Οι Λουκουμάδες συνωμοτούν!

20.01.2009
H μουσικο-χορευτική περιπέτεια του Σταμάτη Κραουνάκη, «Η Συνομωσία των Λουκουμάδων», βασισμένη στα «Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά» του Γιώργου Σεφέρη παρουσιάζεται στο θέατρο Παραμυθίας.
H μουσικο-χορευτική περιπέτεια του Σταμάτη Κραουνάκη, «Η Συνομωσία των Λουκουμάδων», βασισμένη στα «Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά» του Γιώργου Σεφέρη παρουσιάζεται στο θέατρο Παραμυθίας.

Ένα έργο για παιδιά, αλλά και όσους διατηρούν ακόμα την παιδική τους ευαισθησία.
Το τεράστιο αερόστατο που στήθηκε στη σκηνή του θεάτρου Παραμυθίας ξεκίνησε το αέναο ταξίδι του, έτοιμο να συναρπάσει μικρά και μεγάλα παιδιά οδηγώντας τα στις πιο μακρινές και μαγικές γωνιές του κόσμου.

Γιατί όπως λέει και ο Σεφέρης «όσοι ανθρώποι, τόσα μέρη». Οι συν- ταξιδιώτες μας θα απολαύσουν ένα φανταστικό δρώμενο, θα ζήσουν τη συγκίνηση που μπορούν να προσφέρουν «πέντε σταγόνες σιρόπι τριαντάφυλλο», τις οποίες έχει καλά κρυμμένες ένα «κορίτσι από τη Σάμο», και τέλος θα γευτούν νοστιμότατους και μυρωδάτους λουκουμάδες.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος υπογράφει τη μουσική και την επεξεργασία των κειμένων μαζί με την Σπείρα-Σπείρα, δηλώνει ενθουσιασμένος για το νέο ξεκίνημα των...Λουκουμάδων, αφού το είχε ανεβάσει ο ίδιος το 2003 στον πολυχώρο «Αθηναΐδα».
Με λίγα λόγια...πέντε μικρά παιδιά, παίζοντας στο σπίτι τους, μαθαίνουν για τον μύθο της κατάρας του μαύρου λουκουμά που απειλεί... μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις τους! Έτσι ξεκινούν μια περιπέτεια αναζητώντας το αντίδοτο. Μετά από μια διασκεδαστική περιπλάνηση σε όλο τον κόσμο τα μάγια θα λυθούν και τα παιδιά θα μπορέσουν να φάνε πάλι λουκουμάδες.

Μέσα από το ταξίδι τους θα ανακαλύψουν ότι η ευτυχία μπορεί να υπάρχει δίπλα τους, σε απλά, καθημερινά πράγματα.

Συντελεστές της παράστασης
Μουσική
Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Θεοδώρου, Γιάννης Χριστοδούλοπουλος, Διονύσης Κωστής
Σκηνοθεσία Γιώργος Φίλης
Πιάνο-Μουσική Διδασκαλία Διονύσης Κωστής
Σκηνογραφία Θεοδόσης Δαυλός
Κοστούμια Δέσποινα Χειμώνα
Χορογραφία Αναστασία Γεωργαλά
Φωτισμοί Σαράντος Ζουρντός, Γιώργος Φίλης
Παραγωγή VANGUARD - Μιχάλης Δεναξάς
Παίζουν, Τραγουδούν και Χορεύουν Χρήστος Γεροντίδης / Δημήτρης Ερατεινός / Αναστασία Κατσιναβάκη / Τερέζα Κρητικού / Διονύσης Κωστής / Ελεάνα Παπαχρήστου

Θέατρο Παραμυθίας, οδός Παραμυθίας 27, Κεραμεικός, 2107012122

Καθημερινά, οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία, συλλόγους και εταιρίες (8€) Κυριακή, 11.30πμ & 3.00μμ. 10€ παιδικό, 15€ ενήλικες