''La Soffita'' αλά Ιταλικά

12.06.2001
Σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον με εντυπωσιακή διακόσμηση και απαλό φωτισμό βρίσκεται το εστιατόριο ''La Soffita''. Η ιταλική ατμόσφαιρα αναδύεται παντού σε αυτό το εστιατόριο, στο οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς αυθεντικές διαχρονικές αλλά και μοντέρνες γεύσεις της γείτονος χώρας. Ο χώρος είναι μεγάλος και άνετος, διακοσμημένος διακριτικά με πίνακες στους τοίχους, μικρούς πολυελαίους και καλόγουστα τραπέζια, ''ντυμένα'' με λευκά λινά τραπεζομαντηλα
Σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον με εντυπωσιακή διακόσμηση και απαλό φωτισμό βρίσκεται το εστιατόριο ''La Soffita''. Η ιταλική ατμόσφαιρα αναδύεται παντού σε αυτό το εστιατόριο, στο οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς αυθεντικές διαχρονικές αλλά και μοντέρνες γεύσεις της γείτονος χώρας. Ο χώρος είναι μεγάλος και άνετος, διακοσμημένος διακριτικά με πίνακες στους τοίχους, μικρούς πολυελαίους και καλόγουστα τραπέζια, ''ντυμένα'' με λευκά λινά τραπεζομάντηλα. Το καλοκαίρι, βεβαια, οι θαμώνες του εστιατορίου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πιάτα του εστιατορίου στη δροσερή και διακριτικά φωτισμένη βεράντα.
Η ιταλική γαστρονομική παράδοση δεσπόζει σε όλα τα πιάτα αυτού του εστιατορίου, οι γεύσεις του οποίου βασίζονται σε υλικά της μεσογειακής υπαίθρου και έχουν στην πλειοψηφία τους ως βάση τα φρέσκα ζυμαρικά και τα θαλασσινά. Το γεύμα μας άνοιξαν τα παραδοσιακά ιταλικά antipasti όπως το sote di mare a pomodorino (σωτέ θαλασσινών με φρέσκα τοματίνια) και το καρπάτσιο μαριναρισμένου ξιφία. Στη συνέχεια, σαν κύρια πιάτα ''τιμήσαμε'' δεόντως το λινγκουίνι με αστακό, τις παπαρδέλες με ψίχα καραβίδας και ταρτούφο. Σπεσιαλιτέ του εστιατορίου και προσωπική προτίμηση του σεφ είναι το πιάτο Zuppino di mare που περιλαμβάνει σφυρίδα, καραβιδόψυχα, γαρίδες, θαλασσινά με σάλτσα και καυτερή πιπεριά επάνω σε ψημένο ψωμί. Μην παραλείψετε, δε, οποιοδήποτε κύριο πιάτο αν διαλέξετε, να το συνοδεύσετε με κάποιο από τα ριζότι που προσφέρει το ''La Soffita''. Προτείνουμε το ριζότο με μελάνι σουπιάς, ή το ριζότο με καραβίδες και ταρτούφο.
Και η γευστική πανδαισία θα ολοκληρωθεί με ένα κεηκ με ζεστή σοκολάτα και παγωτό, με το cheesecake με σος βατόμουρο, ή τη λαχταριστή pavlova με φράουλες και σος δαμάσκηνο. Η επιλογή, αν και δύσκολη, ανήκει σε εσάς. Απολαύστε το φαγητό σας με τη συνοδεία ενός ελληνικού ή ιταλικού κρασιού.
''La Soffita'' : Κυριαζή 11 Κηφισιά
Τηλέφωνο : 8014800
Τιμή κατ' άτομο : 7-8.000 το άτομο