Τι να Περιμένεις Όταν Είσαι Έγκυος

19.04.2012
Πέντε ζευγάρια, που οι ζωές τους αλληλοσυνδέονται, βλέπουν την πραγματικότητά τους να γίνεται άνω κάτω εν όψει της επικείμενης άφιξης ενός μωρού στη ζωή τους.

Άλλη μία αναίσχυντη απόπειρα του Χόλιγουντ να διασκευάσει έναν πιασάρικο τίτλο (αυτή τη φορά από μπεστ-σέλερ αυτοβελτίωσης) με την κλασική συνταγή: σπονδυλωτή δομή, μεγάλα ονόματα, σποραδικά γέλια, εγγυημένη μετριότητα.

Eάν είστε ανάμεσα σε αυτούς που διασκεδάζουν με κομεντί-κολλάζ, τύπου «New Year's Eve» και «Valentine's Day», προσθέστε αυτό τον τίτλο στη λίστα με τις ταινίες που πρέπει να δείτε. Αν πάλι και μόνο η σκέψη της σπονδυλωτής ρομαντζάδας σάς φέρνει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της εγκυμοσύνης (βλ. ναυτία), καλό θα ήταν να μείνετε όσο γίνεται πιο μακριά από το «Τι να Περιμένεις Όταν Είσαι Έγκυος».

Εκεί, η Κάμερον Ντίαζ, η Τζένιφερ Λόπεζ και μερικές ακόμη κυρίες από το Χόλιγουντ ετοιμάζονται να αποκτήσουν παιδί και οι περιπέτειες που περνάνε δεν διαφοροποιούνται πολύ από το αναμασημένο κόνσεπτ παρόμοιων ταινιών. Η ιδέα είναι η εξής: η εγκυμοσύνη είναι μαρτύριο - τα μωρά χρειάζονται λεφτά - η ζωή στο ζευγάρι αλλάζει - αλλά όλα τελικά αξίζουν στον κόπο όταν κρατάς το μωρό στην αγκαλιά σου.

Φυσικά, γκέι γονείς ούτε για δείγμα, εργένηδες παρομοίως και το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια των χάρντκορ αμερικάνικων αξιών καλά κρατεί. Εάν τα παραπάνω δεν σας ενοχλούν ή σας αφήνουν παγερά αδιάφορους, θα το απολαύσετε όπως ένα καλοφτιαγμένο τηλεοπτικό sitcom.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ