Μετά τα Μεσάνυχτα (1973)

22.10.2012
Στοχεύοντας σε κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ταινία είδους, ο Νίκολας Ρεγκ πειραματίστηκε με εικονοκλαστικά παιχνίδια του φακού και φυσικά το παραπλανητικό μοντάζ που τον έκανε διάσημο.

Σε μια Βενετία παραδομένη στη σήψη και την υγρασία, ο Ντόναλντ Σάδερλαντ και η Τζούλι Κρίστι πασχίζουν να ξεπεράσουν τον πνιγμό της κόρης τους, όμως το πένθος παραμονεύει παντού. Στο παγωμένο βλέμμα ενός τυφλού μέντιουμ, στα λαβυρινθώδη σοκάκια μια νεκρής πόλης που δεν αφήνει περιθώρια διαφυγής, σε ένα κόκκινο αδιάβροχο που μπορεί να κουβαλά την ελπίδα ή τον θάνατο.

Στην αόρατη αυτή απειλή που αιωρείται πάνω από το εγκαταλειμμένο τουριστικό θέρετρο συνυπάρχουν μια σπαραξικάρδια σπουδή για την απώλεια και ένα αξέχαστο μεταφυσικό ταξίδι σε ανεξερεύνητες περιοχές του πεπρωμένου.

Στοχεύοντας σε κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ταινία είδους, ο Νίκολας Ρεγκ πειραματίστηκε με εικονοκλαστικά παιχνίδια του φακού και φυσικά το παραπλανητικό μοντάζ που τον έκανε διάσημο· κυρίως όμως ανακάλυψε τον τρόμο όχι τόσο στο διαβόητο, σοκαριστικό φινάλε και την πνιγηρή ατμόσφαιρα, αλλά στη μελαγχολική διαπίστωση ότι υπάρχουν πράγματα από τα οποία δεν μπορείς ποτέ να ξεφύγεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ