Infected Mushroom: Aνάκριση στα φαινόμενα της trance!

28.02.2012
Oι ηλεκτρονικές κονσόλες τους γίνονται μεταλάδικες μετά την εισβολή των riffs του Τζέιμς Χετφιλντ (James Hetfield) την ώρα που ο Ντέιβ Γκρολ (Dave Grohl) μπουκάρει στο σύμπαν τους κι αναστατώνει τα live τους και ο Τζακ νίκολσον (Jack Nicholson) βγαίνει από τη Φωλιά του Κούκου για να χορέψει μαζί τους.

Σίγουρα έχεις ρίξει ανελέητους χορούς στα νιάτα τους και όταν βγήκε το Psycho δεν ήξερες από θα σου ρθει όταν το άκουγες σε κάποιο κλαμπ. Όσο σουρεάλ και ψυχεδελικά σου ακούνται όλα αυτά, οι καλεσμένοι εδώ είναι τα φαινόμενα της phycho/trance, Infected Mushroom οπότε δεν υπάρχει κάτι περίεργο στις παραπάνω γραμμές. Λίγες μέρες πριν φύγουν από το Λος Άντζελες και λεηλατήσουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στέλνουν αφωνιστικούς χαιρετισμούς...

Ο πρώτος σας δίσκος ήταν το 1999 και τώρα 12 χρόνια μετά οι Infected υπάρχουν ακόμα. Τι αλλαγές βλέπετε στις psychedelic και trance σκηνές;
Η πρώτη και κύρια είναι πως έχουν εκτοξευτεί διεθνώς. Τα πάρτυ ήταν συνήθως πιο underground αλλά τώρα οι μουσικές αυτές ακούγονται σε μεγάλα φεστιβάλ και events με σπόνσορες εταιρίες όπως η Coca Cola. Τώρα ακόμα και οι hip hopers έχουν πάρει την ηλεκτρονική μουσική για τα κομμάτια τους. Με τα χρόνια πήραν αυτές τις από το δάσος και τις έβγαλαν στον κόσμο.

Πως προέκυψε η διασκευή σας στο "Pretender" των Foo Fighters;
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι μ' αυτή τη διασκευή και έχει πάρει πάρα πολλές θετικές αντιδράσεις παγκοσμίως. Έχει πιο γρήγορο tempo από πολλά τραγούδια μας και drum n bass στοιχεία οπότε αυτό το το κομμάτι είναι κι ένας ωραίος τρόπος ν’ απογειώνουμε τα sets μας. Ελπίζουμε να σας αρέσει!

Είστε φαν της heavy metal κι έχετε κάνει πολλές συνεργασίες με μουσικούς όπως ο Jonathan Davis. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας μέταλ frontmen;
Δύσκολο…αλλά μάλλον ο James Hetfield των Metallica.

Γιατί έχουν πάθει όλοι εμμονή με τη dubstep και είναι το πιο δημοφιλές είδος μουσικής αυτή τη στιγμή;
Η dubstep είναι ο ήχος της ανησυχίας και της νεότητας και την κατατάσσουμε στο punk κίνημα της ηλεκτρονικής γενιάς μας . Αν φέρνει και κόσμο στη σκηνή τότε ακόμα καλύτερα!

Skrillex ή Deadmau5;
Και οι δύο είναι καλοί και μας αρέσουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Αν έπρεπε να διαλέξετε για ένα live show σας μία σκηνή από κάποια ταινία, ποια θα ήταν αυτή;
Σίγουρα θα ήταν μία σκηνή από τη «Φωλιά του κούκου».

Ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές όταν ηχογραφούσατε το τελευταίο σας δίσκο Army of Mushrooms;
Το άλμπουμ το ετοιμάζουμε εδώ κι αρκετά χρόνια οπότε υπάρχουν πολλές ωραίες στιγμές… Κάθε τραγούδι έχει και μια ιστορία και γι’ αυτό το λόγο φτιάξαμε video blogs και θα έχουμε λεπτομέρειες για το κάθε κομμάτι.

Τι θα γίνει στο live σας στην Ελλάδα;
Τρέλα, παράνοια, bass in your face, και κανένα έλεος.. θ’ ανεβάσουμε τις θερμοκρασίες οπότε ετοιμαστείτε!

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

- 16 Μαρτίου στην σκηνή του Etertainment stage και 17 στη Θεσσαλονίκη

-Στα decks του Myspace

Κική Παπαδοπούλου