Χαρταετοί Ψηλά στον Αττικό Ουρανό!

21.02.2008
«Χαρταετοί Ψηλά στον Αττικό Ουρανό», αυτός είναι ο τίτλος της θεματικής έκθεσης που από 26 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2008 θα παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων«Μελίνα».
«Χαρταετοί Ψηλά στον Αττικό Ουρανό», αυτός είναι ο τίτλος της θεματικής έκθεσης που από 26 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2008 θα παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Πρόκειται για μια αξιόλογη παρουσίαση χαρακτικών έργων που βασίζεται σε μία εναρμονισμένη συνύπαρξη τάσεων και απόψεων. Οι συμμετέχοντες, είναι όλοι τους μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών που σχεδίασαν, χάραξαν και τύπωσαν αυθεντικά χαρακτικά -χαρταετούς.

Πάνω από 20 χαράκτες εκθέτουν τους πρωτότυπους εικαστικούς χαρταετούς τους, που ετοίμασαν ειδικά για την έκθεση, και οι οποίοι δίνουν μία άλλη διάσταση στο πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαρής Δευτέρας, ανοίγοντας νέους εικαστικούς ορίζοντες στο πέταγμα των αετών, αφού οι αετοί αυτοί μετά το τέλος της έκθεσης θα πετάξουν στον Αττικό Ουρανό.

Τέσσερα από τα θέματα της συγκεκριμένης έκθεσης επελέγησαν και θα εκτυπωθούν σε 2000 αντίτυπα τα οποία θα μοιραστούν στο κοινό που θα γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν με τα έργα τους είναι οι εξής: Οδυσσέας Αννιτσάκης, Ρένα Ανούση, Εύα Βασδέκη, Νίκος Δεσεκόπουλος, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Γιώργος Κεφαλληνός, Άρια Κομιανού, Γρηγόρης Κότσαρης, Ράνια Κορομηλά, Ντίνα Κώτσιου, Δημήτρης Μηλιώνης, Ίρις Ξαναλάτου, Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, Κατερίνα Παπαδημητροπούλου, Μαρία Πάτση, Pino Pantolfini, Ειρήνη Ποδηματά, Γιάννης Στεφανάκις, Φλωράνς Χρηστάκη

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών ιδρύθηκε το 1987 και αριθμεί εβδομήντα μέλη. Είναι όλοι τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες , χαράκτες και εικαστικοί με αναγνώριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιστεύουν στις πρωταρχικές αξίες της Χαρακτικής Τέχνης και τις διαφυλάττουν κατάλληλα. Οι ίδιοι σχεδιάζουν - χαράζουν και τυπώνουν τα χαρακτικά τους αντίτυπα.. Σκοπός τους είναι η διάδοση της Χαρακτικής Τέχνης, η ενημέρωση του φιλότεχνου κοινού για τις τεχνικές της ξυλογραφίας, της χαλκογραφίας και της Λιθογραφίας, και η αναγνώριση της αξίας του αυθεντικού χαρακτικού έργου. Επίσης, στόχος τους είναι να κάνουν γνωστές τις νέες τεχνικές , απόψεις και έρευνες σχετικά με την πορεία της Χαρακτικής στο Εικαστικό γίγνεσθαι του 21ου αιώνα.

Όλοι οι καλλιτέχνες οργανώνουν εκθέσεις, ομιλίες, σεμινάρια και επιμελούνται καλλιτεχνικές εκδόσεις συλλεκτικών λευκωμάτων, σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Την τελευταία τετραετία έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε περισσότερες από τριάντα εκθέσεις σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών Νίκος Δεσεκόπουλος.

Εγκαίνια: Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008, ώρα 19:30
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο,
στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός, τηλ.: 210 34 52 150
΄Ωρες λειτουργίας: 9π.μ. -1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας