εστιατορίου είναι μοναστηριακού στυλ, με βαριές κουρτίνες και έπιπλα, αλλά και εντυπωσιακά φωτιστικά, ενώ ιδιαίτερα επιβλητικός είναι ο διατηρημένος πέτρινος τοίχος του ρεστοράν. Γενικότερα, το εστιατόριο είναι κατασκευασμένο από πέτρα και ξύλο, υλικά που αναδύουν ζεστασιά αλλά και αποκαλύπτουν ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον.
Η κουζίνα του "Ερμού και Ασωμάτων είναι εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση αλλά και από τις διεθνείς γεύσεις. Οι σεφ του εστιατορίου πειραματίζονται με τρόπο μοναδικό με υλικά της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και συστατικά προερχόμενα από το εξωτερικό, δημιουργώντας μιά εντυπωσιακή γκάμα γεύσεων. Αρχίσαμε με τη μελιτζανοσαλάτα Θησείου , το ιταλικό σαγανάκι και τα γνήσια "μεζεκλίκια αλά Γκρεκ". Από τα κύρια πιάτα, σας προτείνουμε το "σουβλάκι Ερμού και Ασωμάτων", το λαγό με λαχανικά, τη σφυρίδα σχάρας, ή στρουθοκάμηλο. Η βραδιά σας θα κλείσει γλυκά με ένα γευστικό σουφλέ σοκολάτας, ενώ μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με κρασί από την επιλεγμένη κάβα του "Ερμού και Ασωμάτων".
"Ερμού και Ασωμάτων" : Διεύθυνση : Ερμού 137 & Ασωμάτων Πλάκα
Τηλέφωνο : 3246337-8
Τιμή κατ' άτομο : 9-11.000