Μία Θεία Μουσική

05.02.2001
Η ιστορία ενός νεανικού έρωτα που έμεινε ανολοκλήρωτος. Και οι δύο πρωταγωνιστές είναι μουσικοί, ζούνε το δράμα και το αδιέξοδο του έρωτά τους, βυθισμένοι στη μαγεία της τέχνης τους. Η μουσική είναι ο συνδετικός τους κρίκος, είναι αυτή που τους ενώνει.
"Παίζει χωρίς παρτιτούρα, με τα μάτια της στραμμένα που και που στα χέρια της. Τι ακούει, τι φαντάζεται, δεν ξέρω. Στο παίξιμό της δεν υπάρχει επίπλαστη βαρύτητα. Είναι όμορφο πέρα από κάθε φαντασία - καθαρό, αμείλικτο, η μια φράση μετά την άλλη, η μια φράση αντηχεί την άλλη, η ατελής, η ατελείωτη "Τέχνη της Φούγκας". Είναι μια θεία μουσική. Μουσική, τέτοια μουσική, αρκεί ως δώρο. Γιατί να αναζητάς την ευτυχία, γιατί να ελπίζεις πως δεν θα πικραθείς; Αρκεί, αρκετή ευλογία, να ζεις μέρα με την ημέρα και να ακούς κάπου κάπου τέτοια μουσική - όχι πολύ - γιατί η ψυχή σου δε θα το αντέξει".
Η ιστορία ενός νεανικού έρωτα που έμεινε ανολοκλήρωτος. Και οι δύο πρωταγωνιστές είναι μουσικοί, ζούνε το δράμα και το αδιέξοδο του έρωτά τους, βυθισμένοι στη μαγεία της τέχνης τους. Η μουσική είναι ο συνδετικός τους κρίκος, είναι αυτή που τους φέρνει πάλι κοντά.
Με πρώτη ύλη το λησμονημένο κουιντέτο op.104 του Μπετόβεν, το "Μία Θεία Μουσική" είναι ένα αισθαντικό μελόδραμα, που ενορχηστρώνει μοναδικά την αγωνία των ανολοκλήρωτων ερώτων με την αγωνία της ανάγνωσης μίας παρτιτούρας. Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, μεταφέρει τον αναγνώστη από το Λονδίνο στη Βιέννη και από τη Βενετία πίσω στο Λονδίνο, από ένα κουαρτέτο εγχόρδων στην αναζήτηση του αληθινού πάθους, από τη μουσική στην αληθινή ζωή. Γεμάτο τρυφερά συναισθήματα, πλημμυρισμένο από αληθινή αγάπη και έρωτα και κινούμενο στη μαγική σφαίρα των ήχων, το "Μία Θεία Μουσική" κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και κερδίζει από τις πρώτες κιόλας σελίδες τον αναγνώστη.

Εκδόσεις Καστανιώτης
Τίτλος: Μία Θεία Μουσική
Συγγραφέας: Βίγκραμ Σέιτ
Μετάφραση: Θεόφιλος Τραμπούλης
Σελίδες: 480
Τιμή: 5.000
ISBN: 960-03-2719-X