Ο Λούκας στο e-go.gr λίγο πριν το Thalassa!

14.08.2009
Είδε τη ζωή του να αλλάζει σε μία βραδυά... Μετράει όνειρα που τα κάνει αλήθειες. Εχει φωνάρα, είναι ευγενικός, είναι κούκλος, είναι μαχητής, και είναι στην κορυφή! Και συνεχίζει... Από 21 του μήνα ο Νο 1 του X Factor Λούκας Γιώρκας θα εμφανίζεται με την Miss Number One Ελενα Παπαρίζου... Μέχρι τότε, απολαύστε τον στο e-go.gr!
Είδε τη ζωή του να αλλάζει σε μία βραδυά... Μετράει όνειρα που τα κάνει αλήθειες. Εχει φωνάρα, είναι ευγενικός, είναι κούκλος, είναι μαχητής, και είναι στην κορυφή! Και συνεχίζει... Από 21 του μήνα ο Νο 1 του X Factor Λούκας Γιώρκας θα εμφανίζεται με την Miss Number One Ελενα Παπαρίζου...
Μέχρι τότε, απολαύστε τον στο e-go.gr!


Εβελίνα Σαρρή


1.Έχεις πάρει το πρώτο βραβείο στο 12ο διαγωνισμό σύνθεσης κυπριακού τραγουδιού του καναλιού ΡΙΚ και φυσικά και το πρώτο βραβείο στο X Factor. Υπάρχουν κι άλλες πρωτιές σου που δεν ξέρουμε? :-)
Λ.Γ.: Όσον αφορά το τραγούδι και τη μουσική, όχι. Αλλά επειδή για μένα πρωτιά σημαίνει να ξεπερνάμε τον εαυτό μας από θέμα δουλειάς και προσπάθειας με ότι ασχολούμαστε, νιώθω ότι τα πάω καλά και θα συνεχίσω γιατί η επιτυχία είναι ένας δρόμος που είναι πάντα υπό κατασκευή!

2.Είσαι φοιτητής στο 4ο έτος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς με τη Βιολογία και να σε χάσουμε από το τραγούδι?
Λ.Γ.: :-( Επειδή για μένα μουσική και τραγούδι είναι η μεγάλη μου αδυναία , νομίζω πως όπου κι αν με κατευθύνει η ζωή μου και οι πράξεις μου, σίγουρα θα συμπεριλαμβάνεται πάντα η μουσική.


3.Έχεις σπουδάσει κιθάρα, έχεις κάνει 5 χρόνια μαθήματα βυζαντινής μουσικής, έχεις παίξει σε φιλαρμονικές ορχήστρες τρομπόνι και ντραμς...Υπέγραψες το πρώτο σου συμβόλαιο με τη Sony, συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Θεοφάνους, τραγούδησες με τη Νατάσα Θεοδωρίδου στο Όραμα... Ήταν σε όλα αυτά ο δρόμος σου στρωμένος με πέταλα ή έχεις παλέψει με πόνο ψυχής για να μπορείς σήμερα να πεις ότι 'τα κατάφερes'? Στάθηκες δηλαδή καθόλου τυχερός ή νιώθεις απλά ότι επιβραβεύονται οι κόποι χρόνων?
Λ.Γ.: Σίγουρα ο συνδυασμός πολλής δουλειάς αλλά και η τύχη είναι κάτι που θα χαρακτήριζα αυτό που συμβαίνει και δεν νιώθω ότι κατάφερα τίποτα. Ακόμα προσπαθώ και θέλω να γίνομαι καλύτερος σε ότι κάνω. Σίγουρα δεν ήταν τίποτα στρωμένο με πέταλα όμως?


4.Από 21 Αυγούστου ξεκινάς εμφανίσεις με την Έλενα Παπαρίζου. Τι πρόγραμμα ετοιμάζετε για το Thalassa?
Λ.Γ.: Ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα νεανικό αλλά και λαϊκό το οποίο σίγουρα θα συμβαδίζει με το concept του μαγαζιού και θα μας εκφράζει απόλυτα. Για την Έλενα Παπαρίζου δεν χρειάζονται λόγια, είναι απίστευτη ερμηνεύτρια και σπουδαία καλλιτέχνης. Στο σχήμα είμαστε μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τους 15:50 και είστε βέβαια όλοι ευπρόσδεκτοι.


5.Εσύ τι μουσική ακούς και με τι μουσική μεγάλωσες?
Λ.Γ.: Εγώ επειδή ασχολούμαι με τη μουσική προσπαθώ να ακούω τα πάντα για να μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη κι έτσι έχω αγαπημένα τραγούδια από πολλά είδη μουσικής? αδυναμία μου είναι όμως η rock μουσική.


6.Τι σε απογοητεύει στους ανθρώπους?
Λ.Γ.: Το ψέμα και η υποκρισία? Είναι κάτι που πραγμαατικά με στεναχωρεί γιατί δεν βρίσκω το λόγο να γίνεται?


7.Νιώθεις αδικημένος ή απολύτως ευχαριστημένος από τα media? Θεωρείς ότι η εικόνα που έχει βγει προς τα έξω για σένα είναι αυτή που ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή έχουν υπάρξει φορές που σε έχουν ξενίσει/ενοχλήσει χαρακτηρισμοί δημοσιογράφων ή ανθρώπων του χώρου?
Λ.Γ.: Απ’ τη στιγμή που μπορώ και είμαι ο χαρακτήρας μου ανά πάσα στιγμή τότε δεν βρίσκω το λόγο να με ενοχλεί κάτι που θα πουν και δεν ισχύει.. ο καθένας κάνει τη δουλειά του? Αν όμως κάνω κάτι που δεν με εκφράζει τότε στεναχωριέμαι? Δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής όλα καλά! Τουλάχιστον αυτό νιώθω.


8.Αν ρωτούσα τους καθηγητές σου να σε περιγράψουν, τι θα μου έλεγαν?
Λ.Γ.: Θα σου έλεγαν ότι με έδιωξαν πολλές φορές από την τάξη και ότι ήμουν ένα από τα πιο ζωηρά και πολυάσχολα παιδιά της τάξης αλλά όχι άτακτο. Τους έκανα πολλές φάρσες αλλά με αγαπούσαν πάντα γιατί ήξεραν ότι είμαι πάντα καλοπροαίρετος άνθρωπος σε ότι κάνω? τώρα, όσον αφορά το μυαλό μου νομίζω ότι θα πρέπει να τους ρωτήσεις εσύ.. Οι βαθμοί ήταν πάρα πολύ καλοί αναλόγως με τις φορές που ήμουν μέσα στην τάξη..


9.Συμπλήρωσε τις προτάσεις
Ο Λούκας
Τρελαίνεται... για μουσική
Νοσταλγεί... την οικογένεια και τους φίλους του
Ταξιδεύει... στην Κύπρο συχνά για να τους δει?
Δεν αντέχει.. το ψέμα
Νιώθει ευτυχισμένος... όταν οι γύρω του περνάνε καλά και γελάνε.


10.Έχεις υποθετικά την τιμή να βάλεις σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας ένα άλμπουμ να ακούσουν όλα τα παιδιά. Ποια θα ήταν αυτή η επιλογή?
Λ.Γ.: Θα έφτιαχνα ένα album με τραγούδια τα οποία έχουν δυνατό και αληθινό στίχο και αφορούν κοινωνικές ανησυχίες, τουλάχιστον για μένα, και θέλω να πιστεύω και πολλούς άλλους νέους ανθρώπους. Αυτό θα το κάνω γιατί αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν και αποτελούν τρόπο ζωής τουλάχιστον για κάποιες γενιές.