Του Μπαζ Λούρμαν
Με τους Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τόμπι Μαγκουάιρ, Τζόελ Έτζερτον

Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Η διάσημη νουβέλα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ μεταφέρεται για μία ακόμη φορά στην οθόνη, δίνοντας βάρος στο καταδικασμένο ρομάντζο ανάμεσα στον μεγιστάνα με το ομιχλώδες παρελθόν Γκάτσμπι (Ντι Κάπριο) και την αρχοντική αλλά ρηχή Ντέιζι (Μάλιγκαν). Σε 3D.

SAVE: Το κάστινγκ μέχρι στιγμής φαίνεται εκπληκτικό: ο Ντι Κάπριο είναι ιδανική επιλογή για τον ρόλο του μπον βιβέρ στην όψη και επαρχιώτη στην ψυχή Γκάτσμπι, ενώ ο Τόμπι Μαγκουάιρ έχει κάτι από το χαμηλό προφίλ του αφηγητή, Νικ Κάραγουεϊ. Η Μάλιγκαν, από την άλλη, μέχρι στιγμής δεν έχει ερμηνεύσει καμία ηρωίδα με αρνητικά χαρακτηριστικά, οπότε αν μη τι άλλο, αυτή η καινούρια αντίστιξη θα έχει ενδιαφέρον. Οι πρώτες φωτογραφίες με τα εντυπωσιακά κοστούμια και χτενίσματα των 20s δείχνουν πως το χρήμα ρέει άφθονο σε αυτή την κλασάτη υπερ-παραγωγή!

DELETE: Το σκηνοθετεί ο Μπαζ Λούρμαν. Υπεύθυνος για το εκατομμυρίων δολλαρίων έκτρωμα που ακούει στο όνομα “Αυστραλία”. Και το κάνει σε 3D. Οι λάτρεις του λογοτεχνικού αριστουργήματος φοβούνται πως η ατμόσφαιρα του βιβλίου είναι αδύνατο να παγιδευτεί στο πανί - πόσω μάλλον από κάποιον “επιφανειακό βιντεοκλιπά” σαν τον Λούρμαν. Ο “Υπέροχος Γκάτσμπι” μιλάει πάνω απ’ όλα για το τέλος μιας εποχής, την κατασκευή του αμερικάνικου ονείρου και το άπιαστο εκείνο συναίσθημα του καινούριου, όπως δημιουργείται μέσα από μια εντελώς καινούρια αστική ταυτότητα. Μπορούμε να βασιζόμαστε για αυτά στον Μπαζ;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ