Αντιβαλεντίνοι ενωθείτε: Πού ΔΕ θα γιορτάσετε με τους ερωτευμένους

14.02.2015
Την ημέρα που οι φανατικοί πιστοί του Αγίου Βαλεντίνου θα περικυκλώσουν από παντού την πόλη αγκαλιά με το άλλο τους μισό φουλαρισμένοι από φρου φρου, αρώματα, καρδιές, λουλούδια, αρκουδάκια, σοκολατάκια, κατακόκκινες κάρτες, κάποιοι άλλοι θα κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Οι Αντιβαλεντίνοι λοιπόν, θα κανονίσουν θα πάνε στα δικά τους μέρη όπου όχι μόνο κανείς δεν ασχολείται με την περιβόητη γιορτή των ερωτευμένων αλλά τη σαμποτάρουν κιόλας. Δύο πάρτυ, μία συναυλία, μία παράσταση και μία ταινία συμμαχούν υπέρ τους στο ερωτοχτυπημένο πεδίο μάχης με διαφορετικά καψουροτράγουδα για βαμπίρ, trash κοσνόλες, πωρωμένους ντράμερ και μία ιστορία αγάπης χωρίς το αναμενόμενο τέλος. Πάμε;

Πριόνια με dj τον Ηλία Φραγκούλη

Πεθαίνεις για slow; Είναι η μέρα που… πονάνε όσοι αγαπάνε! 14 Φλεβάρη, όπως λέει και ο μέγας αοιδός μας, Μιχάλης Ρακιντζής.

Είστε χωρισμένοι; Είστε μπάκουροι; Είστε ερωτευμένοι; Οι τελευταίοι να πάτε αλλού! Τα ΠΡΙΟΝΙΑ είναι ένα party λαϊκο-pop σπαραγμού, με επική μελούρα και τις πιο σάπιες power ballads όλων των εποχών. Εκεί όπου ο Τζο Ντασέν συναντά τη Μπόνι την Τάιλερ κι όλοι μαζί βροντοφωνάζουν… «στάσου, μύγδαλα»!

Ο Ηλίας Φραγκούλης (CINEMaD / freecinema.gr), ο εμπνευστής των πιο κουλών parties που έγιναν cult παράδοση στην αθηναϊκή νύχτα, δημιούργησε ακόμη ένα project απαράμιλλου κανιβαλισμού, γεμάτο sing-a-long (ναι, επιτρέπεται το παράφωνο τραγούδι) εκπλήξεις και στιγμές που θα θέλεις να τσιρίξεις μ’ έναν αναπτήρα αναμμένο ανά χείρας (είναι κάτι σαν τη selfie, αλλά στο πιο old school του).

Από φέτος, για να μην πεθάνεις από το ανελέητο μπλουζ, προστίθεται και late night section τύπου «love to love you, baby», για περισσότερα και πιο ερωτικά λικνίσματα.


Καψούρηδες Felizol και Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος στο Six Dogs

O Felizol και ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος με αφορμή την ταινία του πρώτου, "Νορβηγία" θα παίξουν στο Six Dogs τα ΤΟΠ Καψούρικα του ‘84 και αν περιμένεις κλασσικές ερωτιάρικες επιτυχίες, ίσως ήρθες στο λάθος πάρτυ.

Η Νορβηγία συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στις μεταμεσονύκτιες Σαββατιάτικες προβολές της, ενώ το Soundtrack της Νορβηγίας βρίσκει σιγά-σιγά το δρόμο του στα ράφια των απανταχού Καρπεντερικών, μέσω της six d.o.g.s records.

Η Νορβηγία Κατεβαίνει Στη Μεσόγειο. Η 14η Φεβρουαρίου έρχεται. Μέρα αγαπησιάρικη, μέρα ερωτική, μέρα ηδονική. Ο Felizol (aka Γιάννης Βεσλεμές), συναντάει για άλλη μια φορά το ταίρι του Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο.

Μαζί θα παίξουν για τον έρωτα των βαμπιρ, για το ψωνιστήρι του σκίουρου, για τις θλιμμένες πόρνες του Οίκου Ζαρντοζ. Θα είναι μια ζόρικη βραδιά γεμάτη Ντισκοπάθεια, θανατερά κοκτέηλ (ειδικά παρασκευασμένα για την περίσταση), και ΤΟΠ Καψούρικα ’84!


Vodka Juniors, Bangies, Wank for Peace, Matchin Punchies στο An

"Back in the basement my fingers,smashing the bass with my brothers burning those strings and beating those drums, singing our lives and screaming our hearts"
Το Knock Out Fest θα είναι για δύο μέρες στο An Club και οι Vodka Juniors θα υποδέχονται φίλους τους μουσικούς για να αναστατώσουν το γνωστό liveάδικο στα Εξάρχεια με την πειρατική τους σημαία να αναεμίζει. Η είσοδος είναι 8 ευρώ και σίγουρα δε θα βρεις κανέναν παραδοσιακό Βαλεντίνο στο κοινό εκτός αν είναι μασκαρεμένος.

Λίλιομ στο θέατρο Πόρτα

Η ιστορία του Λίλιομ είναι η πλέον ακατάλληλη για όσους θα ήθελαν happy endings με ζευγάρια αγαπημένα και καθόλου ρεαλισμό. Στο θέατρο Πόρτα η πραγματικότητα μπερδεύεται για λίγο με το όνειρο και υπερισχύει βγάζοντας νοκ αάουτ τον έρωτα.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος αναφέρει πως βασικό του κίνητρο στο έργο αυτό ήταν το να «ξαναβρούμε τη συναισθηματική γλώσσα του σήμερα». Αυτό γίνεται πιο αισθητό από ποτέ στο Λίλιομ που μας παρουσίασε. Γιατί, αν μη τι άλλο, βιώσαμε το φόβο των ηρώων του να εκφράσουν το συναίσθημά τους, το φόβο τους να συνδεθούν μεταξύ τους, να εμπλακούν, να αγαπηθούν. Αυτός ο φόβος που είναι σήμερα ιδιαίτερα πιο διάχυτος από ποτέ, ο φόβος του να μην πληγωθούμε, του να μην πονέσουμε στο όνομα της αγάπης, αυτός ακριβώς ο φόβος είναι που τους περιόριζε και που τους έκανε να παραμορφώνονται στον καθρέφτη του σκηνικού, αυτός ο φόβος τους κρατούσε για πάντα καθηλωμένους στα αλογάκια του καρουζέλ.

«Είναι ποτέ δυνατόν να σε χτυπήσει κάποιος -γερό χτύπημα, με κρότο– κι εσύ να μην πονέσεις καθόλου;», αναρωτιέται η έφηβη πλέον κόρη του Λίλιομ, όταν αυτός επιστρέφει μετά από 16 χρόνια στο καθαρτήριο. Και η απάντηση μάλλον είναι πως «ναι είναι δυνατόν μόνο να μην εκφράσεις τον πόνο σου, όμως δεν είναι δυνατόν να μην πονέσεις». Αυτό το ερώτημα του Μολνάρ συνοψίζει όλο το μεγαλείο του έργου του, ενός έργου που σε πρώτο επίπεδο δε φαίνεται να μας αφορά ιδιαίτερα, ουσιαστικά όμως καθρεφτίζει τη γεμάτη άμυνες ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου.

Whiplash (Χωρίς Μέτρο)

Οι ερωτοχτυμένοι θα αδειάσουν τα ταμεία των "50 Αποχρώσεων του Γκρι" αλλά οι υπόλοιποι που δε δίνουν καμία σημασία στο βαλεντίνικο πανυγήρι θα στρίψουν στην αίθουσα που παίζεται το Whiplash με τον συγκλονιστικό και υποψύφιο για Oscar, J. K. Simmons στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας νεαρός ντράμερ που θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος τζαζίστας του κόσμου αντιμετωπίζει τον πιεστικό, οξύθυμο και ιδιόρυθμο δάσκαλο της καλύτερης σχολής μουσικής και θα παρατήσει τα πάντα για να ματώσει πάνω από τα τύμπανα.
Η απίστευτα δυνατή ταινία του Damien Chazelle δε θα σε αφήσει σε ησυχία ούτε ένα λεπτό και μείνεις αώνος και από τις δύο ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

Κ.Π