''Αφροδίτη'' όπως λέμε... καλό φαγητό

29.08.2001
Σε μια νεοκλασική μονοκατοικία με την παραδοσιακή αυλή της στεγάζεται η ταβέρνα "Αφροδίτη". Επιπλα, παλαιοί καθρέπτες, φωτιστικά και ξύλο " δένονται" με γούστο και ευαισθησία για να προτείνουν στον επισκέπτη ένα καλόγουστο από αισθητικής άποψης χώρο εστίασης. Το μεράκι του ιδιοκτήτη Βασίλη Τσακίρη δεν φαίνεται μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην κουζίνα που έχει αγκαλιάσει τις παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Σε μια νεοκλασική μονοκατοικία με την παραδοσιακή αυλή της στεγάζεται η ταβέρνα "Αφροδίτη". Επιπλα, παλαιοί καθρέπτες, φωτιστικά και ξύλο " δένονται" με γούστο και ευαισθησία για να προτείνουν στον επισκέπτη ένα καλόγουστο από αισθητικής άποψης χώρο εστίασης. Το μεράκι του ιδιοκτήτη Βασίλη Τσακίρη δεν φαίνεται μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην κουζίνα που έχει αγκαλιάσει τις παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πρόκειται πάντως για μία κουζίνα νόστιμη που κρατά πολύ ψηλά επίπεδα.
Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία αγνών γεύσεων και για προθέρμανση του ουρανίσκου ξεκινήστε με Φιλιανούς ντολμάδες , μια παραδοσιακή συνταγή της Λήμνου, με κρεμμύδι γεμιστό με σπανάκι, τυρί και μπέικον που ψήνεται στο φούρνο σε σαγανάκι. Φυσικά και θα δοκιμάσετε την "πατατού αγάπης" μια Τηνιακή συνταγή με πατάτα, μανιτάρια και παρμεζάνα που ψήνεται στο φούρνο και είναι γευστικότατη. Ωραίος μεζές είναι και η πιπεριά τυροκλωστή που είναι γεμιστή με ανθότυρο και μυρωδικά. Στα κυρίως πιάτα κλέβουν την παράσταση το ψαρονέφρι του Βλάχου που είναι τυλιχτό με μπόλια γεμιστό με τυριά και ψήνεται στη σχάρα ένα γευστικό ποίημα και σπεσιαλιτέ το Ρουμελιώτικο γαρδουμπάκι. Δεν θα αντισταθείτε στο κρασάτο κόκορα παστιτσάδα που συνοδεύεται με το χοντρό μακαρόνι αλλά και στο κουνέλι στιφάδο. Τα πιάτα όλα έρχονται σε γενναίες μερίδες και είναι ευδαιμονία των ματιών αλλά και του ουρανίσκου. Λένε , ότι η τελευταία εντύπωση μετράει περισσότερο και τα γλυκά είναι να γλείφετε και τα δάκτυλα σας. Το κιουνεφέ είναι άκρως απολαυστικό καθώς και το μήλο φλαμπέ που είναι γεμιστό με ρόδι.
Η κάβα φιλοξενεί ελληνικές ετικέτες αλλά και χύμα κρασί από τη Κορινθία λευκό ή κόκκινο που συνοδεύει ευχάριστα το φαγητό σας. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο η ζωντανή μουσική από το μπουζούκι και την κιθάρα με τις εξαιρετικές φωνές -χωρίς μικρόφωνα- σας ταξιδεύει και ανεβάζει το κέφι με τα έντεχνα και λαικά κομμάτια. Το σέρβις είναι ευγενικό και αποτελεσματικό. Οι τιμές είναι λογικές αφού για ένα πλήρες γεύμα μαζί με το κρασί θα πληρώσετε 5.500 δραχμές το άτομο. Η "Αφροδίτη" είναι αγαπημένο στέκι δημοσιογράφων και καλλιτεχνών που αγαπούν τις νόστιμες και αγνές γεύσεις.
Αφροδίτη : Αφροδίτης 57, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 9848151
Καθημερινά : 1.00 μ.μ -1.00π.μ. εκτός Δευτέρας.

Νίκη Μηταρέα