Το Βερολίνο στην Αθήνα!

30.03.2005
Μια γνωριμία με το Βερολίνο είναι το φεστιβάλ Berlin in Athens που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 1-23 Απριλίου, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή τη σύγχρονη μητρόπολη πολιτισμού. Για 23 ημέρες, το στίγμα της βερολινέζικης ζωής θα δίνουν συναυλίες, κινηματογράφος, θεατρικές παραστάσεις, καμπαρέ, clubbing, εικαστικά, γαστρονομία.
Το Βερολίνο ήταν ανέκαθεν μια πόλη παραγωγός ιδεών και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ένα σταυροδρόμι των σύγχρονων ρευμάτων στον πολιτισμό. Με αμέτρητα μουσεία και γκαλερί, σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, υπήρξε πηγή έμπνευσης για σπουδαίους καλλιτέχνες και επιστήμονες. Ο χωρισμός της πόλης στα δύο ανέκοψε τη δημιουργική πορεία του ανατολικού τμήματος αλλά η πτώση του τείχους ήταν μια αφορμή για την άνθηση νέων καλλιτεχνικών τάσεων. Μια γνωριμία με το Βερολίνο είναι το φεστιβάλ Berlin in Athens που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 1-23 Απριλίου, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή τη σύγχρονη μητρόπολη πολιτισμού.

Για 23 ημέρες, το στίγμα της βερολινέζικης ζωής θα δίνουν συναυλίες, κινηματογράφος, θεατρικές παραστάσεις, καμπαρέ, clubbing, εικαστικά, γαστρονομία.

Τo πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Berlin International Film, 1-7 Απριλίου
Το διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου, η γνωστή Berlinale, ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ταινίες από το «Panorama», με αφορμή τα 20στά του γενέθλια. Θα προβληθούν 28 ταινίες από 20 χώρες, που παρουσιάστηκαν στο Panorama τα τελευταία 5 χρόνια και δεν έχουν παιχτεί στην Ελλάδα. Το αφιέρωμα θα προλογίσει στα εγκαίνια, ο πρόεδρος Wieland Speck.

Ακόμα, απευθυνόμενοι στο εφηβικό κοινό, στην πρωινή ζώνη θα προβληθούν ταινίες από το τμήμα «14+» της Berlinale, με οργανωμένες προβολές για ομάδες μαθητών και φοιτητών.

Τέλος, η μεταμεσονύκτια ζώνη (24:00-02:00) θα είναι αφιερωμένη στα «Teddy Awards», με μία επιλογή ταινιών που τιμήθηκαν με τα βραβεία Teddy της Berlinale και αντλούν τα θέματά τους από τη ζωή των ομοφυλόφιλων. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες MIKΡOKOΣMOΣ και ΤRΙΑΝΟΝ FILMCENTER

ΘΕΑΤΡΟ

8-18 Απριλίου: Αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στα 90 χρόνια της VOLKSBUENE ενός από τα πιο σύγχρονα και ανατρεπτικά θέατρα του Βερολίνου. Περιλαμβάνει προβολές με αποσπάσματα παραστάσεων, αφίσες και προγράμματα.

18-19 Απριλίου/ Συνομιλές Φυγάδων. Το αλφαβητάρι του πολέμου: Μια σύγχρονη και ανατρεπτική μουσικο-θεατρική παράσταση, βασισμένη σε άπαιχτο έργο του Μπρεχτ με ζωντανή μουσική και τραγούδια.

10 και 11 Απριλίου/ Mime Crime: Μια πρωτότυπη παράσταση μιμικής, μια ξεκαρδιστική κωμωδία χωρίς λόγια, για... μεγάλα παιδιά, από ένα πολυβραβευμένο σχήμα.

TEXNH

30 Μαρτίου- 23 Απριλίου/ EAST SIDE GALLERY
, 45 έργα σε καμβά, αντίγραφα από τα γκράφιτι που φιλοτεχνήθηκαν στην ανατολική πλευρά του τείχους του Βερολίνου. Ένα πολιτικό και καλλιτεχνικό ντοκουμέντο.

8-14 Απριλίου/ VOLKSBUEHNE : Αφίσες, προγράμματα και άλλο υλικό, σε μια έκθεση αφιερωμένη σε ένα από τα πιο διάσημα και πρωτοποριακά θέατρα της Ευρώπης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κλασικά αλλά και μοντέρνα ονόματα της μουσικής γερμανικής σκηνής, θα φιλοξενηθούν στο Berlin in Athens. Τι πιο ρυθμικό αλλά και μελωδικό από τα τραγούδια των Alphaville! Στις ζωντανές τους εμφανίσεις καταφέρνουν πάντα να ξεσηκώνουν το κοινό με το δυνατό τους ήχο.

Και τι πιο cult από το νέο ρεύμα των underground και electro-pop γκρουπ. Με ήχους trans, garage, pop, electronic και μια τολμηρή σκηνική παρουσία αποτελούν τη νέα μουσική πρόταση που εξαπλώθηκε γρήγορα από τα club του Βερολίνου σε όλη την Ευρώπη. Γνήσιοι εκπρόσωποι του είδους, δυναμικές και προκλητικές παρουσίες στην Αθήνα, ειδικά για το Berlin in Athens.

1 Απριλίου/
ALPHAVILLE
8 και 14 Απριλίου/ UNDERGROUND FEMALE MUSIC SCENE


CABARET

13 και Απριλίου/ Το σύγχρονο βερολινέζικο cabaret: Τρεις γυναικείες φωνές με λαμπερή παρουσία και ένας βιρτουόζος πιανίστας, παρουσιάζουν ένα cabaret με τραγούδια από τα oldies μέχρι σήμερα. Με τις εκπληκτικές φωνές τους τραγουδούν τζαζ, μπλουζ, ροκ, σόουλ. Ένα διασκεδαστικό show με τραγούδι, χορό και κωμικά σκετς.
20-21 Απριλίου/ Shequida
Μια ξενάγηση στην Όπερα με μια ... ιδιαίτερη ξεναγό: την Drag Opera Diva, Shequida! Φαντάζεστε μια εντυπωσιακή φιγούρα εξαιρετικής ομορφιάς, με όλο το glitter και το glamour που ο όρος «drag queen» απαιτεί και φαντάζεστε σωστά. Αυτό που δεν μπορείτε να φανταστείτε όμως είναι η ποιότητα της φωνής της Shequida! H Shequida, η μοναδική drag opera diva με εξαιρετικές σπουδές στο Julliard, έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από ένα εντυπωσιακό εύρος φωνής 5 οκτάβων. Η Shequida είναι πνευματώδης, γοητευτική, υψίφωνος, μοντέλο, ηθοποιός, πολύγλωσσος και εξαιρετική χορεύτρια.

CLUBBING

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των d.j’s, που εμφανίζονται στη διάσημη παρέλαση αγάπης που γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο, θα βρεθούν στην Αθήνα. Ανάμεσά τους ο ιδρυτής του Loveparade Dr.Motte, αλλά και πολλά άλλα hot ονόματα.

Ο χώρος του Club 22 σε πλήρη ετοιμότητα για το μεγάλο γεγονός. Δύο επίπεδα, δύο deck, πέντε διαφορετικοί d.j’s κάθε μέρα! Στις γιγαντοοθόνες θα προβάλλονται video clips φτιαγμένα ειδικά για τη βραδιά αλλά και σκηνές από τις μοναδικές στιγμές του Loveparade στο Βερολίνο. Και μια γευστική πρωτοτυπία: για τους πρωινούς θαμώνες?breakfast is served at 6.00 a.m. !!!