Στη backstage πλευρά της πόλης Μαχαγκόννυ!

13.03.2012
Φοιτητής κι ένα από τα ταλέντα της Ανωτέρας Επαγγελματικής σχολής της Ραλού Μανου, είχε τη μεγάλη τύχη η πρώτη του παράσταση να είναι μία τόσο μεγάλη παραγωγή και να συνεργαστεί με μία από τις σημαντικότερες ομάδες παγκοσμίως, τη La Funa fura del Baus. Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία, έστειλε ένα μικρό χρονικό από την πρώτη οντισιόν μέχρι το" Συγχαρητήρια πήρατε το ρόλο"...

Σήμερα είναι η πρεμιέρα της παράστασης «Η Άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ» στο Μέγαρο Μουσικής και ο χορευτής Αυγουστίνος Φυτίλης μας βάζει για λίγο στο backstage κλίμα. Φοιτητής κι ένα από τα ταλέντα της Ανωτέρας Επαγγελματικής σχολής της Ραλού Μανου, είχε τη μεγάλη τύχη η πρώτη του παράσταση να είναι μία τόσο μεγάλη παραγωγή και να συνεργαστεί με μία από τις σημαντικότερες ομάδες παγκοσμίως, τη La Funa dels Baus. Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία, έστειλε ένα μικρό χρονικό από την πρώτη οντισιόν μέχρι το" Συγχαρητήρια πήρατε το ρόλο"...

"Είναι αρχές Φλεβάρη.Ένα γνώριμο νούμερο ενός συνεργάτη από τα παλιά, εμφανίζεται στο κινητό μου και με ενημερώνει για μια audition που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής από μια ομάδα του εξωτερικού.

Μες την επόμενη εβδομάδα, εγώ και ένας άλλος φίλος μου από τη σχολή πηγαίνουμε μετά το μάθημα της σχολής κι επικρατεί πανικός όπως σε κάθε audition.. Εκεί μου λένε για ποια όπερα πρόκειται και ποια ομάδα την ανεβάζει.

Πανικοβάλλομαι περισσότερο όταν μαθαίνω ότι είναι η ομάδα είναι η La fura dels Βaus που συνεργάζονται με το Teatro Real καιι θα ανεβάσουν μια από τις πιο ανατρεπτικές και επίκαιρες όπερες του Bertolt Brecht και του συνθέτη Κurt Weil. Ήθελα πάρα πολύ να πάρω μέρος σε αυτή την παράγωγη!

Την επόμενη μέρα λαμβάνω ένα τηλεφώνημα που μου κοινοποιεί ότι με δέχτηκαν και τρελάθηκα από τη χαρά μου γιατί η πρώτη μου χορευτική παράσταση θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής και ιδίως μ' αυτούς τους συνεργάτες.

Στις 20 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι πρόβες για το έργο και μου ανακοινώθηκε ότι θα παίξω το ρόλο μιας Τραβεστί. Στην αρχή αγχώθηκα για το πως θα το πάρουν οι δικοί μου γιατί είναι αρκετά αποκαλυπτικός και θα χρειαζόταν επίσης να ισορροπώ σε 15ποντα τακούνια. Αλλά σκέφτηκα ότι ένας ρόλος είναι και πρέπει να το δεχτούν. Είναι ένας από τους βασικούς δευτερεύοντες ρόλους και άρχιζε να με γεμίζει ευθύνη στο ότι πρέπει να βρω έναν τρόπο έτσι ώστε να μην γίνει ένα φτηνό θέαμα και προσβλητικό για αυτούς τους ανθρώπους.

Μια αστεία backstage στιγμή που θυμάμαι ήταν κάποια στιγμή που είχαμε αρχίσει να χαλαρώνουμε και να εκθέτουμε πιο πολύ του εαυτούς μας. Μια ηθοποιός και συνεργάτιδα φώναξε επί σκηνής με έντονο σαρκαστικό ύφος: «ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ; ΓΙΑΤΙ;;» και πέσαμε κάτω από τα γέλια! Γενικότερα το κλίμα στις πρόβες είναι αρκετά ευχάριστο και οι συνεργάτες ήταν όλοι τυπικοί και άψογοι σε ό,τι μας έλεγαν.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που κάναμε πρόβα στο υποσκηνιο, 3 ορόφους κάτω από την κεντρική σκηνή. Εντυπωσιάστηκα με το πόσο μεγάλο είναι! Μετά ακολούθησε το το σοκ του μεγέθου της σκηνής στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» όπου γίνεται η παράσταση...
τα παρασκήνια έχουν το διπλάσιο μέγεθος απ' αυτό που φαίνεται στον κόσμο όταν βλέπουν τη σκηνή!

Σήμερα έχουμε τη πρεμιέρα και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Άγχος υπάρχει ελάχιστο…για τα πρώτα δευτερόλεπτα πάνω στη σκηνή γιατί μετά αφήνεσαι στο να σε παρασύρει η ενέργεια των γύρω σου- και από τον κόσμο αλλά και από τους συνεργάτες. Όμως επανακτάς γρήγορα των έλεγχο γιατί όλα τα άλλα είναι στα χέρια των τεχνικών σκηνής οι οποίοι μας καθοδηγούν για τις εισόδους μας στη σκηνή.

Καλή μας επιτυχία και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του συντελεστές και συνεργάτες! "

*Info:

«H 'Άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ"

Πότε: 13,15,17 Μαρτίου

Που: Μέγαρο Μουσικής - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Ακατάλληλο για ανήλικους κάτω των 15 ετών

Στα γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Οι τιμές των εισιτηρίων: 14,00 (Φοιτητικά) - 26,00 – 45,00 – 65,00 και 90,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Eπιμέλεια-φωτογραφία: Κική Παπαδοπούλου