«Έφυγε» ο σκηνοθέτης Δημήτρης Εξαρχος

27.06.2012
Εφυγε χθες από τη ζωή ο σκηνοθέτης του θεάτρου, Δημήτρης Εξαρχος, σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Εφυγε χθες από τη ζωή ο σκηνοθέτης του θεάτρου, Δημήτρης Εξαρχος, σε ηλικία μόλις 57 ετών. Γιος του ηθοποιού Θόδωρου Εξαρχου, ο Δ. Εξαρχος γεννήθηκε το 1955 και σπούδασε θέατρο στην Αγγλία. Εργαζόταν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980. Είχε σκηνοθετήσει στο Εθνικό Θέατρο παραστάσεις όπως το «Ασυλο» του Ντέιβιντ Στόρεϊ και οι «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ιψεν.

Στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης η παράστασή του «Ερωφίλη» είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Επειτα από ένα μοιραίο ατύχημα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η ζωή του Δ. Εξαρχου πήρε μια πολύ δυσάρεστη τροπή.

Τον Μάρτιο του 1999 στην Κρήτη, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα του, προσπάθησε να αποφύγει έναν πεζό και έπεσε χτυπώντας στο κεφάλι. Το χτύπημα τον άφησε παράλυτο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να περπατήσει ξανά και να μιλά με δυσκολία.

Πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του στο Ασυλο Ανιάτων στην Κυψέλη. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα από το Νεκροταφείο Βύρωνα, στις 11 π.μ. Η οικογένεια του Δημήτρη Εξαρχου παρακαλεί τους ενδιαφερομένους αντί για αποστολή στεφανιού να διαθέσουν τα αντίστοιχα χρήματα στο Ασυλο Ανιάτων.