Η Gemma Arterton είναι η «Ιωάννα της Λωρραίνης» στο Μέγαρο

10.02.2017
Το κλασσικό αριστούργημα του Bernard Shaw «Saint Joan» («Αγία Ιωάννα») θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία της Josie Rourke, γνωστής στο ελληνικό κοινό από τις προβολές των παραστάσεων «Επικίνδυνες σχέσεις» και «Κοριολανός» στο Μέγαρο, στο πλαίσιο του National Theatre Live.

Το ρόλο της Ιωάννας θα ενσαρκώσει η Gemma Arterton, η προβολή συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους και το έργο απευθύνεται σε κοινό άνω των 12 ετών.

Η υπόθεση έχει να κάνει με το πώς από τις στάχτες του εκατονταετούς πολέμου μεταξύ Γαλλίας-Αγγλίας αναδύεται μια χαρισματική προσωπικότητα, η Ιωάννα της Λωρραίνης, που ανατρέπει τις ισορροπίες ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές και οδηγεί τον γαλλικό στρατό σε νικηφόρες μάχες, καθοριστικές για τον ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας. Ο Μπέρναρντ Σω σκιαγραφεί, μέσα από το κορυφαίο έργο του, το πορτρέτο μιας γυναίκας ικανής –χάρη στον ζήλο, στη διαίσθηση και στο σθένος της– να μεταμορφωθεί σε μια από τις σπουδαιότερες επαναστατικές μορφές όλων των εποχών.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Donmar Warehouse του Λονδίνου και το ΜΜΑ συνεχίζοντας την συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας θα την προβάλλει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ σε ζωντανή μετάδοση.

Συντελεστές της παράστασης:

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Fisayo Akinade, Gemma Arterton, Mat Bardock, Niall Buggy, Richard Cant, Hadley Fraser, Simon Holland Roberts, Arthur Hughes, Rory Keenan, Eliott Levey, Syrus Lowe, Guy Rhys, Jo Stone-Fewings

Σκηνοθεσία: JOSIE ROURKE

Σκηνικά–κοστούμια: ROBERT JONES

Σχεδιασμός φωτισμών: HOWARD HARRISON

Ηχητικός σχεδιασμός: CHRISTOPHER SHUTT

Σύνθεση μουσικής: MICHAEL BRUCE

Σχεδιασμός βίντεο: DUNCAN MCLEAN

Υπεύθυνος κινησιολογίας: ARTHUR PITA READ

Info:

Πότε: Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ

Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Εισιτήρια: 15 € και 8 € (φοιτητικά)

Πληροφορίες: 210 72.82.333, www.megaron.gr

Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά