Η πιο πρωτότυπη απάντηση που πήραμε ποτέ!

29.10.2009
Είναι νέα, ωραία, δημιουργική, ταλαντούχα, με μια εικόνα που θα μπορούσε αλλά δεν παραπέμπει σε Barbie,

Είναι νέα, ωραία, δημιουργική, ταλαντούχα, με μια εικόνα που θα μπορούσε αλλά δεν παραπέμπει σε Barbie, αντίθετα -ευτυχώς- με μια εικόνα που παραπέμπει σε κορίτσι με τσαγανό, ταλέντο, νεύρο και τρυφερότητα, με όρεξη να κολυμπήσει στα βαθιά και να τερματίσει πρώτη...
H Στέλλα Πιλάτη σε αυτή τη συνέντευξη στο www.e-go.gr με αποφασιστικότητα απαντά στο τί δε θα έκανε σε καμμία περίπτωση, ενώ μεταξύ άλλων, μας δίνει την πιο πρωτότυπη απάντηση που μας έχουν δώσει ποτέ στην τελευταία -πάντα κοινή- ερώτηση.
Και οι απαντήσεις είναι πρωτότυπες, μόνο όταν το μυαλό παίρνει πολλές και γρήγορες στροφές... Οταν είναι ισχυρό και δυνατό... Όταν έχει μάθει δηλαδή να ζει σε ένα κόσμο... αρσενικό.

Από την Εβελίνα Σαρρή


"Αυτός ο κόσμος θα μείνει αρσενικός" τιτλοφορείται το πρώτο σου άλμπουμ σε επιμέλεια παραγωγής των Πήγασος. Είναι αρσενικός αυτός ο κόσμος? Και αν ναι, θα ήθελες να είναι θηλυκός ή μήπως είναι καλύτερα να μείνει έτσι?
Χαρακτηρίζοντας αρσενικό τον κόσμο, ήθελα να πω πως ζούμε σε έναν κόσμο επιβολής του «ισχυρού και δυνατού». Κατά συνέπεια δεν θα ήθελα να μείνει έτσι, αλλά είναι και πολύ δύσκολο να αλλάξει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ζεις όπως επιλέγεις.

Χαμηλός φωτισμός και studio session ή live σε ροκ μουσική σκηνή?
Live και πάλι live..!

Έχεις την τύχη να γράφεις τα τραγούδια σου και αυτό μεταξύ άλλων, σου δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύεις καλύτερα, να νιώθεις καλύτερα τους στίχους και τις μελωδίες σου... Θα μπορούσες να κάνεις ένα άλμπουμ με στίχους και μουσικές αποκλειστικά άλλων δημιουργών?
O στίχος για μένα έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Γράφοντας η ίδια τα τραγούδια μου έχω την ελευθερία να λέω αυτά που πιστεύω. Αν με εξέφραζαν απόλυτα και κάποιες άλλες δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών θα έκανα ένα album, γιατί όχι..;

Ζεις για το τραγούδι ή τραγουδάς για να ζεις?
Ζω για το τραγούδι και γι’ αυτό τραγουδάω για να ζω.

Όταν είσαι ερωτευμένη έχεις καλύτερη και περισσότερη έμπνευση ή όλα κολλάνε και μπλοκάρουν γιατί όλα είναι μόνο ρόδινα, χαρούμενα και χαμογελαστά?
Δεν ανήκω στην κατηγορία των δημιουργών που γράφουν μόνο όταν δεν είναι καλά. Έχω περισσότερη έμπνευση όταν με κυριεύουν έντονα συναισθήματα. Και αυτά είναι ο έρωτας, ο θυμός, η χαρά, η οργή κλπ.

Θα μπορούσες να τραγουδήσεις χιπ χοπ?
Νομίζω πως δεν θα μου ταίριαζε...

Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Χανς και Γκρέτελ, Κοκκινοσκουφίτσα κ.α. Σε ποιο παραμύθι θα ήθελες να είσαι ηρωίδα?
Στην «Νεκρή Νύφη» του Τιμ Μπάρτον.

Τι ετοιμάζεις για το χειμώνα που έρχεται? Θα εμφανίζεσαι κάπου?
Σε λίγες μέρες θα κλειστεί ο χώρος που θα βρίσκομαι?

Θα μπορούσες να τραγουδήσεις σε 'μπουζούκια'? Το διατυπώνω έτσι για να δώσω ακριβώς την εικόνα που αντικατοπτρίζει η λέξη...
Σε καμία περίπτωση.

Μία αγαπημένη ξένη και μία αγαπημένη ελληνική φωνή... ?
Tori Amos και Διονύσης Σαββόπουλος.

Και για το τέλος... αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Η μουσική είναι οι παύσεις της. Θα τους έλεγα να σιωπήσουν για λίγο και να αφουγκραστούν τον κόσμο.