του Στιβ ΜακΚουίν
με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζέιμς Μπάντζ Ντέιλ, Νικόλ Μπεαρί

Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάπου ανάμεσα στις πόρνες, τα πορνό και τον αυνανισμό, ο Μπραντ έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, όταν η πεισματάρα αδερφή του κατασκηνώνει στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

SAVE: Ο Μάικλ Φασμπέντερ εμπιστεύεται τον εαυτό του, ψυχή τε και σώματι, στον άνθρωπο που τον ανέσυρε από την αφάνεια, τον «άλλο» Στιβ ΜακΚουίν. Και απ’ ό,τι φαίνεται, το σώμα του θα παίζει και τον μεγαλύτερο ρόλο στο πολυαναμενόμενο «Shame», αφού το αποκαλυπτικό full frontal στα πρώτα λεπτά της ταινίας σόκαρε το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας. Αν πλησιάζει έστω και λίγο το μεγαλείο του «Hunger» θα είναι αριστούργημα.

DELETE: Όχι ότι αυτό είναι ακριβώς αρνητικό, αλλά το «Shame» είναι μία από τα ίδια, πιστό στη γραμμή του ΜακΚουίν να επαφύεται λιγότερο στις λέξεις και περισσότερο στις εικόνες. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας καταλαμβάνεται από την καθημερινότητα του Μπραντ, που όταν δεν κάνει σεξ το σκέφτεται κι αν δεν το σκέφτεται είναι γιατί το κάνει. Οι σκηνές συνουσίας αντικαθιστούν τα στυγνά βασανιστήρια του «Hunger», αν και αναμένεται να αφήσουν την ίδια πικρή γεύση στο στόμα, καθώς περιγράφονται τουλάχιστον ως ωμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ