Παιχνίδια συνωμοσίας

12.04.2011
Η κρυφή πράκτορας της CIA, Βάλερι Πλέιμ, θεωρείται ανερχόμενο στέλεχος του οργανισμού και καταφέρνει να ισορροπεί την οικογενειακή της ζωή με τις αποστολές της στο εξωτερικό. Όταν όμως το 2003 ο σύζυγός της...

Παιχνίδια συνομωσίας (Fair Game)

Σκηνοθεσία: Νταγκ Λάιμαν

Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Γουότς, Σον Πεν

Η κρυφή πράκτορας της CIA, Βάλερι Πλέιμ, θεωρείται ανερχόμενο στέλεχος του οργανισμού και καταφέρνει να ισορροπεί την οικογενειακή της ζωή με τις αποστολές της στο εξωτερικό. Όταν όμως το 2003 ο σύζυγός της, Τζο Γουίλσον, καταγγείλει σε άρθρο του την κυβέρνηση Μπους και τους ψευδείς της ισχυρισμούς ότι το Ιράκ είναι κοντά στην δημιουργία πυρηνικού προγράμματος, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα απαντήσουν, αφήνοντας να διαρρεύσει στον Τύπο το όνομα και η ιδιότητα της Πλέιμ.

Σε μια ταινία που χωρίζεται καθαρά σε δύο μέρη, το κατασκοπικό θρίλερ του πρώτου μισού και το δράμα χαρακτήρων του δεύτερου, το σενάριο δυσκολεύεται να διατηρήσει την ίδια ένταση, όταν οι συναρπαστικές ματιές στα παρασκήνια της διάσημης πια υπόθεσης δώσουν τη θέση τους σε οικογενειακές συγκρούσεις. Η ώριμη ερμηνεία της Ναόμι Γουότς, πάντως, κυρίως στις στιγμές μετά την κρατική προδοσία, δίνει την απαραίτητη ανθρώπινη διάσταση στις εξελίξεις, ενώ ο Σον Πεν είναι αναμενόμενα αξιοπρεπής, αν και ο ρόλος είναι τόσο κομμένος και ραμμένος για αυτόν, που νομίζεις ότι τα λογύδρια ανήκουν στον δραστηριοποιημένο πολιτικά ηθοποιό, και όχι τον χαρακτήρα που υποδύεται.

Βαθμολογία: 3/5

Χριστίνα Λιάπη