Μια διαφορετική έκθεση στη γκαλερί ΠΟΤΝΙΑ ΘΗΡΩΝ

13.12.2012
Στους καιρούς της κρίσης και της αβεβαιότητας η γκαλερί ΠΟΤΝΙΑ ΘΗΡΩΝ – Βank of Attention δοκιμάζει τη διοργάνωση μιας διαφορετικής έκθεσης, τόσο ως προς την ύλη όσο και ως προς τον τρόπο.

Δόσου μια ώρ’ αρχήτερα στο δρων πνεύμα.
Αυτό είναι το πνεύμα της εποχής σου.
Στρατής Δούκας, Εις Εαυτόν

Στους καιρούς της κρίσης και της αβεβαιότητας η γκαλερί ΠΟΤΝΙΑ ΘΗΡΩΝ – Βank of Attention δοκιμάζει τη διοργάνωση μιας διαφορετικής έκθεσης, τόσο ως προς την ύλη όσο και ως προς τον τρόπο.

Η έμπνευση προήλθε από ένα χαρακτηρισμό που διατυπώθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και αφορούσε ένα πιστωτικό ίδρυμα και την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Η έκθεση θέτει το ερώτημα της διαπραγμάτευσης αυτού του «πνεύματος» σήμερα, στο σύγχρονο περιβάλλον, αποσπώντας το, δηλαδή, από το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται και μεταθέτοντας/ δοκιμάζοντάς το στο πεδίο της οργάνωσης ενός καλλιτεχνικού γεγονότος.

Η έκθεση «Πνεύμα ζυμούμενον συμφώνως προς τας περιστάσεις» βασίζεται στη διεύρυνση του περιεχομένου των εκθεμάτων, αφού μονάδα της είναι το «αισθητικό αντικείμενο» - δηλαδή, αυτό απέναντι στο οποίο αντιδρούμε και το περιγράφουμε με αισθητικούς όρους. Ταυτόχρονα θα δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος αγοραπωλησίας, ο οποίος επιβάλλει τη διαρκή ανανέωση των εκθεμάτων. Μέρος της διοργάνωσης αποτελούν και τρεις ζωντανές μίνι παραστάσεις κουκλοθέατρου, τραγουδιού και χορού, οι οποίες θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται δημιουργίες των Κώστα Τσόκλη, Γιάννη Μόραλη, Αλέκου Σκουταριώτη (Sonke), Δημήτρη Ντόκου (dmsntok), Ettore Sottsass, F.M.R. (limited editions), Γιώργου Κουβάκη, Ελένης Γεωργιάδη, Αλίκης Πανοπούλου, Andrew Michael Clements

Και παραστάσεις με την Ελένη Βογιατζίδου και τον Αλέξανδρο Σεϊταρίδη (κουκλοθέατρο), Νατάσα Αρέθα (χορός) και τους «Περιστασιακούς» Αλέξανδρο Ηλιάκη (τραγούδι) και Μάνο Τζανουδάκη (πλήκτρα).

Info:
Εγκαίνια: Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, 9:30 μμ
Ζαΐμη 7, Εξάρχεια – 106 82 Αθήνα
Διάρκεια: 17/12/2012 – 21/3/2013
Τηλ. επικ.: 210 3307380 & 210 3307389
www.potniathiron.eu

Facebook Page: www.facebook.com/potniathiron.eu
Σε συνεργασία με την art.emis | www.artemisathens.org