Opera Chaotique:Μια εντελώς χαοτική συνέντευξη

11.01.2012
Βρισκόμαστε στην Πρωσία του 1643, ο Tenorman τραγουδάει για κάτι κορίτσια στην αυλή του Αυτοκράτορα με τον Voodoo Drummer να βαράει τα τύμπανα, ο Charles Bukowski τα πίνει με τον Δον Ζουαν και του μιλάει για τα καταραμένα ποιήματα του , ο Jack κάνει βόλτες με το έλκηθρο και ξαφνικά αρχίζει να βρέχει κάτι που εμπνέει τον Gene Kelly και χορεύει όλη νύχτα στους δρόμους. Η κάπως έτσι τέλος πάντων Η Χαοτική Όπερα του Γιάννη Τζιουβάρα και Χρήστου

Βρισκόμαστε στην Πρωσία του 1643, ο Tenorman τραγουδάει για κάτι κορίτσια στην αυλή του Αυτοκράτορα με τον Voodoo Drummer να βαράει τα τύμπανα, ο Charles Bukowski τα πίνει με τον Δον Ζουαν και του μιλάει για τα καταραμένα ποιήματα του , ο Jack κάνει βόλτες με το έλκηθρο και ξαφνικά αρχίζει να βρέχει κάτι που εμπνέει τον Gene Kelly και χορεύει όλη νύχτα στους δρόμους. Η κάπως έτσι τέλος πάντων. Η Χαοτική Όπερα του Γιάννη Τζιουβάρα και Χρήστου Κουτσογιάννη ξεκινάει τις εμφανίσεις στο Half Note και αφήνουν κάποιες σημειώσεις κι από δω..

Ποια είναι τα βασικά συστατικά της «Χαοτικής όπερας» και τι θα συμβεί στο Half Note;
Το βασικότερο συστατικό είναι το πιπέρι, η κανέλα και ένα μυστικό βοτάνι που το έχει πει η θεία του Voodoo Drummer στον ίδιο και δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε. Η θεία του από τό Σικάγο, η μάγισσα, από την Νέα Ορλεάνη, με συγχωρείτε.

Αν μπαίνατε σε μια χρονομηχανή σε ποια χρονολογία και σε ποια πόλη θα σταματούσατε για να παρουσιάσετε το live σας; ;
Το 1643 στην αυλή του Αυτοκράτορα της Πρωσίας, πρέπει να είχε και ωραία κορίτσια και να είχαν και μπάρμπεκιου.

Πότε αποφασίσατε να συνεργαστείτε μεταξύ σας και τι επιρροές είχε ο καθένας;
Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε το 1793 στο Παρίσι, όταν ο Ροβεσπιέρος έκοβε κεφάλια ο Tenorman τραγουδούσε το Φάντασμα της Όπερας σε ένα υπόγειο θεατράκι. Η παράσταση κατέβηκε αμέσως και μετά από 220 χρόνια μαζί με τον Voodoo Drummer αποφασίσανε να κάνουν δική τους παράσταση με Jazz, όπερα, μιούζικαλ, παραδοσιακά ελληνικά και άλλα.

Όταν ξεκινήσατε να συνδυάζετε αρκετά μουσικά είδη, φοβηθήκατε μήπως βγει κάτι μπερδεμένο για το κοινό;
- Όχι. Μπερδεμένο το θέλαμε.

Πείτε μας λίγα λόγια για το άλμπουμ «Poems of a dirty old man»....
Θα βγει αργότερα, πρώτα θα κυκλοφορήσουμε το single "the Phantom of the Opera is Dead", μετά ενα DVD από τo live στο Faust και μετά τα ποιήματα του Bukowski, τα οποία θα έρθουν την κατάλληλη στιγμή. Αγαπάμε τον Charles και μας εμπνέει.

Ποιο ποίημα του Charles Bukowski θα ταίριαζε στην Αθήνα και γιατί.
Ένα από τα ποήματα που ηχογραφήσαμε, the Genious of the Crowd. Α,ρωτάτε και γιατί. Γιατί;

Θυμάστε ποια όπερα είδατε για πρώτη φορά και ποιος είναι ο αγαπημένος σας «οπερετικός» χαρακτήρας;
Tenorman : Η πρώτη ολόκληρη όπερα που είδα ήταν αυτή που συμμετείχα και στην χορωδία, ο Αμάλ και οι Νυχτερινοί Επισκέπτες του Μενότι, ήταν μια μαγεία για μένα,δεν περίμενα οτι θα νιώσω έτσι.Αγαπημένος μου οπερετικός χαρακτήρας ο Δον Ζουάν φυσικά και ο Σκάρπια από την Tosca.

Voodoo drummer : Πως;

Το δικό σας top 5 με τις καλύτερες ταινίες μιούζικαλ:

-Singing in the rain

-Holiday Inn

-Annie

-Nightmare before Christmas

-Shall we dance

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

-Στη σκηνή του Half Note μέχρι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

-Στο υπόγειο κρυσφήγετο τους

Κική Παπαδοπούλου