Επισκεφθείτε το παραδοσιακό ''Καπηλειό''

14.09.2001
Κάτι από τη ζεστασιά και την νοστιμιά των γεύσεων των παραδοσιακών ταβερνείων του παλιού καιρού φιλοδοξεί να θυμίζει κάθε βράδυ στους θαμώνες του η ταβέρνα ''Καπηλειό''. Στεγασμένo εδώ και 8 χρόνια σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας, το Καπηλειό είναι διακοσμημένο σε παραδοσιακό στιλ με το ξύλο και το άρωμα του κλασικού να κυριαρχεί στο χώρο.
Κάτι από τη ζεστασιά και την νοστιμιά των γεύσεων των παραδοσιακών ταβερνείων του παλιού καιρού φιλοδοξεί να θυμίζει κάθε βράδυ στους θαμώνες του η ταβέρνα ''Καπηλειό''.
Στεγασμένo εδώ και 8 χρόνια σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας, το Καπηλειό είναι διακοσμημένο σε παραδοσιακό στιλ με το ξύλο και το άρωμα του κλασικού να κυριαρχεί στο χώρο. Τα τραπεζάκια του φαγητού είναι μαρμάρινα, οι καναπέδες είναι αρκετά άνετοι και φωτίζονται από χάντρινα φωτιστικά που αναδίδουν την ατμόσφαιρα της παλιάς εποχής.
Παραδοσιακές επιρροές συναντάμε όμως και στον κατάλογο των φαγητών που θα εκπλήξει ευχάριστα τους λάτρεις της γνήσιας ελληνικής, σπιτικής, θα 'λεγε κανείς, κουζίνας. Από τους μεζέδες ξεχωρίσαμε την πατατοσαλάτα, το σπετσοφάι με το πικάντικο λουκάνικο και τα σουτζουκάκια τα σμυρνέικα. Εύγευστα ηταν επίσης ο μπεκρή μεζές και η τηγανιά, που γίνεται από χοιρινό σε μπουκιές με λεμόνι και ρίγανη.
Highlight του μαγαζιού είναι οι πίτες του : Αξίζει να δοκιμάσετε την κολοκυθόπιτα με σουσάμι αλλά και τη σπανακοτυρόπιτα. Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίσαμε το ''αγνάντι'', που είναι χοιρινή μπριζόλα με φρέσκιες φέτες ντομάτας, ελιές και κρασί που ψήνεται στο φούρνο. Υπάρχουν επίσης και όλα τα κρεατικά που γίνονται στη σχάρα και συνοδεύονται από φρέσκιες τηγανητές πατάτες.
Τα επιδόρπια είναι εξισου γευστικά με τα φαγητά : Δοκιμάστε την παραδοσιακή καρυδόπιτα, το ραβανί και το εκμέκ παγωτό. Για να δροσίσετε τον ουρανίσκο σας, το Καπηλειό προσφέρει εκτός από λίγες κλασικές ελληνικές ετικέτες και χύμα κρασί λευκό ή κόκκινο.
Μιά βόλτα στο Καπηλειό θα σας θυμίσει παλιές παραδοσιακές γεύσεις και θα σας αφήσει με πολύ καλές εντυπώσεις.
Καπηλειό : Ιωάνννου Μεταξά 15 Γλυφάδα
Τηλέφωνο : 8941315
Καθημερινά : 8.30 - 1.30 π.μ.