Machete

24.02.2011
Ξεφεύγοντας οριακά από το θάνατο μετά από μία αναμέτρηση με τον περιβόητο Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Τόρες (Στίβεν Σιγκάλ), ο Ματσέτε (Ντάνι Τρέχο) οδηγείται στο Τέξας για να εξαφανίσει τα ίχνη του και να ξεχάσει το τραγικό του παρελθόν. Εκεί όμως μπλέκεται σε μία απίστευτη συνομωσία και καταλήγει καταζητούμενος.

Σκην.: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Πρωταγ.: Ντάνι Τρέχο, Στέβεν Σιγκάλ, Τζέσικα Άλμπα, Λιντσεϊ Λόχαν

Ξεφεύγοντας οριακά από το θάνατο μετά από μία αναμέτρηση με τον περιβόητο Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Τόρες (Στίβεν Σιγκάλ), ο Ματσέτε (Ντάνι Τρέχο) οδηγείται στο Τέξας για να εξαφανίσει τα ίχνη του και να ξεχάσει το τραγικό του παρελθόν. Εκεί όμως μπλέκεται σε μία απίστευτη συνομωσία και καταλήγει καταζητούμενος. Ο Ματσέτε θα προσπαθήσει να «καθαρίσει» το όνομά του και να εκδικηθεί, με τη βοήθεια της Λους (Μισέλ Ροντρίγκες) και του ιερέα Πάντρε (Τσιτς Μαρίν). Θα πρέπει όμως να αντιμετωπίσει τον Μπουθ (Τζεφ Φέι), έναν αδίστακτο επιχειρηματία με μία ακολουθία πληρωμένων δολοφόνων, τον Βον (Ντον Τζόνσον), έναν παρανοϊκό συνοριοφύλακα που διευθύνει ένα μικρό στρατό, και μια σειρά άλλων «κακών» για να τους αποδείξει έμπρακτα ότι απλά «έμπλεξαν με τον λάθος Μεξικάνο».

Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ επιστρέφει στα γνώριμα του μονοπάτια του 70s exploitation που πρωτοπερπάτησε με τον φίλο του Ταραντίνο στο "Grindhouse" και τις δύο ταινίες που σκηνοθέτησαν για να αποδώσουν φόρο τιμής σε ένα αγαπημένο τους είδος κινηματογράφου. Το Machete γεννήθηκε σαν ιδέα τότε, όταν δημιούργησαν ένα ψεύτικο τρέιλερ για να συνοδεύσει τις ταινίες τους. Η υποδοχή του από το κοινό οδήγησε στην δημιουργία αυτής της ταινίας.

Λοιπον το "Machete" τα έχει όλα όσα θα θέλετε, μάχες, αντιήρωες γυμνές αιθέριες υπάρξεις. Στο πρωταγωνιστικό ρόλο ο βετεράνος του είδους και «μούσα» του Ροντρίγκεζ, Ντάνι Τρέχο. Στη προσπάθεια του να εκδικηθεί θα φερθεί με όλους τους τρόπους που έχουμε συνηθίσει. Δυστυχώς εδώ το γλυκό δεν δένει, όπως σε προηγούμενες ταινίες και λείπει το κέφι των δημιουργών που κάνει αυτές τις ταινίες πραγματικά διασκεδαστικές . Σίγουρα όμως δεν απογοητεύει τους λάτρεις του είδους.

Βαθμολογία: 2/5

Κ.Ε.