Η Μύγα (1986)

24.08.2012
Το απρόσμενο blockbuster του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ είναι ταυτόχρονα μία απόλυτα επιτυχημένη μεταφορά πάνω στη μη αναστρέψιμη φθορά του ανθρώπινου σώματος, καθώς και ένα οπερετικών διαστάσεων καταραμένο love story.

Ένας επιστήμονας που χρησιμοποιεί τον εαυτό του ως πειραματόζωο στις έρευνές του πάνω στην τηλεμεταφορά, συγχωνεύει κατά λάθος στο σώμα του το DNA μιας κοινής, οικιακής μύγας. Σύντομα, μία τρομακτική μεταμόρφωση αρχίζει...

Αν και μαζί με το «Alien» διεκδικεί τον τίτλο του πιο επιτυχημένου υβριδίου τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, το απρόσμενο blockbuster του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ είναι ταυτόχρονα μία απόλυτα επιτυχημένη μεταφορά πάνω στη μη αναστρέψιμη φθορά του ανθρώπινου σώματος, καθώς και ένα οπερετικών διαστάσεων καταραμένο love story.

Μετεξέλιξη της κλασικής φιγούρας του τρελού επιστήμονα που κληροδότησε στο σινεμά η λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας, ο ήρωας της «Μύγας» πληρώνει σαν άλλος Δρ. Φρανκενστάιν το τίμημα για την αλαζονεία του, σε μια εμπνευσμένη hi-tech διασκευή αρχαιοελληνικής τραγωδίας που – κατά τις διαστροφικές συνήθειες του Καναδού δημιουργού – συμπληρώνεται με μερικά από τα πιο αποκρουστικά ειδικά εφέ που γνώρισε το σινεμά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ