Μπαμπούλας Α.Ε. - Μια ταινία για «παιδιά όλων των ηλικιών» [vds]

19.12.2014
Ένα ακόμα ψηφιακό κομψοτέχνημα της Disney Pixar που σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο στο box-office όσο και στις καρδιές του κοινού και των κριτικών προβάλλεται απόψε από τον Alpha.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 28 Οκτωβρίου 2001 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 2 Νοεμβρίου 2001. Τη δημιουργία της ανέλαβαν τα στούντιο της Pixar, στην τέταρτη μεγάλου μήκους ταινίας της, με τη χρηματοδότηση της Walt Disney Pictures.

«Οι κάτοικοι της Τερατούπολης δουλεύουν πυρετωδώς καθημερινά για την παραγωγή ενέργειας σε ένα μεγάλο εργοστάσιο. Ωστόσο, χάος ξεσπά όταν ένα 2χρονο κοριτσάκι εισβάλλει κατά λάθος στον κόσμο τους. Ο μπλε γίγαντας Σάλι, ο οποίος έχει ευθύνη για το λάθος κι ο μικρόσωμος Κύκλωπας και φίλος του, Μάικ, αναλαμβάνουν να γυρίσουν τη μικρή στα γήινα πριν το πάρουν είδηση οι προϊστάμενοί τους».

Οι μπαμπούλες των παιδικών μας χρόνων παίρνουν σάρκα κι οστά σε αυτή την ταινία της Disney Pixar, αλλά αυτή τη φορά οι όροι του παιχνιδιού αντιστρέφονται. Με άλλα λόγια, τα παιδιά θεωρούνται τοξικά κι αποτελούν τους εχθρούς των τεράτων. Μία ταινία για παιδιά όλων των ηλικιών, της οποία οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 562 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολούθησε και δεύτερη ταινία, το Monsters University, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί prequel και προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούνιο του 2013, ενώ οι εισπράξεις του ξεπέρασαν τα 743 εκατομμύρια δολάρια.

Κανάλι: Alpha (μεταγλωττισμένο)
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Τάσος Κωστής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Ιωαννίδου, Λεωνίδας Κακούρης, Μανώλης Γιούργος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Βίλμα Τσακίρη, Ντίνος Σούτης