Το Μούτρο

25.01.2011
Η ιστορία περιγράφει έναν πληρωμένο δολοφόνο που αποφασίζει να εκπαιδεύσει ένα νεότερό του, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όλα όμως ανατρέπονται όταν αποκαλύπτεται πως ο εκπαιδευόμενος είναι ο γιος ενός εκ των θυμάτων του "δασκάλου" του, που διψά για εκδίκηση.

Για άγνωστο ακριβώς λόγο ο σκηνοθέτης Σάιμον Γουέστ (ConAir) αποφασίζει να σκηνοθετήσει το remake μιας περιπέτειας της σειράς από το 1972 με πρωταγωνιστή τον Τσαρλς Μπρόνσον και με ακριβώς τον ίδιο τίτλο.

Η ιστορία συνηθισμένη: πληρωμένος δολοφόνος αποκτά συνείδηση αφού έχει σκοτώσει τον καλύτερο του φίλου ενώ στο δρόμο της αυτογνωσίας έχει ως συνοδό μια νεώτερη βερσιόν του εαυτού του. Για να πούμε την αλήθεια ο χαρακτήρας της ταινίας είναι κομμένος και ραμμένος για τον Τζείσον Στέιθαμ και ο ίδιος φαίνεται ότι κινείτε για άλλη μια φορά στα γνώριμα μονοπάτια από τα οποία και έγινε διάσημος.

Στο πλευρό του ο Μπεν Φόστερ ως προστατευόμενος του στέκεται επάξια δίπλα του και υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Αν προσθέσετε στο πρωταγωνιστικό δίδυμο και μερικές γεμάτες σκηνές δράσεις αλλά και μερικές ανατροπές στο σενάριο το «Μούτρο» καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον. Μπορεί να μην είναι τόσο απενοχοποιημένα διασκεδαστικό όσο το «Εκτός Ορίων» , αλλά ξεχωρίζει από πολλές περιπέτειες της σειράς. Οι φαν του είδους θα το ευχαριστηθούν ιδιαίτερα.

Κ. Ε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ