Θαλασσινός: Τα περισσότερα παιδιά των shows είναι ταλαντούχα

30.08.2014
Μία μεστή και ειλικρινή συνέντευξη μας χάρισε ο Παντελής Θαλασσινός, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη συναυλία που ετοιμάζει στο Θέατρο Βράχων παρέα με καλούς του φίλους.

Αν θα μπορούσε να διδάξει, με ποιους θα μπορούσε να συνεργαστεί, ποιους ευχαριστεί δημόσια και μερικές ακόμη αξιόλογες σκέψεις μοιράστηκε με το κοινό του e-go.gr. Με αγάπη και σεβασμό στη μουσική, όπως κάνει πάντα, ανακαλύπτει κάθε φορά τον εαυτό του και προχωρά στο επόμενο καλλιτεχνικό βήμα. Μας τίμησε με την κουβέντα και τον χρόνο του και γι αυτά τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ θα μας «ταξιδέψουν» στου τραγουδιού την όχθη, και θα μεταφέρουν μία θαλασσινή αύρα στους βράχους του θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη». Να είστε εκεί.

Ε.Σ.

1. Στις 6 Σεπτέμβρη θα σας απολαύσουμε στο Θέατρο Βράχων με εκλεκτή παρέα. Θα μπορούσατε με λίγα λόγια να μας πείτε τι έχετε ετοιμάσει?
Έχω ετοιμάσει ενα πρόγραμμα με φίλους που θα εκφραστούν χωρίς πρωτόκολλο, θα πουν απο 2-3 τραγούδια χωρις δέσμευση να είναι δικά μου, η τιποτα τετοιο. Η όλη βραδυα θα είναι και για μένα μια έκπληξη αφου και πολλά απ αυτά θα παιχτουν με την αγωνια της πρώτης ακρόασης.

2. Θεωρείτε ότι στις συναυλίες εκφράζεστε καλύτερα, ή ίσως πιο συναισθηματικά από ό,τι σε ένα live σε κλειστό χώρο, ή δεν έχει καμία διαφορά για σας? Εκτός του ότι ο κόσμος ειναι πολύ περισσότερος το καλοκαίρι, δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Πάντα σ ένα λαιβ προσπαθείς να πετυχεις το σκοπό σου που δεν ειναι άλλος απ τη συμμετοχή του κοινού.

3. Οι φίλοι που θα σας συνοδεύσουν, πολλοί και αξιόλογοι. Λείπει κάποιος από την παρέα που θα θέλατε να είναι εκεί αυτή τη βραδιά? Πολλοί αλλά έχουν διάφορες δουλειές η δικά τους λάιβς. Προσπάθησα όταν έκανα τον προγραμματισμό να βάλω τις συμμετοχές ανάλογα με τις δουλει΄ες τους. Π.χ. Θα ξέρετε οτι και στις 10 Σεπτεμβρίου έχω μια μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη στη μονη Λαζαριστών, εκεί έβαλα το Γιώργο Καζαντζή, που θα ήταν δύσκολο να έρθει στην Αθήνα, για να πουμε 3 τραγούδια! Άν και θα το κανε, γιατι είναι ψυχάρα! Υπάρχουν και πολλοί που μπορουσαν σε όλες, (βάζω και την Τεχνόπολη που έκανα τον Ιούνιο), όπως ο Γιάννης Νικολάου η ο Σταμάτης η ο Γεράσιμος, και τους ευχαριστώ τριπλά.

4. Εσείς πηγαίνετε σε συναυλίες? Ποια ήταν η τελευταία που παρακολουθήσατε? Πηγαίνω σε καλλιτέχνες ιδιαίτερους, που θαυμάζω.. πχ Περίδη..Κωστάκη Παυλίδη, Αντωνη Απέργη, και σε πολλούς άλλους κι άλλους.. Βέβαια, πηγαίνω περισσότερο σε όσους έρχονται στην Πάρο που περνάω, τον ελεύθερο χρόνο μου.. Η τελευταία ήταν μια συναυλία του Ross Daily.

5. Ακούτε καθόλου ξένη μουσική, και αν ναι τί είδους? Ακούω πολύ ξένη μουσική, αλλά όχι εμπορικά πράγματα, κι εννοώ αυτα που είναι μονο εμπορικά. Συνήθως Μπαλάντες και Latin

6. Θα μπορούσατε να διδάξετε Μουσική σε σχολείο/ωδείο με σταθερό πρόγραμμα και σταθερή ύλη? Όχι, δεν είμαι καλός δάσκαλος, όμως έχω πάει σε πάρα πολλά σχολεία να μιλήσω στα παιδιά, και να με “ανακρίνουν”, με τις ομολογουμένως εύστοχες και ουσιαστικές ερωτήσεις τους

7. Θα συνεργαζόσασταν με παιδιά που έχουν βγει από talent shows ή θεωρείτε ότι κανένας από όσους πέρασε δεν άξιζε πραγματικά? Αντιθέτως πιστεύω ότι τα περισσότερα παιδια που πηγαίνουν είναι ταλαντούχα, αλλά το ταλέντο δεν είναι αρκετό στη ζωή μας. Η διάπλαση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, χρειάζεται μέτρο, φειδώ, καλλιέργεια, αυτοκριτική, ευγένεια, και ανοιχτό μυαλό πρός κατευθύνσεις καινούργιες, κι όχι στερεότυπα ήδη υπάρχουσες πεπατημένες οδοί.

8. Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σας βοήθησε στο ξεκίνημά σας και που θα θέλατε να ευχαριστήσετε δημοσίως? Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ηλίας Μπενέτος, ο Γιάννης ο Νικολάου, ο Ηλίας Κατσούλης, ο Γιάννης Σπανός, η Χαρούλα, ο Νικόλας Μητσοβολέας, ο Ανδρέας Καιάφας, ο Μιχάλης ο Νικολούδης, ο Γιωργος Ανδρέου,η οικογένειά μου, και πολλοί άλλοι που αυτη τη στιγμή δε “μου ‘ρχονται” .

9. Το επόμενo βήμα σας καλλιτεχνικά είναι προγραμματισμένο? θα θέλατε να το μοιραστείτε μαζί μας? Βέβαια. Ετοιμάζω 3-4 άλμπουμ με καινούργια πράγματα. Το 14 τέλος η αρχή του 15, θα κάνω μια δουλειά με τον Κώστα το Φασουλά, που λέγεται “..αιχμάλωτοι και σκλάβοι, με τι καρδιά να παίξεις..”, που αντλεί τα θέματα απ τα παλιά παιχνίδια, και αργότερα, θ ακολουθήσουν κι οι άλλες. Η δεύτερη τα “12 Ηλιοτρόπια” σε στίχους του μεγάλου μας ποιητή, που έφυγε απ’ τη ζωή του Άλκη Αλκαίου Η τρίτη που θα λέγεται “Λαϊκά Τροπάρια” με λαϊκά τραγούδια μου. Το ομώνυμο είναι σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, αλλά και των Ηλία Κατσούλη, Νίκου Παπαχατζή, Βαγγέλη Βελώνια, Ελένης Σιούφτα, Πόλυ Κυριάκου, και άλλων. Κάνω και μια συνθετική δουλειά σ ένα φίλο μου Κρητικό, που δεν είναι επαγγελματίας τραγουδιστής και λέγεται Αντώνης Κανιαδάκης, με τίτλο “Χίλια καραβάκια”. Με αγάπη και σεβασμό, στη μουσική, και θα ξέρετε βέβαια, ότι δεν έχουν μόνο οι κατ’ επάγγελμα τραγουδιστές το προνόμιο να τραγουδούν καλά.