Αγιοποίησαν τον Τζορτζ Μάικλ - Τι κρατάει ο «Saint George»; [photo]

17.01.2017
Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην εικόνα του pop star, που έφυγε από τη ζωή τα περασμένα Χριστούγεννα, εμπνεύστηκε ο γνωστός καλλιτέχνης του δρόμου Σκοτ Μαρς, διάσημος για τις τοιχογραφίες των celebrities στο Σίδνεϊ.

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης - που έγινε γνωστός από την τοιχογραφία του «Ο Κάνιε που φιλάει τον Κάνιε» - εμπνεύστηκε και δημιούργησε τοιχογραφία στην οποία παρουσιάζει ως άγιο τον Τζορτζ Μάικλ. Ο Μαρς δημιούργησε το έργο του σε κτίριο στο Erskinevill, όπου ζουν οι μουσικοί Πολ Μακ και Τζόνι Σέιμουρ, οι οποίοι ήταν φίλοι με τον Τζορτζ Μάικλ. Ο άγιος Τζορτζ έχει γιακά με μαίανδρο, το κλασικό σκουλαρίκι σταυρό και κρατάει ένα στριφτό τσιγάρο... αμφιβόλου νομιμότητας.

«Οι τύποι που ζουν σε εκείνο το κτίριο ήταν φίλοι του Τζορτζ Μάικλ. Είχα εδώ και καιρό συζητήσει μαζί τους για να ζωγραφίσω στον τοίχο τους» δήλωσε ο Αυστραλός δημιουργός, σημειώνοντας ότι πολλές φορές οι δύο μουσικοί τού μιλούσαν για τη φιλία τους με τον Μάικλ. Κι ήταν αυτές οι συζητήσεις που τον οδήγησαν να εμπνευστεί τον πρόωρα χαμένο καλλιτέχνη ως άγιο προστάτη των ομοφυλοφίλων.

Η τοιχογραφία με τον Κάνιε Γουέστ