Ο Δημήτρης Μακαλιάς θέλει τη.. δέσμευση

23.07.2014
Ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα, στο LOFT του BADMINTON, η μουσικοθεατρική παράσταση του Μίνωα Θεοχάρη "Σε θέλω δίπλα μου" ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας μυεί με τον πιο ευφάνταστο, χιουμοριστικό και μουσικό τρόπο στον κόσμο των σχέσεων. Eμείς μιλήσαμε με τον Δημήτρη Μακαλιά για την παράσταση αυτή και μάθαμε τα πάντα γι΄αυτήν και όχι μόνο...

e-go: Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση

Δημήτρης Μακαλιάς: Το “Σε θέλω δίπλα μου» είναι ένα σύγχρονο μιούζικαλ τσέπης, με χιούμορ και συγκίνηση ταυτόχρονα. Είναι ένα κείμενο του Μίνωα Θεοχάρη, ο οποίος το έχει σκηνοθετήσει επίσης, και παίζουν μαζί με εμένα και εκείνον οι Αντιγόνη Ψυχράμη και η Ελίζα Γεροντάκη. Πρόκειται για τις παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών, από την αρχή της σχέσης τους μέχρι και το τέλος τους, είτε θετικό είτε αρνητικό. Είναι μια παράσταση όπου όλοι οι θεατές θα έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους, θα γελάσουν και θα συγκινηθούν. Και φυσικά θα τραγουδήσουν!


e-go: Ποιος ο ρόλος της μουσικής σ΄αυτήν την ιστορία; Τι θα ακούσουμε;

Η μουσική έχει πολύ βασικό χαρακτήρα στην παράσταση. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έχουμε ζωντανή μουσική και συνοδεύει όλη την παράσταση. Εϊναι ο πέμπτος ηθοποιός. Στην παράσταση θα ακούσετε τραγούδια από τη δεκαετία του ’90, σε διασκευές και όχι μόνο, με ρεπερτόριο για όλα τα γούστα! Από Βαγγέλη Γερμανό μέχρι Σάκη Ρουβά και από Άννα Βίσση μέχρι Νότη Σφακιανάκη!



e-go: Γιατί η σύγχρονη γενιά δυσκολεύεται τόσο στη δέσμευση;

Νομίζω γιατί μάλλον έχει μάθει στα εύκολα. Θέλει ταχύτητα, ευκολία και κυρίως να καλύψει τις προσωπικές της ανασφάλειες αλλά και εγωιστικά θέλω. Παλεύει να βρει τι φταίει αλλά μόλις βρίσκει κάτι που την ενοχλεί, τελικά βαριέται να το αλλάξει. Ας αλλάξουν οι άλλοι καλύτερα. Επίσης, φοβάται. Φοβάται το άγνωστο αλλά φοβάται να χάσει και τα κεκτημένα.

e-go: Εσύ προσωπικά πιστεύεις στη «δέσμευση»; Τι είναι αυτό σου αρέσει σ΄αυτή και τι είναι αυτό που σε φοβίζει περισσότερο;

Μου αρεσει πολύ. Δεν ξέρω γιατί. Μου αρέσει η επένδυση. Γεμίζω όταν βλέπω τους άλλους να γεμίζουν. Ίσως γι’αυτό να κάνω και θέατρο. Είναι ωραίο να πηγαίνεις σε ξένα μονοπάτια και να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. ΝΑ αφήνεσαι και να δέχεσαι. ΝΑ δίνεις και να παίρνεις. Να μη φοβάσαι να εκτεθείς αλλά και να χάσεις. Δε με φοβίζει κάτι στη δέσμευση…προς το παρόν!

e-go: Πως αισθάνεσαι που πρωταγωνιστείς σε μία ιστορία… σχέσεων με το έτερόν σου ήμισυ;

Είναι πολύ ωραία εμπειρία. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε στο θέατρο. Είναι η τρίτη φορά θεατρικά και είχαμε και τη συμμετοχή μας στο τηλεοπτικό Just the 2of us. Επίσης, στην παράσταση αυτή δεν είμαστε θεατρικό ζευγάρι καθώς η Αντγόνη είναι ζευγάρι με τον Μίνω. Παρόλα αυτά η διαδικασία είναι πολύ ωραία και επίσης,επιτέλους κάνω διακοπές και δουλειά μαζί!

e-go: Μίλησε μας λίγο για το κλίμα που επικρατεί με τα υπόλοιπα παιδιά της παράστασης

Είναι από τις πιο όμορφες εμπειρίες! Είναι υπέροχο τελικά να δουλεύεις με δικούς σου ανθρώπους. Λειτουργείς πιο γρήγορα και πιο όμορφα, πιο δημιουργικά. Το έργο μας αρέσει πάρα πολύ και είναι γραμμένο πάνω μας! Αναπνέει και μας αφήνει και εμάς ελεύθερους να αναπνέουμε και να παίζουμε μαζί του. Γελάμε πολύ και συγκινούμαστε πολύ! Και τι πιο ωραίο να περνάς τέλεια και στη σκηνή και εκτός αυτής;


e-go: Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στις περιοδείες;

Το ταξίδι. Τα αεροπλάνα. Οι νέες γνωριμίες. Οι άνθρωποι στην επαρχία. Το φαγητό. Οι έναστρες νύχτες. Η θάλασσα. Οι αξέχαστες βραδιές…

e-go: Μελλοντικά σχέδια….

Τηλεοπτικά συνεχίζω με την «Μοντέρνα Οικογένεια» στο Mega από τον Οκτώβρη. Θεατρικά θα είμαι στο Θέατρον Μείζονος Ελληνισμού στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» από τον Οκτώβρη. Και κινηματογραφικά ετοιμάζω το πρώτο μου βήμα σε μια κωμωδία που ελπίζω να σπάσει τα ταμεία.

Γεωργία Οικονόμου