His Majesty The King of Spain: "Ο Moby για πρωθυπουργός!"

25.06.2012
Κυκλοφορούν παρέα με την ύαινα τους, θέλουν τον Μπιλ Μάρεϊ (Bill Murray) στις μουσικές ιστορίες τους και τα καλοκαίρια γουστάρουν να πίνουν Αμοργιανές ψημένες ρακές με τη Ματούλα Ζαμάνη.

Κυκλοφορούν παρέα με την ύαινα τους, θέλουν τον Μπιλ Μάρεϊ (Bill Murray) στις μουσικές ιστορίες τους και τα καλοκαίρια γουστάρουν να πίνουν Αμοργιανές ψημένες ρακές με τη Ματούλα Ζαμάνη. Σ' ένα παράλληλο σύμπαν ανέλαβαν τον σχηματισμό κυβέρνησης, έβαλαν τον Moby πρωθυπουργό, άφησαν τη Βουλή στα χέρια των Wu Tang Clan , ανέθεσαν στον Γιάννη Αγγελάκα να προστατεύει τους πολίτες κι έδωσαν στον Ντέιβιντ Μπάουι (David Bowie) τα κλειδιά για του Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι His Majesty The King of Spain είναι δύσκολο να μην σου τραβήξουν την προσοχή όταν ακούσεις τις μουσικές τους. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Hyena" σε συμμαχία με τον βασιλιά των Baby Guru, King Elephant που επιμελήθηκε την παραγωγή χωρίς να υποκύψουν στις δυσκολίες που πρόέκυψαν. Λίγες ώρες πριν την παρουσίαση του δίσκου τους στο Six Dogs με όλες τις βασιλικές τιμές, μας έδωσαν τις απαντήσεις τους και πολλούς λόγους να τους συμπαθήσουμε ακόμα παραπάνω...

Ποιες είναι οι οδηγίες χρήσης που θα δίνατε τους ακροατές για την καλύτερη ακρόαση του Hyena;
Επειδή το Hyena κατα βάση είναι ένας ποπ δίσκος δεν θα θελα να το δει ο ακροατής σαν το ποπάκι με τη στανταρ παραγωγή που βγαίνει ίδιο και σε λαπ τοπ και σε i phone και σε στερεοφωνικό . Θα ήθελα πολύ για όποιον μπει στη διαδικασία να το ακούσει να το βάλει σε καλό ηχοσύστημα γιατί υπάρχει βάθος στην παραγωγή και μέσα στον δίσκο κρύβονται πολλά μυστικά . Επίσης αν και ο δίσκος αποτελείται από παντελώς αυτοτελή τραγούδια και δεν ανάγκαζει κατα κάποιον τρόπο τον ακροατή να τον ακούσει ολόκληρο , μια οδηγία θα ήταν να το κάνει . Αν και πίσω από τo ΗΥΕΝΑ δεν υπάρχει κάποιο concept ή κάτι , είναι δίσκος που φτιάχτηκε για να ακούγεται ολόκληρος . 39 λεπτάκια είναι άλλωστε .

Δυσκολίες που αντιμετωπίσατε, πηγές έμπνευσης, ωραιότερες στιγμές, επιρροές όταν ηχογραφούσατε το άλμπουμ...
Και εμείς με την σειρά μας αποτελούμε χαρακτηριστικό παράδειγμα του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται ο μέσος νέος που ζεί σε αυτήν τη χώρα σήμερα . Πρακτικά, κάποια μέλη μας εγκατέλειψαν στην πορεία επείδη πήγαν να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό . Μη θέλοντας να αφήσουμε την διαδίκασια υλοποίησης του δίσκου σε τελείως ξένα χέρια πιεστήκαμε πολύ με τους χρόνους για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα (όσο το δυνατόν περισσότερο) από την ίδια εξάδα ανθρώπων με την οποία ξεκίνησε .

Μια μοναδική στιγμή που δεν θα ξεχάσω ήταν η μέρα που ηχογραφήθηκε το "Skull Wide Open". Αυτό το τραγούδι μπήκε σφήνα στον δίσκο και όταν πήγαμε στο σπίτι του King Elephant να του το δείξουμε δεν είχαμε ιδέα τι μπορούσε να γίνει με αυτό το κομμάτι . Συγκεκριμένα υπήρχε ένα εξάστιχο και μια μπασογραμμή . Εκεί καταλάβαμε με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε . Ο Elephant το πήρε πάνω του και βρεθήκαμε με πυκνωτικά μικρόφωνα στα χέρια να ηχογραφούμε καλοριφέρ , πόρτες που ανοιγόκλειναν , τασάκια και διάφορα άλλα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (και τις δεύτερες) .

Επιρροές για την παραγωγή του δίσκου είχαμε χαρακτηριστικά τον ξύλινο ήχο των Violent Femmes που θέλαμε να μιμηθούμε σε σημεία , την αισθητική του Jack White , κάποια εύθραυστα στοιχεία στις παραγωγές των Velvet Underground και αρκετά Beatles. Εκ των πραγμάτων όμως η βασικότερη επιρροή μας ήταν ο πρώτος δίσκος των Baby Guru για τους βασικούς λόγους γαματοσύνης του μα και γιατί ήταν δίσκος ο οποίος ηχογραφήθηκε στον ίδιο χώρο, με τα ίδια μηχανήματα και τον ίδιο παραγωγό .

Ποιανών τις συμβουλές και τις γνώμες ακούτε πάντα όταν φτιάχνετε καινούριες μουσικές;
Κάποιων πολύ κοντινών μας φίλων των οποίων εμπιστευόμαστε πολύ την κρίση τους και τις δικές μας.

Αν φτιάχνατε μια κυβέρνηση αποκλειστικά από μουσικούς και τραγουδιστές ποιοι είναι οι πρώτοι που θα βάζατε και τι καθήκοντα θα είχαν;
David Bowie στο Πολιτισμού , Roger Waters στο Παιδείας και θρησκευμάτων , Αγγελάκας στο προστασίας του πολίτη , Βλαχάκος στο Υγειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Thom Yorke στο Δικαιοσύνης , στον John Frusciante το Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης γιατί είναι "καυτή πατάτα", Ψαραντώνη στο Ναυτιλίας , πρόεδρο της Βουλής τους Wu tang clan, Νικήτα Κλίντ στο Οικονομικών γιατί μας θέλει στο ευρώ και πρωθυπουργό τον Moby.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας και ποιο είναι το πιο περίεργο που σας έχουν πει για το όνομα;
Το όνομα προέκυψε απ’το κομμάτι King of Spain των Galaxie 500 που κι αυτό με τη σειρά του έχει βασιστεί στο Ημερολόγιο ενός Τρελού του Γκόγκολ. Δε μας έχουν πει τίποτα περίεργο, απλώς μας ρωτάνε όλοι πως προέκυψε. Το μοναδικό άτομο που δε ρώτησε και το βρήκε από μόνος του ήταν ο τρομπετίστας μας ο Λευτέρης.

Αγαπημένος κινηματογραφικός ήρωας που θα μπορούσε να μπει σε κομμάτι σας;
Σίγουρα ό,τι ρόλο έχει παίξει ο Bill Murray στον κινηματογράφο, τον Omar από την σειρά "Wire" και ίσως σε cartoon τον Simba για να σκάσει diss στην Hyena .

Top5 μουσικών που σας θυμίζουν τις καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που έχετε κάνει...
-Καυτός Αύγουστος στην Νότια Κρήτη , ξηρό τοπίο γεμάτο αγριόχορτα και ελιές . Στο αμάξι το Sky Valley των Kyuss .

-Στην Αντίπαρο με τον πρώτο δίσκο των αργεντίνων Onda Vaga . (Suggested)

-Μοναχικός Ιούλιος στην Αθήνα . Κάθε βράδυ ολόκληρο το "Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει" του Παυλίδη .

-Στην Βαλένθια . Funkadelic - Cosmic Slop

Βέβαια αν θέλουμε να μαστε πλήρως ειλικρινείς , οι MAJESTY γουστάρουν να περνάνε τα καλοκαίρια τους στην Αμοργό και να ακούνε την Ματούλα Ζαμάνη στον Αμόργιαλο να τραγουδάει με τα αγόρια της τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου και του Θανάση Παπακωσταντινου . Αυτό έπρεπε να χαμε πει από την αρχή .

Τι να περιμένουμε από το live στο Six Dogs;
Η μπάντα θα παρουσιαστεί τελείως διαφορετικά . Έχουμε νέο drummer ( τον Δημήτρη Στεργίου ) και ο μέχρι πρότινος drummer μας (Βασίλης Βλαχάκος) είναι πια ο κιθαρίστας του σχήματος . Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ετοιμάσαμε το πιο χορταστικό ίσως live που έχουμε κάνει ποτέ . Να προσθέσω ότι για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει τον δίσκο , το live της τρίτης είναι μια καλή ευκαιρία καθώς η είσοδος είναι 5 ευρώ ή 10 ευρώ ΜΕ το cd.

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

- Την Τρίτη 26 Ιουνίου στο Six Dogs για την παρουσίαση του ντεμπούτου άλμπουμ τους "Hyena"

-Στο Facebook

Κική Παπαδοπούλου