Μπλε: Το μυστικό του ονόματος και η σχέση με τους εξωγήινους

26.10.2013
Γιατί λέγονται έτσι; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους και ποια είναι τα όρια τους στη... μουσική; Όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για το συγκρότημα-φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας σε μια αποκλειστική συνέντευξη της Τζώρτζιας στο E-go.gr.
Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία, οι Μπλε (ξέρετε γιατί λέγονται έτσι;) δε σταματούν να εντυπωσιάζουν με το ταλέντο και τη σκηνική τους παρουσία. Εντάξει, και με το χιούμορ τους... Πώς άντεξαν όμως τόσα χρόνια και δε διαλύθηκαν; (Υπάρχει μυστικό!). Πότε δεν αντέχουν να ακούνε μουσική; Τι σχέση έχει ο δίσκος τους με τους εξωγήινους;
Αυτά και άλλα πολλά, διά στόματος της αγαπημένης μας Τζώρτζιας, μόνο στο E-go.gr!
E.Σ
Έχετε αντέξει στα μουσικά πράγματα, ανέπαφοι (;) τόσα χρόνια. Τι είναι αυτό που σας έχει κάνει να μένετε ενωμένοι, με σταθερά ανοδική πορεία και διαρκή παρουσία στα μουσικά πράγματα; Ποιο είναι το μυστικό σας;
Τα μυστικά είναι πολλά!... Και θα τα πω όλα!.
Πρώτον! Τα αγόρια και τα κορίτσια δεν τα "φτιάχνουν" μεταξύ τους σε μια μπάντα!...χαχα. Ακούγεται αστείο,αλλά είναι αληθινό!
Δεύτερον ο ένας σέβεται την δουλειά του άλλου, τις απόψεις του, και τον τρόπο που επιθυμεί αυτός να εκφραστεί (εφόσον τον έχουμε επιλέξει για την αισθητική του).
Τρίτον πρέπει όλα τα μέλη να έχουν υπομονή , επιμονή, αυτοπεπίθηση και σαφείς στόχους, έστω και βραχυπρόθεσμους.
Και βέβαια πάνω απ' όλα, βάζω το καλό μουσικό υλικό και τη δεξιότητα, το ταλέντο που λένε!
Ποιο ταξίδι κυριολεκτικά ή μεταφορικά, έχει υπάρξει το καλύτερό σου;
Θα πω κυριολεκτικά, και δεν θα μιλήσω για το ταξίδι της ζωής που είναι το πιό συναρπαστικό ίσως..
Θυμάμαι τον εαυτό μου γύρω στα 8 μου χρόνια,να παίρνω για πρώτη φορά το πλοίο με την οικογένειά μου, να περνάμε τους γνωστούς, αγαπημένους θαλάσσιους δρόμους και να φτάνουμε στην Πάρο την οποία έβλεπα για πρώτη φορά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όντας ένα παιδί που μεγάλωσε σε ημιυπόγειο, το φως της Πάρου και την γιαγιά μου που έλαμπε κάτω απ'τον ήλιο καθώς με κρατούσε απ'το χέρι.
Περίγραψε μας το ιδανικό σας Live, πραγματοποιήσιμο ή μη. Με ποιους καλλιτέχνες (έλληνες ή ξένους) θα ονειρευόσασταν να εμφανιστείτε, σε ποιο χώρο (ή στάδιο) και με τι ρεπερτόριο;
Έχω πει πως μια συνύπαρξη με τον David Bowie θα ήταν ονειρεμένη, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα να τα λέμε αυτά. Έχω συγκινηθεί και ικανοποιηθεί συναισθηματικά και καλλιτεχνικά με αρκετούς δικούς μας καλλιτέχνες με τους οποίους καταφέραμε να βρούμε αυτό που λέμε "επαφή". Καταλάβαμε ο ένας τον άλλον. Νοιώσαμε και αγαπήσαμε ο ένας την ουσία του αλλουνού πέρα απο ευγένειες και "τύπους".

Υπάρχει στιγμή, χώρος και χρόνος που δε θέλεις ν' ακούς καθόλου μουσική;
Ω ναι! Υπάρχει! Και μάλιστα είναι πολύ συχνές αυτές οι στιγμές! Δεν μπορώ την διαρκή ηχοβόληση του εγκεφάλου μέχρι να γίνει πουρές. Ο ήχος είναι η προέκταση της σκέψης, της ύπαρξης και της σιωπής βέβαια. Εκει είναι που αποκτά νόημα. Μετά τη σιωπή...

Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για σας και θα θέλατε να μοιραστείτε με τον κόσμο;
Θέλω να πω, πως στην πραγματικότητα είμαι Ninja! Eξαιρετικά θανατηφόρα και επικίνδυνη με δικές μου άγνωστες τεχνικές!..

Εχουμε κάνει πολλές συνεντεύξεις μαζί και ποτε δε ρώτησα αυτό που ήθελα να μάθω: Γιατί "ΜΠΛΕ"; :-)
Γιατί οτιδήποτε άλλο;! Το ΜΠΛΕ είναι σύντομη λέξη και κουβαλάει όλη την φυσική ομορφιά του πλανήτη και ειδικά της Ελλάδας.
Εκεί που ενώνεται ο ουρανός με την θάλασσα. Αυτή η λεπτή γραμμή που χωρίζει και ενώνει.

Στην προσωπική σου ζωή, τι δεν αντέχεις με τίποτα και για κανένα λόγο;
Μόνο η "φορεμένη" κουταμάρα με ενοχλεί. Η κουτοπονηριά που λένε. Η εξασφάλιση του εαυτού. Η μικρότητα. Όταν ένας άνθρωπος δηλαδή δεν μπορεί να χωρέσει τους άλλους. Και αυτό το έχουμε σε ποσότητες σε αυτή τη χώρα..

Και τι μπορεί να σε κάνει να παραδοθείς;
Το αντίθετο: Η προσφορά! Η συλλογική σκέψη! Ένα πακέτο με περιεχόμενο χωρίς πολλές κορδέλες απ' έξω.

Φεύγεις για πάντα από τη Γη. Πριν μπείς στο διαστημόπλοιο επιλέγεις ένα άλμπουμ για τους εξωγήινους και ένα για να αφήσεις κληρονομιά στις επόμενες γενιές στη Γη. Ποιο είναι το καθένα;
Θα άφηνα το καινούργιο άλμπουμ των Μπλε στη Γη, με αποτέλεσμα να δημιουργούσα έναν τεράστιο διαγαλαξιακό πόλεμο για την απόκτησή του απο άλλους πολιτισμούς!... Χαχα!