Τρίπτυχο χορού 'Visual Echo' στο Κέντρο Τεχνών ACS

17.03.2009
H ομάδα Genesis Dance Company παρουσιάζει στις 28 Μαρτίου το Visual Echo, ένα τρίπτυχο χορού με δύο χορογράφους-ερμηνευτές. Το Visual Echo είναι ένα τρίπτυχο χορού, μια επί σκηνής αναμέτρηση με τις αγωνίες της ανθρώπινης ύπαρξης: Όνειρο, πόνος, ματαίωση, θλίψη, φόβος, ελευθερία, έρωτας, θάνατος.

Τι: ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΧΟΡΟΥ 'Visual Echo'
Πότε: Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30
Πού: ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ACS Γαρυττού 53, 210 6393341,
Εισιτήρια: 20 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό)

H ομάδα Genesis Dance Company παρουσιάζει στις 28 Μαρτίου το Visual Echo, ένα τρίπτυχο χορού με δύο χορογράφους-ερμηνευτές.

Το Visual Echo είναι ένα τρίπτυχο χορού, μια επί σκηνής αναμέτρηση με τις αγωνίες της ανθρώπινης ύπαρξης: Όνειρο, πόνος, ματαίωση, θλίψη, φόβος, ελευθερία, έρωτας, θάνατος. Η Μαρία Καραπαναγιωτίδου και ο Συμεών Κυριακόπουλος χορογραφούν και ερμηνεύουν στις 28 Μαρτίου 2009, στις 20.30 στο Κέντρο Τεχνών στο ACS, το έργο τους, αναζητώντας ψάχνοντας τελικά, το σημείο ισορροπίας της ζωής. Η παραγωγή έγινε σε συνεργασία με το ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ.

Στο πρώτο μέρος «ένα παιδί μετράει τ’ άστρα?» Θέλει να τα πιάσει, θέλει να φτάσει εκεί ψηλά. Όντας ακόμα παιδί δεν ξέρει ότι είναι αδύνατο, γι’ αυτό ελπίζει και προσπαθεί?Στην προσπάθειά του πέφτει κάτω αλλά ξανασηκώνεται. Ψάχνει πάλι τον τρόπο να φτάσει εκεί ψηλά. Δεν ξεχωρίζει, όμως, το όνειρο από την πραγματικότητα. Όταν αρχίζει ο διαχωρισμός αυτός, τότε αρχίζει και ο πόνος, η ματαίωση και η θλίψη. Γιατί έρχεται «το μεγάλωμα». Και αυτό σημαίνει τον θάνατο του ονείρου του παιδιού.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο χορευτές επιζητούν την ατομικότητα τους. Η σκηνή συμβολίζει το ψυχονοητικό πεδίο όπου οι χορευτές θα αναζητήσουν αυτήν την εξατομίκευση. Όταν μπορέσουν να κρατηθούν μόνοι τους μέσα στην ένταση των αντιθέτων, τότε τους γίνονται διαθέσιμες οι δυνατότητες μιας συνύπαρξης που ευτυχώς δεν καταργεί την ατομικότητα.

Στο τρίτο μέρος καταλήγουν πως «Όλοι είμαστε στο βούρκο, αλλά κάποιοι από εμάς ατενίζουν τ’ αστέρια» (We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. Oscar Wilde). Και όταν είσαι μες στις λάσπες έχει μεγάλη διαφορά το που κοιτάς. Όσο βουτηγμένα κι αν είναι τα πόδια, η σκέψη πάντα ταξιδεύει στα αστέρια και τα ωραία μέρη που αυτά οδηγούν.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
● On-line προπώληση μέσω πιστωτικής κάρτας
www.artscenter.gr, www.ticketservices.gr
● Τηλεφωνική προπώληση μέσω πιστωτικής κάρτας  210 723 4567
● Από τα Εκδοτήρια:
ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ACS. Γαρυττού 53, 152 34 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 ? 17:00
Τις μέρες των παραστάσεων η πώληση των εισιτηρίων αρχίζει 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης.
TICKETSERVICES. Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 09:00 ? 16:00,
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00-20:00 & Σάββατο 09:00?14:00
PUBLIC. Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, 105 63 ΑΘΗΝΑ
ΚΕΝΤΡΟΤΕΧΝΩΝ στο ACS
Γαρυττού 53, 152 34 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
210 639 3341,
www.artscenter.gr