Εμιρλής: Οταν θέλεις, μπορείς να κάνεις τα πάντα!

21.07.2014
Ενας αγαπημένος καλλιτέχνης λιγο πριν τη νέα του σπουδαία συνεργασία...

Toν έχουμε δει live 580 φορές. Και από τις 580 σε καμία δεν έχασε το κέφι του και το χαμόγελό του, ούτε για μία στιγμή. Είναι cool, είναι χαλαρός, είναι έτοιμος να κάνει τις παραγγελιές των θαμώνων πραγματικότητα, είναι χαμηλών τόνων στην (επαγγελματική του) συμπεριφορά, αλλά πάντα και παντού γεμάτος ενέργεια και θετική διάθεση. Είναι αυτός ο καλλιτέχνης που όταν ακούς τη φωνή του αναγνωρίζεις τη χροιά και τον τσαμπουκά και πάντα αναρωτιέσαι αν είναι τόσο τρελλός όσο φαντάστηκες όταν άκουσες την Πίπα της Ειρήνης για πρώτη φορά... Αυτό μπορεί να μη το ξέρουμε, αλλά ξέρουμε σίγουρα αυτά που βλέπουμε - στα live τα σπάει, κάνει τον κόσμο που τον τιμά με την παρουσία του να περάσει υπέροχα και κυρίως έχει μία τόσο μα τόσο όμορφη φωνή, που θες να πας να κάνεις τις 580 φορές, 581! Και ...δυο μήνες τώρα περιμένεις απλώς να ξεκινήσει τα live του με τον Κώστα Μακεδόνα για να ακούσεις -πιθανόν- τη φωνή του σε κομμάτια που δεν έχεις ακούσει ποτέ!
Καλή επιτυχία Μιχάλη!

Ε.Σ.

1. Μιχάλη καλησπέρα. Τι συμβαίνει.. δύο μήνες τώρα? :-)
Βρίσκομαι σε μια εξαιρετικά δημιουργική φάση της ζωής μου ,μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο μου τραγούδι «Δυο μήνες τώρα» σε μουσική δική μου
και στίχους , του φίλου μου και συνεργάτη ,Χριστόφορου Μπαλαμπανιδη.

2. Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένο άλμπουμ σύντομα?
Ναι, το συγκεκριμένο τραγούδι είναι προπομπός του νέου δίσκου που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2014. Αυτή την περίοδο με πετυχαίνεις στο studio, δουλεύω πάνω σε αυτό το project σχεδόν 2 χρόνια , πρόκειται για έναν δίσκο με διαφορετικό ήχο από ότι με έχετε συνηθίσει σε προηγούμενες μου δουλειές , θα έχει λαϊκό ύφος με Balkan επιρροές !

3. Πού θα σε βρει το καλοκαίρι που έρχεται?
Θα έχω την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη , τον Κώστα Μακεδόνα, με τον οποίο θα κάνουμε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

4.Θεωρείς ότι δε θα μπορούσες με τίποτα να έχεις 'μείνει' στις πολιτικές επιστήμες ή θα μπορούσες με άνεση να κάνεις και αυτό αν δεν είχε προκύψει η καριέρα σου στη Μουσική?
Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω τις σπουδές μου ,επάγγελμα.
Πάντα η μουσική ήταν και είναι προτεραιότητα για μένα, παράλληλα όμως ασχολούμαι και με άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που απαιτούν χρόνο και προσήλωση από μένα , αλλά βρίσκω την ενέργεια να τα προλάβω όλα , «γιατί όταν θέλεις … μπορείς να κάνεις τα πάντα»!!!

5.Από το 2005 που κυκλοφόρησε η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά, τι πιστεύεις ότι έχει μείνει ίδιο και τι έχει αλλάξει εντελώς στη μουσική βιομηχανία?
Έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα! Η δισκογραφία έχει πεθάνει με τη μορφή που την ξέρουμε , το internet πλέον έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση και διάδοση των τραγουδιών .

6.Αν έκλεινες τα μάτια για να στήσεις το Live των ονείρων σου, με Έλληνες ή ξένους καλλιτέχνες, εν ζωή ή όχι, θα μας περιγράψεις τι θα οργάνωνες? Με ποιον ή ποιους θα ήθελες να μοιραστείς μια σκηνή, σε τί χώρο και με τι ρεπερτόριο?
Ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης είναι ο Νίκος Παπάζογλου, οπότε η απάντηση στο ερώτημα σου είναι πολύ απλή, θα ήθελα να ακούσω ξανά τα υπέροχα τραγούδια του με την μοναδική φωνή του … την τελευταία φορά που τον είδα ήταν στο θέατρο Βράχων, οπότε εκεί θα έστηνα το live των ονείρων μου!

7. Ποιο τραγούδι που άκουσες τελευταία θα ήθελες να έχεις συνθέσει ή ερμηνεύσει;
Άκουσα πρόσφατα ένα τραγούδι του Μακεδόνα , που το λέει εκπληκτικά στα live, από τον καινούργιο δίσκο του ,το «ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΩ» ,που έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Βελλιαδης με τον Τέρπανδρο και ειλικρινά το ζήλεψα, με την καλή έννοια πάντα!!!

8.Υπάρχει κάποιος χρόνος ή χώρος που δε μπορείς να ακούς καθόλου μουσική?
Όχι μου αρέσει να ακούω μουσική σχεδόν παντού και πάντα!!!

9. Ποιο είναι το τελευταίο live που πήγες και πέρασες φανταστικά?
Στο live του Manu Chao στη Θεσσαλονίκη… τον έχω δει άλλες 2 φορές… αλλά κάθε φορά είναι και καλύτερος!

10. Φεύγεις για πάντα από τη Γη. Παίρνεις ένα άλμπουμ για δείγμα στους εξωγήινους και αφήνεις ένα άλμπουμ παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές με τον όρο να το ακούν όλα τα παιδιά στο ελληνικό σχολείο. Ποιο είναι το καθένα?
…για τους εξωγήινους θα έπαιρνα το ‘’THE BEST of BEATLES ‘’ δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείτε από πολλούς το κορυφαίο συγκρότημα όλων των εποχών. Για τις επόμενες γενιές , θεωρώ πως η καλύτερη επιλογή θα ήταν το «ΧΑΡΑΤΣΙ» του Νίκου Παπάζογλου. Σε αυτό το δίσκο έχει το ωραιότερο-κατά την άποψη μου- ελληνικό τραγούδι τον «ΑΥΓΟΥΣΤΟ».

info:

Ο Μιχάλης Εμιρλής επιστρέφει με την επιτυχία του καλοκαιριού "Δύο μήνες τώρα".
Ο ξεσηκωτικός ρυθμός και η μελωδία του, ο έξυπνος στίχος και η ευφάνταστη ενορχήστρωση του έχουν ως αποτέλεσμα να αγαπήσετε το τραγούδι "Δύο μήνες τώρα" από την πρώτη του νότα.
"Δυο μήνες τώρα" σε στίχους του Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη, μουσική του Μιχάλη Εμιρλή
και ενορχήστρωση του Κωνσταντίνου Βελλιάδη.