Rasmus: "Η μουσική είναι η ίδια η ζωή μας"

20.06.2007
Εν μέσω καύσωνα στην Αθήνα δροσιστήκαμε για λίγο μιλώντας με τους Φιλανδούς Rasmus και πιο συγκεκριμένα με τον τραγουδιστή Pauli.

Εν μέσω καύσωνα στην Αθήνα δροσιστήκαμε για λίγο μιλώντας με τους Φιλανδούς Rasmus και πιο συγκεκριμένα με τον τραγουδιστή Pauli. Ο ευγενέστατος και πολύ ευδιάθετος Pauli δήλωσε πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στην Ελλάδα (για τρίτη φορά). Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο e-go.gr μας αποκάλυψε τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος δηλώνοντας φανατικός των Ελλήνων και της κουλτούρας μας!

Γεωργία Οικονόμου
Γιάγκος Αντίοχος


Πως αισθάνεστε που επιστρέφετε στην Ελλάδα για τρίτη φορά;

Είμαι πολύ χαρούμενος. Μου αρέσουν πολύ οι Ελληνες σαν λαός και σαν νοοτροπία και μάλιστα έχω πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα με τους οποίους διατηρώ πολύ καλές σχέσεις και γι΄ αυτό ανυπομονώ να τους δω και πάλι από κοντά. Επίσης, δηλώνω πως είμαι φαν του ελληνικού φαγητού.

Άκουσα πως έχει πολλή ζέστη αυτές τις μέρες εκεί!

Όντως και έρχονται ακόμη πιο καυτές μέρες... ειδικά την περίοδο που θα έλθετε εσείς, αφού η συναυλία εντάσσεται στο πιο Hot φεστιβάλ του καλοκαιριού!

Ναι, θα τραγουδήσουμε μαζί με την Avril Lavigne, μία εξαιρετική τραγουδίστρια που αυτή τη περίοδο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Η εμφάνισή σας στην Ελλάδα εντάσσεται σε μία ευρύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία;

Όχι, δεν κάνουμε κάποια περιοδεία. Αντίθετα αυτό το καλοκαίρι θα κάνουμε κάποιες μεμονωμένες συναυλίες σε διάφορές χώρες που θα ξεπεράσουν τις δεκαπέντε.

Πότε να περιμένουμε κάτι καινούριο από εσάς;

Προγραμματίζουμε να αρχίσουμε την ηχογράφηση του καινούριου μας άλμπουμ το φθινόπωρο, δηλαδή Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Βεβαία, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά ελπίζουμε πως σύντομα θα μπούμε στο στούντιο.

Να περιμένουμε κάτι καινούριο στον ήχο σας;

Αλλαγή; Μμμ.... ναι, ελπίζουμε ότι θα έχουμε καινούρια μουσικά στοιχεία, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω ακόμη περισσότερα. οι εμπειρίες που έχουμε συλλέξει όλο αυτό τον καιρό από τις περιοδείες μας, οι άνθρωποι που γνωρίζουμε και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε λαού έχουν μοιραία- αλλάξει και εμάς. Όλα αυτά τα βιώματα είναι σίγουρo ότι θα εκφραστούν στη νέα δισκογραφική μας δουλειά.

Τι «τρέχει» αλήθεια με τη μουσική σκηνή της Σκανδιναβίας τα τελευταία χρόνια; Όλο και περισσότερα συγκροτήματα γνωρίζουν πανευρωπαϊκή επιτυχία....

Ναι, είναι αλήθεια ότι ακουγόμαστε.. όχι μόνο οι Φιλανδοί, αλλά και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες- πιο πολύ στην Ευρώπη . Αυτό σε ενα μεγάλο βαθμό οφείλεται στους αγγλικούς στίχους που «υιοθετήσαμε» για τα τραγούδια μας. Έτσι, έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα και περισσότερες προοπτικές. Βέβαια, οι μουσικές που παίζουν τα περισσότερα συγκροτήματα σ΄ αυτό το κομμάτι της Ευρώπης γίνονται ολοένα και καλύτερες.

Πως αισθάνεστε που πολλοί σαν συγκρίνουν με τους ΗΙΜ;

Δεν μας ενοχλεί καθόλου. Αντίθετα έχουμε πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τα παιδιά και τους εκτιμούμε πολύ σαν καλλιτέχνες.

Έχετε μετανιώσει που επιλέξατε να αφιερωθείτε στη μουσική από πολύ μικρή ηλικία;

Αισθάνομαι πολύ τυχερός άνθρωπος γιατί μπορώ να συνδυάσω τη δουλειά με το χόμπυ μου. Είναι πολύ ωραίο να καταφέρνεις να βγάζεις λεφτά από κάτι που πραγματικά απολαμβάνεις. Εξάλλου η μουσική δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι η ίδια η ζωή μας.

Πείτε λίγα λόγια στους φαν σας που περιμένουν να σας ακούσουν

Θέλω να ξέρουν ότι ανυπομονούμε φοβερά να έρθουμε στην Ελλάδα, να τραγουδήσουμε γι΄ αυτούς και να μετατρέψουμε τη συναυλία σε ένα ξέφρενο πάρτυ.

Θέλουμε να κάτσουμε λίγες μέρες παραπάνω για να απολαύσουμε τον εκπληκτικό καιρό σας και την ελληνική κουζίνα!

Τρελαίνομαι για σουβλάκι, τζατζίκι, κεφτεδάκια και για το σαγανακι!