Με τον ίσκιο σου αντήλιο

11.05.2001
Το πρώτο μυθιστόρημα της Ρένας Πετροπούλου είναι μια ιστορία για τον έρωτα και το πάθος, αλλά και για την απιστία την προδοσία και τον θάνατο. Γραμμένο απλά, διαβάζεται εύκολα από τον αναγνώστη ο οποίος σίγουρα θα αναγνωρίσει προσωπικές του εμπειρίες στις σελίδες του βιβλίου.
"Ισως γιατί τον αποφεύγει. Γιατί του δείχνει πόσο φτηνός είναι κι αυτός σαν τις μικρές λυσσασμένες πιτσιρίκες που του ρίχνονται. Ολες τους είναι ίδιες. Δε διαφέρουνε σε τίποτα. Ενα βιαστικό σμίξιμο, ίσα ίσα να εκτονωθούν οι ορμές τους, και μετά "γεια σας".
Αισθάνεται αηδία. Αηδία και οργή. Για τον εαυτό του. Για την αδυναμία του. Για τον απροκάλυπτο εγωισμό του. Τη θέλει. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, να μην την αφήσει να φύγει πια, να μην αφήσει να ξαναμπεί κανείς ανάμεσά τους".
Ο ήρωας του βιβλίου, Θοδωρής, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ίδιες του τις πράξεις που του κόστισαν τη σχέση του με την αγαπημένη του Νεφέλη. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον ήρωα, όταν περιπλέκει την προσωπική του ζωή με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Θα καταφέρει ο Θοδωρής να ξανακερδίσει τη Νεφέλη ή την έχει χάσει για πάντα; Είναι η Νεφέλη η γυναίκα που πίστευε ότι γνώριζε ή τα μυστικά της ζωής της που αγνοούσε, θα αλλάξουν την πορεία της ζωής των δύο ηρώων;
Το πρώτο μυθιστόρημα της Ρένας Πετροπούλου είναι μια ιστορία για τον έρωτα και το πάθος, για την απιστία την προδοσία αλλά και τον θάνατο. Γραμμένο απλά, διαβάζεται εύκολα από τον αναγνώστη, ο οποίος σίγουρα θα αναγνωρίσει προσωπικές του εμπειρίες στις σελίδες του βιβλίου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Ρένα Πετροπούλου γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου κατοικεί μέχρι σήμερα με το σύζυγό της και τις δύο κόρες της. Αρίστευσε στη σχολή "Βελουδάκη" και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο σχέδιο μόδας στη σχολή στιλίστ "Esmode" στο Παρίσι. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως καθηγήτρια σχεδίου μόδας καθώς και στον ξενοδοχειακό τομέα. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχεδιασμό κοσμημάτων.
Η ποίηση και η λογοτεχνία κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή της, ενώ ποιήματά της δημοσιεύονται σε τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου. Το "Με τον ίσκιο σου αντήλιο" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εμπειρία Εκδοτική
Τίτλος: Με τον ίσκιο σου αντήλιο
Συγγραφέας: Ρένα Πετροπούλου
Σελίδες: 237
ISBN: 960819612-4