Μπήκαμε στις πρόβες του «Lautréamont Μaldoror»! [photos]

02.10.2012
O Γιάννης Σκουρλέτης και ο πρωταγωνιστής του Κρις Ραντάνοφ κατέβηκαν στο -2 επίπεδο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και ζωντάνεψαν τον καταραμένο Κόμη του Λωτρεαμόν με την τρομερή εγκατάσταση των 300 μέτρων να σου δίνει την εντύπωση πως είσαι στη μέση του πουθενά

O Γιάννης Σκουρλέτης και ο πρωταγωνιστής του Κρις Ραντάνοφ κατέβηκαν στο -2 επίπεδο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και ζωντάνεψαν τον καταραμένο Κόμη του Λωτρεαμόν με την τρομερή εγκατάσταση των 300 μέτρων να σου δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται στη μέση του πουθενά.

Το «Lautréamont – maldoror. Eγκώμιο Mιας Mεταμόρφωσης» είναι βασισμένο στα «6 Άσματα του Μαλντορόρ» του Κόμη του Λωτρεαμόν(Isidore Lucien Ducasse το πραγματικό του όνομα) ο οποίος είναι από τις πιο σκοτεινές φυσιογνωμίες που έχουν περάσει από την παγκόσμια λογοτεχνία και το συγκεκριμένο και προκλητικό για την τότε εποχή, ποιητικό έργο δεν είχε καταφέρει να το εκδώσει ποτέ.

Ο Ραντάνοφ είχε μια πολύ δύσκολη αποστολή και κατάφερε να μπει στην ψυχολογία ενός ανθρώπου που έφτασε στην τρέλα, απομονώθηκε από τους ανθρώπους και μεταμορφώθηκε σ’ ένα πλάσμα απόκοσμο. Με πολύ λιτά μέσα, πάνω σ’ ένα χωράφι που μοιάζει ατέρμονο, μπήκε στην ψυχεδελική ψυχολογία του καταδικασμένου στην αϋπνία Κόμη και μόνο το τρομαχτικά έντονο βλέμμα του αρκεί για να σε κρατήσει πάνω του ακόμα κι όταν οι μαύρες μπογιές τον καλύψουν ολοκληρωτικά.

Μπήκαμε στην πρόβα τζενεράλε της παράστασης και ακολουθεί ένα photostory απ’ όσα είδαμε…

Φωτογραφίες/κείμενο: Κική Παπαδοπούλου