Pri(a)mo στη γεύση !

19.03.2001
Γεύσεις της γειτονικής μας Ιταλίας έχουν την δυνατότητα να απολάυσουν κάθε βράδυ οι λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας στο εστιατόριο "Priamo". Αυθεντικά πιάτα της πολυαγαπημένης στους Ελληνες Ιταλικής κουζίνας παρελαύνουν στο φιλικό αυτό μαγαζί, το οποίο είναι διακοσμημένο στις αποχρώσεις του λευκού και του ξύλου.
Γεύσεις της γειτονικής μας Ιταλίας έχουν την δυνατότητα να απολάυσουν κάθε βράδυ οι λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας στο εστιατόριο "Priamo". Αυθεντικά πιάτα της πολυαγαπημένης στους Ελληνες Ιταλικής κουζίνας παρελαύνουν στο φιλικό αυτό μαγαζί, το οποίο είναι διακοσμημένο στις αποχρώσεις του λευκού και του ξύλου. Ιδιαίτερη διακοσμητική "πινελιά" που κάνει-κυριολεκτικά- τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στα ύψη, είναι το σκουρόχρωμο τζάκι, που δεσπόζει σε μιά γωνιά του μαγαζιού.
Ο κατάλογος του "Priamo" θα σας εκπλήξει ευχάριστα, καθώς είναι δομημένος από ποικιλία πιάτων, βασισμένων σε παραδοσιακές Ιταλικές συνταγές αλλά και σε μοντέρνους πειραματισμούς του Ιταλού σεφ του εστιατορίου. Τα υλικά είναι αγνά και διαλεγμένα από την ανεξάντλητη ποικιλία των λαχανικών και των μπαχαρικών της Μεσογείου. Ξεκινήστε με τα ιταλικά ορεκτικά - antipasti-, όπως θαλασσινά με άσπρο κρασί ή την εξαιρετική ποικιλία με ορεκτικά "Priamo", η οποία δίνει μιά μικρή γεύση από όλα τα ορεκτικά που προσφέρει το μαγαζί. Από τις σαλάτες, θα σας ενθουσιάσει η φίνα γεύση της πράσινης σαλάτας με καπνιστό ζαμπόν, μανιτάρια και καπνιστή μοτσαρέλα, ενώ και εδώ οι σεφ πειραματίζονται με υλικά και διαφορετικά dressings. Αναφορικά με τα κύρια πιάτα, η λίστα του "Priamo" έχει να επιδείξει ποικιλία από πιάτα, βασισμένα στα ζυμαρικά, χωρίς να λείπουν, βέβαια, και οι γεύσεις με κρέας. Οι σεφ προτείνουν την ποικιλία ζυμαρικών -πάλι στη λογική του "λίγο απ'όλα"- αλλά και το πικάντικο φιλέτο αλά διάβολα. Μην παρασυρθείτε όμως, και δεν κρατήσετε χώρο για τα γλυκά που προσφέρει το "Priamo" για το κλείσιμο του δείπνου, όπως την τιραμισού και τη μους με λευκή ή μάυρη σοκολάτα. Το δείπνο σας θα συνοδέψει ένα από τα ιταλικα ή ελληνικά κρασιά που διαθέτει η αρκετά ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου.
"Priamo" : Διεύθυνση : Καποδιστρίου 74 Φιλοθέη
Τηλέφωνο : 6842099
Τιμή κατ' άτομο : 11-13.000 δρχ.