Ανεβείτε στο Κίτρινο ποδήλατο

06.04.2001
Είναι κίτρινο, έχει ρόδες και σας ταξιδεύει σε γαστριμαργικές προτάσεις με φαντασία και πολλά αρωματικά βότανα. Το βραβευμένο εστιατόριο στεγάζεται σε ένα βιομηχανικό χώρο που το μίνιμαλ design του το κάνει να ξεχωρίζει. Η ατμόσφαιρα είναι οικεία και αποπνέει ζεστασιά με τα παλαιά αντικείμενα που παντρεύονται μοναδικά μέσα στο χώρο με τα μοντέρνα στοιχεία και αναδεικνύονται από τον απαλό φωτισμό.
Είναι κίτρινο, έχει ρόδες και σας ταξιδεύει σε γαστριμαργικές προτάσεις με φαντασία και πολλά αρωματικά βότανα. Το βραβευμένο εστιατόριο στεγάζεται σε ένα βιομηχανικό χώρο που το μίνιμαλ design του το κάνει να ξεχωρίζει.
Η ατμόσφαιρα είναι οικεία και αποπνέει ζεστασιά με τα παλαιά αντικείμενα που παντρεύονται μοναδικά μέσα στο χώρο με τα μοντέρνα στοιχεία και αναδεικνύονται από τον απαλό φωτισμό. Το βλέμμα σας θα αιχμαλωτίσει το κίτρινο ποδήλατο [παλαιό ποδήλατο των ΕΛΤΑ] που δεσπόζει στο χώρο και είναι από τα αγαπημένα συλλεκτικά κομμάτια του ιδιοκτήτη. Τα τραπέζια είναι άνετα τοποθετημένα και στρωμένα με μακριά λευκά τραπεζομάντιλα και φίνα σερβίτσια.
Το μενού είναι μια έκπληξη τόσο από εικαστικής πλευράς -είναι από μέταλλο και έχει ένα ανάγλυφο πιρούνι - όσο και γευστικών προτάσεων. Ο εμπνευσμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης "παίζει" με τα μυρωδικά που στηρίζουν τις δημιουργίες του και που πολλά από αυτά καλλιεργούνται στην ταράτσα του εστιατορίου. Ξεκινήσαμε με σπιτικό ραβιόλι γεμιστό με τσουκνίδα και κατίκι Δομοκού πάνω σε σαλάτα με γαλατσίδες, γυαλοράδικα, σταμναγκάθι, κρίταμο, ντοματίνια και λάδι παρμεζάνας που έκρυβε μια καταπληκτική γεύση. Συνεχίσαμε με μισοκαπνισμένο σολομό σωτέ πάνω σε φακές , αμύγδαλα, μαντζουράνα, καπαρόμηλα και λάδι τρούφας. Ένα εξαιρετικό πιάτο τόσο σε παρουσία όσο και σε γεύση αλλά και σε άρωμα. Καλοδουλεμένο και γευστικό ήταν και το κατσικάκι σωτέ με άνηθο και ελαφρύ μουσακά αγκινάρας σε φύλλο κρούστας.
Δεν αντισταθήκαμε στον γλυκό πειρασμό της τούρτας σοκολάτας με μους από φρούτα του πάθους και στο υπέροχο μιλφέι πορτοκάλι με καραμελωμένα βασιλικό και μέντα που σερβίρεται με σορμπέ σοκολάτα. Η κάβα φιλοξενεί αρκετές καλές ελληνικές ετικέτες για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.
Αν βαθμολογούσα το σέρβις θα έβαζα άριστα στην επιλογή του προσωπικού που διακρίνεται για την ευγένεια του. Θα πληρώσετε για ένα δείπνο περίπου 10.000 - 12.000 δραχμές το άτομο χωρίς το κρασί.
Το "Κίτρινο Ποδήλατο" εγκαινιάζει και μια καινούργια δραστηριότητα του, το private cooking, που είναι η αντιπρόταση στο απρόσωπο catering και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν η επαγγελματική τους συνάντηση ή γαμήλια δεξίωση τους να περιλαμβάνει φαγητό από την Μεσογειακή δημιουργική και την 'πειραγμένη' Ελληνική κουζίνα του.
ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Κεραμικού 116-118 και Ιερά Οδός, Γκάζι · 3465830
Καθημερινά 8.30 μ.μ - 1.30 π.μ., εκτός Κυριακής.

Νίκη Μηταρέα