Δείτε την παρακμή, το κιτς και το «προχωρημένο» της Νέας Υόρκης (photos)

29.10.2014
Μια βόλτα στη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ‘70 και το ‘80 μας προσκαλεί να κάνουμε η φωτογράφος Αρλίν Γκοτφράιντ (Arlene Gottfried) στην έκθεσή της που παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στη Νέα Υόρκη κάτω από την ονομασία "Sometimes Overwhelming". Η Γκοτφράιντ αποτύπωσε στο φιλμ της μηχανής της δεκάδες στιγμιότυπα από τη ζωή στους δρόμους της πολύβουης μεγαλούπολης. Όπως βλέπετε, πρόκειται για φωτογραφία του δρόμου σε ντοκιμαντερίστικο ύφος με τον φακό να καταγράφει όλη τη δυναμική της Νέας Υόρκης, αλλά και την παρακμή, το κιτς και το «προχωρημένο» που θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος αν περπατούσε εκεί. Η Γκοτφράιντ περιπλανήθηκε από μικρή και φωτογράφησε κάθε τι που της έκανε εντύπωση δημιουργώντας ένα ημερολόγιο με εικόνες. Με την πάροδο του χρόνου βέβαια το ημερολόγιο αυτό απέκτησε μεγαλύτερη σημασία, καθώς η πόλη άλλαζε συνεχώς και αρκετές από τις τοποθεσίες δεν υπάρχουν πια. Γ.Ο

Μια βόλτα στη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ‘70 και το ‘80 μας προσκαλεί να κάνουμε η φωτογράφος Αρλίν Γκοτφράιντ (Arlene Gottfried) στην έκθεσή της που παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στη Νέα Υόρκη κάτω από την ονομασία "Sometimes Overwhelming".
Η Γκοτφράιντ αποτύπωσε στο φιλμ της μηχανής της δεκάδες στιγμιότυπα από τη ζωή στους δρόμους της πολύβουης μεγαλούπολης. Όπως βλέπετε, πρόκειται για φωτογραφία του δρόμου σε ντοκιμαντερίστικο ύφος με τον φακό να καταγράφει όλη τη δυναμική της Νέας Υόρκης, αλλά και την παρακμή, το κιτς και το «προχωρημένο» που θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος αν περπατούσε εκεί. Η Γκοτφράιντ περιπλανήθηκε από μικρή και φωτογράφησε κάθε τι που της έκανε εντύπωση δημιουργώντας ένα ημερολόγιο με εικόνες. Με την πάροδο του χρόνου βέβαια το ημερολόγιο αυτό απέκτησε μεγαλύτερη σημασία, καθώς η πόλη άλλαζε συνεχώς και αρκετές από τις τοποθεσίες δεν υπάρχουν πια.

Γ.Ο