Η Κατερίνα Μανανεδάκη "μιλάει" στα... παιδιά

22.03.2011
Μετά το Μάμα 2 και ο μπαμπάς στον κόσμο του η Κατερίνα Μανανεδάκη γράφει ένα παραμύθι για τα παλιά επαγγέλματα που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του και ταξιδεύουν τα παιδιά στο παρελθόν με μια τρυφερή ιστορία.

Μετά το "Μάμα 2 και ο μπαμπάς στον κόσμο του" η Κατερίνα Μανανεδάκη γράφει ένα παραμύθι για τα παλιά επαγγέλματα που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του και ταξιδεύουν τα παιδιά στο παρελθόν με μια τρυφερή ιστορία. Λέξεις και εικόνες μαγικές σαν ξόρκια μας κάνουν να σκεφτούμε πως ένα βιβλίο μπορεί πραγματικά να γίνει δρόμος που θα μας οδηγήσει μακριά από τα μικρά και μεγάλα άγχη της καθημερινότητας.

-Mετά το "Μάμα 2 και ο μπαμπάς στον κόσμο του" γράφετε ένα παραμύθι με τίτλο "Παλιά Επαγγέλματα Ζωντανέψτεεε". Από τις "σκανδαλιές" των μεγάλων περνάτε σε μια ιστορία για παιδιά . Πόσο εύκολο είναι αυτό το ...πέρασμα;

Το "Μαμα 2" είναι ένα βιβλίο που με χιούμορ καταγράφει αυτά που περνάνε οι μαμάδες και οι μπαμπάδες στη σύγχρονη εποχή ,που μας θέλει όλους να τρέχουμε και να εγκλωβιζόμαστε στους μικρούς και μεγάλους μας φόβους. Ένα βιβλίο που κλείνει το μάτι στα στενάχωρα της καθημερινότητας και μας κάνει να χαμογελάμε. Το παραμύθι για τα παλιά επαγγέλματα είναι μια ιστορία που θέλει να μάθει στα παιδιά τις δουλειές που έκαναν παλιά οι άνθρωποι. Ο παγοπώλης, ο λατερνατζής, η μοδίστρα, ο φανακόρος κι πολλοί άλλοι επαγγελματίες “ζωντανεύουν” και διηγούνται τις ιστορίες τους και με ένα τρόπο κάνει ακόμη κι εμας τους μεγάλους να νιώθουμε νοσταλγία καθώς ξυπνά μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια. Όσο για το “πέρασμα” που λέτε είναι για μένα ένα παιχνίδι που με κάνει να νιώθω τη μια ενήλικη και την άλλη παιδί!

-Το "Παλιά Επαγγέλματα ζωντανέψτεεε" είναι το δεύτερο παραμύθι σας ...

Ακριβώς. Το πρώτο έχει τίτλο “Ο Βήτα και η Μίνη κυνηγούν μια βιταμίνη” και είναι μια ιστορία με πρωταγωνιστές δυο αδελφάκια και την περιπέτεια τους με την κυρία καλή Υγεία και την κυρία κακή Διατροφή. Σε μια εποχή που τα παιδιά στην Ελλάδα κινδυνεύουν από την παχυσαρκία θεώρησα πως είναι ένας ωραίος και τρυφερός τρόπος να ταξιδέψουν με μια ιστορία που τα βοηθά να μάθουν τι τους κάνει καλό και τι κακό.

-Ετοιμάζετε κάτι καινούριο για τη συνέχεια;

Στο μυαλό μου τριγυρνάνε πολλά αλλά είναι νωρίς ακόμη για να γίνει κάτι πιο συγκεκριμένο. Στο μόνο που ελπίζω είναι η κρίση που περνάμε όλοι να γίνει αφορμή ώστε να διαβάσουμε περισσότερα βιβλία με ιστορίες που μας ταξιδεύουν μακριά από τα προβλήματα μας.

Η Κατερίνα Μανανεδάκη έχει γράψει επίσης τα: "Έχετε Μήνυμα στο κινητό σας","Διαζύγιο αλα Ελληνικά", "Στο μεγάλο κρεβάτι της Show Biz", "Ουουου...Μοιχεύσεις", "Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες" που έχει μεταφραστεί και στα Γερμανικά. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Γ.Οικονόμου