Παρτσαλάκης-Χαλκιάς με τους Ιππής στην Επίδαυρο

24.04.2001
Την κωμωδία του Αριστοφάνη Ιππής, θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου το Θέατρο Διαδρομή. Τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Γιώργος Παρτσαλάκης και Τάσος Χαλκιάς.
Την κωμωδία του Αριστοφάνη Ιππής, θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου το Θέατρο Διαδρομή. Τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Γιώργος Παρτσαλάκης και Τάσος Χαλκιάς. Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη και η σκηνοθεσία του Κώστα Μπάκα.

Οι "Ιππής" είναι η πιο ωμή πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη. Αλληγορική με συμβολικά ονόματα και πάνω απ' όλα διαχρονική. Σατιρίζει την απάτη, τη φαυλότητα και την αναξιοκρατία, στοιχεία που κυριαρχούν στη σημερινή εποχή, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό βίο. Οι "Ιππής" αγγίζουν το σήμερα, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που έχουν στόχο να πλήξουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Σκηνικά: Νίκος Στεφάνου
Κοστούμια: Ιωάννα Παπαντωνίου
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Χορογραφία: Νανά Θρασυβουλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Μιχαλακοπούλου
Κορυφαίοι: Σπύρος Κουβαρδάς, Μάκης Αρβανιτάκης, Λουκάς Ζήκος
Χορός: Δημήτρης Γεροδήμος, Βασίλης Πουλάκος, Προκόπης Πολίτης, Δημήτρης Χαρβές, Θανάσης Τσιδίμης, Αποστόλης Πελεκάνος, Δημήτρης Παπανικολάου, Σαμψών Φύτρος, Βασίλης Κονταξής, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Γεωργίου.