Ησαϊας Ματιάμπα: Τρία live... "in your face"!

28.04.2010
Ενα από τα πιο ταλαντούχα, ευγενικά, low profile παιδιά του χώρου, μας ανοιγει την καρδιά του σε μία μίνι συνέντευξη, λίγο πριν τις εμφανίσεις που έχει προγραμματίσει στον Σταυρο του Νότου, με αγαπημένους (του και μας) καλλιτέχνες!

Ενα από τα πιο ταλαντούχα, ευγενικά και low profile παιδιά του χώρου, μας ανοιγει την καρδιά του σε μία μίνι συνέντευξη, λίγο πριν τις εμφανίσεις που έχει προγραμματίσει στον Σταυρο του Νότου, με αγαπημένους (του και μας) καλλιτέχνες!
Ο Ησαϊας Ματιάμπα μιλάει στο e-go.gr για τα σχέδιά του...
Εσείς εν τω μεταξύ δηλώνετε συμμετοχή για να κερδίσετε προσκλήσεις για τα υπέροχα τρία μόνο live στην σκηνή του Σταυρού!

Ε.Σ.

Tελευταία φορά μιλήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, όταν κυκλοφορούσε το «Θα περιμένω» ηλεκτρονικά, με τη δυνατότητα για τους θαυμαστές σου να το κατεβάζουν δωρεάν από το www.matiaba.gr και μέσω του facebook/isaias matiaba. Είχε τελικά την απήχηση που ελπιζατε αυτή η κίνηση?
Όταν βλέπω στα lives που κάνω, το κοινό να ανταποκρίνεται θετικά και να γνωρίζει τα τραγούδια μου και πόσο μάλλον το «Θα περιμένω » που είναι σχετικά καινούριο τραγούδι και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο promotion, πιστεύω πως μια τέτοια κίνηση είναι πετυχημένη. Πόσο μάλλον αν ακολουθούσε μία καλή προώθηση του τραγουδιού αυτού.

Από τότε μέχρι σήμερα τι έχει μεσολαβήσει δισκογραφικά ?
Βρίσκομαι στο studio αυτή την περίοδο και ετοιμάζω υλικό για το οποίο δε γνωρίζω ποια θα είναι η τύχη του! Εννοώ βέβαια ότι δε γνωρίζω αν θα βγάλω ολοκληρωμένο cd ή αν θα συνεχίσω να βγάζω digital singles. Όταν δεν υπάρχει υποστήριξη από κάποια δισκογραφική εταιρεία ή από κάποιον επιχειρηματία, είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρεις μόνος σου. Τα σχέδια που κάνω είναι πάρα πολλά κι ελπίζω να τα πραγματοποιήσω όλα!

Πώς ήταν οι εμφανίσεις σου με τον Γιώργο Μαζωνάκη στη Θεσσαλονίκη? "Σου πάει" η μεγάλη πίστα?
Οι εμφανίσεις με τον Γιώργο Μαζωνάκη ήταν υπέροχες και ως εμπειρία ήταν είναι και θα είναι χρήσιμες για την μετέπειτα πορεία μου. Έζησα μια διαφορετική πλευρά απ’ αυτές που είχα συνηθίσει μέχρι τώρα στη δουλεία μου και θα έλεγα πως έμεινα αρκετά ικανοποιημένος κι από τον εαυτό μου αλλά και απ’ την αντιμετώπιση που είχα ως τραγουδιστής που δοκίμαζε κάτι τέτοιο για πρώτη φορά. Σίγουρα θα το ξανάκανα αν οι συνθήκες και το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα, συμβάδιζαν με την αισθητική μου ή δε θα με έκαναν να νιώθω "ξένος".

Τρεις νύχτες στον Σταυρό με φίλους σου. Αρχικά γιατί μόνο τρεις? :-) και κατά δεύτερον, τί ετοιμάζετε σ αυτά τα live που κάτι μας λέει ότι θα είναι τρία ΑΠΟΛΥΤΑ πάρτυ στη σκηνή!?
Αρχικά μου είχε γίνει πρόταση για τέσσερις Πέμπτες, αλλά προτίμησα τρεις γιατί το τρία είναι ένας απ’ τους αγαπημένους μου αριθμούς, αλλά και γιατί ήθελα να είναι συμπυκνωμένο και "in your face" που λένε. Την Πέμπτη στις 29/4 θα έχω την χαρά να βρίσκομαι στη σκηνή με την Τάμτα, που ήδη την γνωρίζω, έχουμε δουλέψει μαζί και θα κάνουμε ένα υπέροχο live. Στις 6/5 θα καλέσω για να με συνοδεύσει πάνω στη σκηνή του club τη μοναδική Ευρυδίκη. Είναι πρώτη φορά που θα βρεθώ μαζί της επί σκηνής και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί την έχω δει live και με εντυπωσίασε! Και στις 13/5 θα θα προσπαθήσω να συνδυάσω όλες τις εκπληκτικές φωνές από το cast του musical RENT. Περιττό να τονίσω ότι έχω τρελαθεί με αυτή την ιδέα! Και οι τρεις βραδιές θα έχουν κάτι ξεχωριστό να δώσουν και το σίγουρο είναι πως όσοι έρθουν θα περάσουν υπέροχα! Την αίσθηση σε όλα αυτά βέβαια θα την κάνει ο μοναδικός ήχος της band που έχω, όπου drums: Βαγγέλης Παπαχρηστόπουλος, bass: Δημήτρης Μουτάφης, guitar: Κώστας Φοίτος & sound engineer: Δημήτρης Καρπούζας!

Αν μπορούσες να πάρεις παράταση για άλλες τρεις Πέμπτες ποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελες μαζί σου στη σκηνή του Σταυρού?
Αν έπαιρνα παράταση για άλλες τρεις Πέμπτες, τα ονόματα που θα ήθελα να έχω μαζί μου είναι πάρα πολλά και δυστυχώς δε μπορώ να πω μόνο τρεις!!! Ενδεικτικά και μόνο, θα ήταν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μανώλης Λιδάκης και πάρα πολλοί άλλοι που θα ήθελα να βρίσκονται μαζί μου επί σκηνής και με την μπάντα που έχω αυτή την περίοδο!!!