«Αυτοί που επιστρέφουν» - Όταν οι νεκροί ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία [vds]

02.12.2014
«Τι μπορεί να συμβεί όταν κάποια πρόσωπα που για χρόνια θεωρούνται νεκρά βρεθούν πάλι δίπλα σου;» Σε αυτό το ερώτημα βασίζεται η πλοκή της νέας γαλλικής παραγωγής σειράς μυστηρίου, «Αυτοί που επιστρέφουν» (Les Revenants), η οποία κάνει πρεμιέρα στον Alpha σήμερα στις 22.30.

Μπορεί στο παρελθόν να έχουμε δει αρκετές ταινίες ή σειρές με πρωταγωνιστές ζόμπι, αλλά αυτή τη φορά η συνταγή θα είναι διαφορετικά δοσμένη μιας και σε αυτή τη σειρά, οι νεκροί δεν επιστρέφουν ως ζόμπι ή φαντάσματα, αλλά ακριβώς όπως ήταν τη στιγμή που πέρασαν στην αντίπερα όχθη.

Οι νεκροί προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά, ενώ την ίδια ώρα λαμβάνουν χώρα παράξενα φαινόμενα, όπως επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος, η στάθμη του νερού πέφτει μυστηριωδώς και παράξενα σημάδια εμφανίζονται στα σώματα τόσο των ζωντανών όσο και των νεκρών.

Έχει χαρακτηριστεί σειρά- φαινόμενο, εκτός από τη Γαλλία, έχει προβληθεί σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων Αμερική, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία κι Αυστραλία, ενώ το 2013 τιμήθηκε με βραβείο EMMY καλύτερης Prime Time δραματικής σειράς.

Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 2004. Η πρώτη σεζόν προβλήθηκε στη Γαλλία το 2012 κι αποτελείται από 10 επεισόδια, ενώ στις αρχές του 2015 αναμένεται να προβληθεί η δεύτερη σεζόν, αποτελούμενη από 8 επεισόδια. Παράλληλα, αυτή την περίοδο, ετοιμάζεται και remake της σειράς για την αμερικανική τηλεόραση.

Το Hollywood Reporter έγραψε: «Η μαγευτική, ανατριχιαστική γαλλική σειρά… δεν έχει να κάνει τόσο με ζόμπι, όπως τα θέλει η παράδοση του είδους, αλλά με έναν υπαρξιακό στοχασμό πάνω στη ζωή και το θάνατο δοσμένο με τον πιο καθηλωτικό και συνταρακτικό τρόπο», ενώ το Variety «προειδοποίησε» ότι «έπειτα από παρακολούθηση μιας ώρας, είναι δύσκολο να μην κολλήσεις για να δεις τι θα γίνει ως το τέλος».

Κανάλι: ALPHA
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 22:30
Διάρκεια: 50-58λεπτά

Ηθοποιοί: Αν Κοσινί, Φρεντερίκ Πιερό, Γιάρα Πιλάρ, Κλοτίλντ Εσμ, Σελίν Σαλέτ, Γκιγιόμ Γκουί, Πιερ Περιέ, Τζένα Τιάμ, Αν Ζιραρντό, Σουάν Ναμποτίν, Ματιλά Μαλλιαράκις, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Σαμίρ Γκεσμί, Ζαν-Φρανσουά Σιβαντιέ, Αλί Πουασόν, Λετίσια ΝτεΦομπέλ.