Avril Lavigne: «Ζω το όνειρο μου!»

18.07.2007
Η 22χρονη ποπ σταρ έρχεται στην Αθήνα, στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου στις 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Fly Beeyond Festival.

Από την Τέα Βασιλειάδου

Αυτό που ονειρευόμουνα πριν μπω στο στούντιο για να γράψω αυτό το δίσκο (The best damn thing) έγινε πραγματικότητα. Είναι μια δουλειά γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό... Είναι τραγούδια γρήγορα. Γεμάτα κέφι. Τραγούδια για να ροκάρουμε ξέφρενα! Ενα άλμπουμ που είναι από μόνο του ένα... πάρτι! Είμαι έτοιμη να χορέψω μαζί με τους φίλους μου!» Και η Avril Lavigne θα χορέψει στην Αθήνα, στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, στις 17 Ιουλίου, μαζί με άλλους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις του Fly Beeyond Festival (17, 18, 19/6). Εκεί, πάνω στη σκηνή, που θα τοποθετηθεί κάτω από το «Τείχος των Εθνών» και απέναντι από τους θαυμαστές της που θα βρίσκονται στο χώρο της αγοράς, η νεαρή Καναδέζα θα ερμηνεύσει τα τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο, The best damn thing, αλλά και παλαιότερες επιτυχίες της την πρώτη μέρα του festival.

Η 22χρονη ποπ σταρ ξεκίνησε από τον Καναδά και με τα πανκ τραγούδια της κατέκτησε τα τσαρτ όλου του κόσμου. Ηταν 16 χρόνων όταν άρχισε να ηχογραφεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Το πρώτο άλμπουμ της είχε τον τίτλο Let go και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2002 για να πουλήσει εκατομμύρια και να την εκτινάξει στην κορυφή. Ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες, η μία μετά την άλλη και σήμερα ένα κοριτσάκι ακόμη η Καναδέζα Avril Lavigne γνωρίζει πια πολύ καλά τι θέλει να κάνει: Να γράφει τραγούδια και να τραγουδάει. «Ζω το όνειρό μου. Τραγουδάω μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους, παρουσιάζω τα τραγούδια μου και παίζω κιθάρα. Τι άλλο να ζητήσω;»

Στα σύννεφα λοιπόν αλλά με τα πόδια να πατάνε γερά στη γη: «Ευχαριστώ την τύχη μου κάθε μέρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι όλα αυτά συμβαίνουν σ' εμένα. Είμαι ευγνώμων. Νιώθω ότι είμαι πολύ τυχερή και στ αλήθεια ευλογημένη. Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό όταν έχουμε τέτοια τύχη, γιατί κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει.»

Τώρα το The best damn thing μοιάζει να την απογειώνει για μία φορά ακόμη. Πιο ώριμη, αλλά με την ίδια εφηβική διάθεση.

Πόσος καιρός χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η νέα σου δουλειά;

Δουλέψαμε γύρω στους έξι μήνες για το άλμπουμ, όμως κάποια από τα τραγούδια τα έχω γράψει πολύ πριν, άλλα αργότερα και κάποια τους τελευταίους μήνες. Και όπως γνωρίζετε δεν ήταν μόνο τα τραγούδια που με απασχολούσαν αυτό το διάστημα. Ασχολήθηκα και με τον κινηματογράφο, παντρεύτηκα... Γέμισα εμπειρίες. Είμαι χαρούμενη! Και το ίδιο χαρούμενο είναι και το άλμπουμ αυτό.

Πώς σχεδιάζεις και πώς γράφεις ένα τραγούδι;

Οταν γράφεις ένα τραγούδι δεν γνωρίζεις από την αρχή πού θα σε οδηγήσει. Κάθε τραγούδι παίρνει το δικό του δρόμο. Εχει τη δική του ιστορία και τη δική του... ψυχή! Μερικές φορές μένω κι εγώ η ίδια έκπληκτη από το αποτέλεσμα. Είναι ένα γοητευτικό ταξίδι.

Τι να περιμένουμε από τη ζωντανή σου εμφάνιση;

Τα πάντα. Είμαι ενθουσιασμένη γιατί έχω ένα νέο συγκρότημα και μαζί χορευτές και performers. Θα είναι ένα σόου εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχω κάνει έως σήμερα. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν όλοι. Είμαι σίγουρη ότι θα χορέψουμε και θα περάσουμε καλά.

Είσαι ένα κορίτσι που βρίσκεται στην κορυφή μαζί με την Μπρίτνι Σπίαρς, την Κριστίνα Αγκιλέρα και άλλες. Τι κοινό έχεις μαζί τους και σε τι διαφέρεις;

Θέλω να πιστεύω ότι έχω περισσότερα κοινά με την Τζάνις Τζόπλιν, που θαυμάζω απεριόριστα. Δεν πιστεύω ότι ταιριάζω στο κλισέ της ποπ σταρ, όπως αυτή εκφράζεται κυρίως στο πρόσωπο της Μπρίτνι Σπίαρς ή της Κριστίνα Αγκιλέρα. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ντύνονται με τον τρόπο που ντύνονται. Γιατί υπάρχει τέτοια εμμονή στα ρούχα. Τα δικά μου ιδίως όταν είμαι σε περιοδεία χωράνε σε μια μεγάλη μαύρη βαλίτσα!

Πόσο νιώθεις ότι μεγάλωσες από το ξεκίνημά σου στα 16 χρόνια σου;

Νομίζω ότι μεγάλωσα πολύ. Αλλωστε, πιστεύω ότι μεγαλώνεις περισσότερο από τα 16 έως τα 20 παρά από τα 27 έως τα 30. Μεγάλωσα λοιπόν, αλλά κρατάω το προνόμιο να είμαι και ανώριμη μερικές φορές, να φέρομαι σαν παιδί. Βέβαια, στη δουλειά μου, αυτό δεν μπορεί να κρατήσει πολύ, έτσι τις περισσότερες φορές φέρομαι σαν μεγάλη. Αλλοι στην ηλικία μου σπουδάζουν, ψάχνουν για δουλειά, ονειρεύονται μια καριέρα. Εγώ έχω ήδη φτάσει εκεί. Εχω δουλειά, σπίτι, καριέρα. Είναι λίγο τρομακτικό. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει στη συνέχεια.